Ett o två svetten lackar

Jag borde börjat tidigare att träna

Nu känner jag mig så nöjd, kämpade på med träningen så svetten lackade. Träffade också en vän från förr som jobbar i receptionen där, det är alltid lika mysigt att se henne.

Nu ska jag banne mig inte bli förkyld något mer så att jag kan ge järnet på träningen, jag vill så mycket med träningen inte bara komma igång utan även bli av med en massa kilo, så här ska kämpas.
Upptäckte när jag kom hem att det är fredag … jag är helt dagvill nu för tiden. Slet fram några biffar ur frysen och satt in dem i mikro på tining. Är sugen på hummus så jag ska nog göra en sån röra och lite annat plock man kan ha till maten.
Igår var vi över till min mamma så hon kunde få hjälp med datorn som inte gick igång. Som om inte det räckte så hade dosan till tv:n packat ihop och maken ringer suporten på Telia … vilket skämt. De säljer en tjänst de tar bra betalt för men när dosan som mamma för några år sedan fick av dem går sönder, den dosa som man behöver för att kunna få tjänsten man betalar för, då får man helt enkelt köpa en ny dosa själv för 700 kr.
Jag har aldrig varit förtjust i Telia tycker att de är ett jäkla skitföretag, rövargäng. Vet av erfarenhet från en anhörig att de inte hade så mycket respekt för sin personal. Ideliga förändringar och uppsägningar det ena hann inte landa förrän det andra började ändras om. Tänk att företag nu för tiden har så svårt att värna om sin personal, alla vet vi att förändringar tar tid att landa i folk, man börjar inte då om med en ny ordning i en annan ända av företaget. Men det är så de stora företagen gör nu för tiden, finns ingen personal som de värnar om.
Konstigt nog är de yngre anställda helt på det klara med att det är så nu för tiden. Man anställer folk från andra länder, de kommer hit med sin familj och köper ett radhus för att bo i, ett halvår senare säger det stora ”fina” företaget upp personen. Snacka om att de nu för tiden inte har ett dugg framförhållning i sina företag. Det är bara mammon som talar resten skiter de högtidligt i.
Fredag var vi inne på tidigare och jag känner mig som om det är torsdag hela dagen … vad gör ni när ni får för er att det är fel dag? Jag brukar bli allmänt virrig dessa dagar som om tiden är ur led eller något sånt. Tiden ja, vad är tiden egentligen en mätare som människan har skapat för att vad då? Ja, vad har vi tiden till?
Nu är det lika bra att jag slutar, trasslar bara in mig och mitt trött nu inte så snorfyllda huvud. Skön helg till er alla goa vänner.
Ps. Ska bara skriva att jag gör mellanrum mellan mina rader men varje gång jag klicka in inlägget så finns det inga mellanrum kvar. Jag har försökt gå in och redigera och lägga till mellanrum, men det går inte heller. Därför ser det så jäkla tätt ut med raderna.

3 reaktioner på ”Ett o två svetten lackar

 1. synne skriver:

  Kul att du är igång med träningen nu. Skulle behöva komma igång jag med. Får ta och sättta mig på cykeln. Fylla ett par 1,5 liter flaskor med vatten och lyfta, upp och ner osv…

  Skulle behöva minska några kilo här med hihi.

  Ja alla dessa storföretag är så där.
  Vi har ett flygbolag som heter Norwegian här.
  Skulle idag boka flygbiljetter år moderskapet med sambo. De kommer hit och flyger upp till
  Ålesund på onsdag.
  Bokade resan på nätet. Då visar det sig att de ska ha betalt för varke colli utom handbagaget.
  Mamma har rullator så jag blev tvungen att ringa dom för att fråga. Nej då den var gratis. Så det bara att boka. Men vi måste ringa de igen och bekräfta att rullatorn ska med. Innan flyget tar av.
  Så jag ringde.
  Fick prata med en trevlig kille. Han skulle koppla mig vidare till en tjej som visste sa han.
  Vilket skämt!
  Fick en liten tutta i telefon.
  Först fick jag besked om att man inte kunde boka resan och betala den på nätet. Vilket jag sa att jag precis gjort och fått det bekräftat. Hon hade dessuom fått referansnummret på resan.
  Så säger jag att jag skulle vilja bekräfta en rullator på den turen.
  Då blir det tyst……
  Länge….
  Så kommer det, behöver hon assistans?
  Suckar djupt och säger att pappa är med…
  Tyst igen….
  Så kommer frågan.
  Är den elektrisk?
  Det är ingen rullstol säger jag, det är en rullator!
  Tystnaden sänker sig….
  Länge….
  Efter tre minuter hör jag plötsligt deras telefonsvarare igen.
  Tryck 1 för det, 2 för ditten och 3 för datten….
  Jag får alltså börja om igen….

  Så svarar en trevlig röst.
  Jag frågar om det är företagets policy att behandla kunder som de gjorde med mig.
  Hon beklagar djupt och säger att de har ett callcenter i Litauen. Det var alltså där jag hamnade.
  Jag förklar vad jag vill och damen beklagar återigen behandlingen från sin kollega.
  Så hjälper hon mig att få bekräfta rullatorn.

  Allt som allt så tog det oss 3 timmar att boka flygbiljetter så ”enkelt” på nätet!
  Det är fanken inte enkelt när du måste ringa och fråga vad som är vad!
  Detta om stora företag som skiter i kunder och anställda.

  Hur gör du hummus?
  Låter gott.
  Vi åt dubbelmarinerad oxfile idag. Det skulle du smaka.

  Nu ska jag snart fixa lite snadder till kvällens OS. Damernas 3 mil står på chemat.
  Ha nu en fabelaktig kväll min vän, ta det lugnt. Du har hela livet framför dig.
  Kramen.

 2. livsglimtar skriver:

  Maken lyckades idag inne i en av Telias egna butiker att få den service suporten var helt ointresserad av. Så nu får mamma ett nytt modem till tv:n så att hon kan se på den, fasen de tar ju bra betalt för den tjänsten. Modemet kommer till henne på onsdag och jag hoppas verkligen att den gör det. Men det är väl inte klokt att man ska behöva åka in till stan för att de ska göra det som är rätt, alla kan ju inte åka runt så där och då står man där med en inkompetent suport.

  Suckar när jag läser om den smidiga bokningen flygbolaget bjöd på, man blir så trött och det är väl det som är meningen av vi alla bara ska ge upp och betala extra för sånt som inte ska kosta.

  Hummus kan man göra på olika vis jag tog en av de enklare sist.
  1 burk kikärtor som du sköljer av, häll dem i en skål där du kan köra med mixern. Lägg ner 2 vitlöksklyftor. 2 msk citronsaft. 2 msk olivolja. 1 tsk spiskummin. Salt. (Vatten).
  Det sista ”vatten” tar du när du har mixat ihop allt om det blir för tjockt. Man kan också ha i 2 msk Tahina som är en sesampasta, men det hade jag inte i sist.
  Sen lägger jag upp det på ett flott fat, ringlar olivolja över och klipper persilja ovanpå.
  Jag älskar röror av detta slag så gott till kött och sallad eller som pålägg på en macka och så toppa med paprika eller tomater.
  Kram önskar dig en koselig helg …. säger man så?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s