Utmaning

En utmaning från anne … jag ska berätta sju saker om mig själv, om nu inte snoret har täppt till hjärnan helt och hållet för förkyld är jag så det räcker och blir över. Men nu kör vi …

1. Jag är gräsligt envis, började sticka på de där Kalixvantarna om ni minns. Första vanten glömde jag hålet till tummen, bara att repa upp. Andra försökets vante drog jag tråden bakom för hårt, det såg inte snyggt ut, bara att repa upp. Tredje försökets vante blev klar med tumhål och allt när jag upptäcker att den är så liten i storleken …. har tagit tvåtrådigt ullgarn istället för tretrådigt, bara att repa upp. Men denna gång började jag på en helt ny vante med katt på, blir de klara ska jag fota och sätta in här.

2. Jag tycker om att vara för mig själv, inget problem med ensamhet så länge den är självvald antar jag.

3. Jag skulle vilja jobba med ungdomar som har det jobbigt, vara vuxen och mamma helt enkelt till dem som saknar det i sina liv eller volontär  på hundstallet eller ta hand om aidssjuka små barn i annat land.

4. Jag kan inte se att fåglarna svälter utan matar dem så ofta jag kan med bröd, frön och nötter. Idag slängde jag ner flingor och havregryn bland bröd och frön, allt verkar gå åt. Mår dåligt av att tänka på djuren i skogen som svälter när vi har det så varmt och bra i vinterkylan. Mata fåglarna säger jag!

5. Jag älskar att baka, surdegsbröd har länge varit på menyn här hemma.

6. Jag är inte ett dugg intresserad av sport, OS går fetbort som ungarna säger idag.

7. Jag har jobbat med barn eller med gamla i större delen av mitt liv. Enligt en klasskompis sa jag i väldigt tidig ålder att jag ville jobba med gamla. Hon kunde aldrig fatta att jag ville jobba med något så hemskt tråkigt. Tråkigt?

7 reaktioner på ”Utmaning

 1. susanne skriver:

  Herre guud det där var som att läsa om mig själv. Kanske jag kan kopiera o sätta in i min blogg så slipper jag skriva. Ja det där med att sticka vantar har jag aldrig provat och ser efter ditt inlägg att jag nog inte heller ska ge mig in i det. Jag håller mig nog till tröjor och raggsockor.
  Kram

 2. PaljettenQ skriver:

  Nähä, envis… du?
  Ha ha ÄR envisheten personifierad. 🙂 En mycket bra egenhet hos dig, det gillar jag!
  Jag ser fram emot att se bilder av vantarna framöver.

  Vi gav en säck med fågelfrön till grannen som är stor entusiast och matar fåglarna bakom vårt hus varje dag. Han ordnar ornitologiska träffar och tar fina bilder på dem… så vi tänkte att han säkert blir glad åt att få lite frön. Jag själv skulle nog inte komma ihåg att fylla på i tid så det känns bra att kunna hjälpa till, om än så lite.

  Trevlig helg!

 3. Helena Palena skriver:

  Så där kan jag också hålla på när jag stickar. River upp mitt i och gör om. Flera gånger. Man vill att det ska bli perfekt. Just nu sticka jag inget. Är periodare. När jag sätter igång blir jag manisk. Jag kan inte heller se någon svälta. Det är jobbigt att vara för känslig.
  Det är jobbigt att vara förkyld också. Men det hör till och kom ihåg att det stärker ditt immunförsvar när det väl är över.

 4. synne skriver:

  Kul att liksom få krypa under skinnet på dig och lära känna dig lite bättre.

  Hoppas det är bra med dig nu iallafall.
  Här hostar man så man blir galen. Men det går väl över det med….
  Kramen Synnöve.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s