Dyker ner i tidigare intresse

Undrar sa flundran hur lång tid förkylningen tar?

Perfekt tid att bli förkyld … menar med snöoväder och kylan där ute. Jag nyser så högt att jag nästan får lock för öronen, tycker jag börjar låta som min pappa gjorde. Han nös så säkert hela grannskapet tog del.

Maken skickade jag iväg för att handla idag och på vägen ut fick han gå iväg och mata fåglarna.
Så fort jag blir frisk ska jag själv ta mig en tur dit varje dag.
Jag har roat mig idag med att titta lite på horoskop, dels mitt eget från året som gick och lite på året som nu kommer. Jag har kommit så långt ifrån astrologin, förr var det som att andas för mig att tolka och ständigt hålla mig ajour med planeterna. Undrar hur det har gått för alla som var med i StockholmsAstrologerna? Gemytet som fanns när föreningen hade sina träffar, allt prat och tittande på andras horoskop, alla föreläsningar det var så totalt engagerande. Många intensiva och bra år för min del, alla mycket speciella människor jag mötte  fick mig att vidga mina vyer.
För er som aldrig har varit med i en förening med lite udda intresse så kan jag lova att man lär sig väldigt mycket om religion, andlighet och människor i grupp för att inte tala om stor konkurrens mellan astrologerna. En del var hopplösa som medmänniskor så fulla av sitt eget ego, allt de gjorde och sa var det rätta. Det fanns plats för många tolkningar, människan kan verkligen vara egoistisk, speciellt som vissa levde på det hela och ville ha alla kunder och ses som bäst. Jag är ingen föreningsmänniska egentligen, men det var själva astrologin som fick mig i sitt garn och där information om ämnet fanns där ville jag vara.
Idag är jag glad att jag hade den där långa perioden och brann för något, det är inte alla som hittar ett sånt bränsle till intresse under sitt liv. Jag vet hur det är att brinna både för mig själv och med andra, en härligt känsla.
Helgkram på er alla från

3 reaktioner till “Dyker ner i tidigare intresse

 1. Jag kan tycka att horoskop ibland stämmer väldigt bra. Men andra gånger inte alls. Men sedan kan man se på horoskopet på andra sätt också. En gång läste jag mitt horoskop för min kompis och jag sa till henne att jag inte tyckte att det stämde alls. Då sa hon hur hon tolkade det och då stämde det precis.. Sedan får man ju tro på det om man vill, om man tycker att det känns bättre. Ibland är det som om att horoskopet talar till en. Vissa gånger har jag gjort som jag uppmanats och det har blivit riktigt bra…

  Om man vill ha ett riktigt horoskop ska man gå till en astrolog privat som både kan berätta och förklara för det är en hel vetenskap. I England fanns det förr utbildning på universitetet, vet inte om det ännu är så. Men ett är säkert det är enormt mycket man ska lära sig för att göra ett horoskop. Sen finns det sidor hos sig själv som man inte ser och när man då läser sitt horoskop så tycker man att det inte stämmer men fråga kompisen som känner dig och hon kan precis som du skrev tala om att du har den där sidan fast du inte är medveten om den.
  Kram

 2. Kul med lite astrologi. Har inte läst så mycket om fiskarna i horsokopen så jag vet inte så väldigt mycket om de.

  Skönt att vara med i en förening och känna att man faktiskt gör nått man gillar.

  Nu ska jag ta ut mina hålkakor ur ugnen.
  Hoppas de går att äta nu bara.
  Kramen Synnöve.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s