Jada, jada

Ännu en sån där dag jag på många vis kan vara utan. Det började igår med att jag under vår tur runt i en galleria blev så svettig att det rann efter ryggen på mig, jag fattar inte det där med svett, har aldrig varit sån att jag har svettats lätt.

Blev yr i bollen och trodde ett tag att jag skulle svimma, men det gjorde jag inte alls. Så vaknar jag även idag till en sån där svag dag när jag är mer yr än bekvämt och svetten hemsöker mina armhålor å de grövsta och jag tappar sugen.

Jag vill inte hålla på så här längre jag vill vara pigg och frisk mest hela tiden. Förkylningen har gått in för landning i mina bihålor och börjar oroa mig, jag pumpar på med nässpray, har den där otäckingen med menthol i som rensar rören så att jag tror att det blir en öppen kanal genom hela hjärnan. Som om inte det räcker tar jag också cortisonspray morgon och kväll.

Började igår med ett surdegsbröd som idag inte alls blev som jag ville, typiskt när man inte mår bra att man inte kan baka. Tror ni inte att jag även igår när vi kom hem envisades med att sätta en deg som skulle bli Rimbobullar. Dessa bullar är lätta att göra och kalljäses för sig själva i två timmar efter att de hade sporrats ut i fyrkanter som jag fyllde med en blandning av smör/socker och vanilj för att sen dra snibbarna ihop på mitten. Lätt som en plätt men upptäckte att jag inte hade vanlig jäst hemma utan tog torrjäst, det blev inte bra och sen glömde jag att pensla dem med uppvispad ägg, så de ser torra och färglösa ut ungefär som jag känner mig. 😦

Imorgon ska jag träna igen och nu gnager samma oro i mig som inför förra träningen att jag inte ska orka ta mig dit, men så klart jag ska säger ju den lilla pigga jäkeln 🙄 som sitter på min högra axel, men på den vänstra sitter oroaren och gnäller om att jag ska ta det lugnt blir frisk från förkylningen, inte bli kall, överansträngd och en massa jada jada …

Jag vet ju vem som brukar vinna fajten inte är det gnällspiken inte, bara i nödfall.

Idag har jag haft två tillfällen att känna mig glad, dels när dottern tittade in för att slänga i en tvätt i tvättmaskinen, de har en trasig maskin i sin tvättstuga som gör att det blir svårt att få en tvättid. Vi tittade på en CD-skiva från vårt eget liv tillsammans. Vi firade jul hos mamma 2003 och sen fick vi skratta på party som dottern och fd killen hade tillsammans på deras 25 års dag.

Som om inte det räckte så dök sonen upp glad i hågen av att ha fått tillbaka sin bil från jobbet. Imorgon är det slut på hans halvårsledighet som pappa.  Det gick bra för marsipangrisen på inskolningen och det var skönt att höra. Jag köpte igår rediga regnvantar till lille grisen för denna vår kommer att bli så blöt, så blöt för de med barn och hundar som ska luftas ute titt som tätt. Hörde att de ska köpa regnrock och galonbyxor till honom, så vantarna köpte jag på Polarn o Pyret. Där kommer jag nog att fortsätta titta in varje gång jag kommer i närheten. De hade super läckra klänningar … lille Tim var glad du att jag inte köpte en sån till dig av bara farten. Nästan så jag önskade att du var flicka … förlåter du farmor, hon har fått fnatt? En härlig t-shirt med turkosa bussar köpte jag till dig men den får du nästa helg när vi kommer för att gratta din pappa. 

Nu ska jag sätta mig i soffan och försöka tänka bort yrseln, bihålorna och känslan av att inte må riktigt bra. Ska nog göra ett seriöst försök att lägga mig tidigt, försöka sa jag. 😀

6 kommentarer på “Jada, jada

 1. Hur går det med yrsla, vad kommer den ifrån? Jag brukar ha lite bara pyttelite yrsel, antar att det är biverkningar. Man vågar ju inte läsa på bipacksedeln i medicin askarna, dom är ju meterlånga med massor av biverkningar. Åh du bakar Rimbobullar det gjorde alltid min mamma när min dotter kom på besök till henne, för hon tyckte så mycket om sådana och det gör jag med. Det var längesedan jag bakade bullar över huvud taget. Kul att titta på gamla filmer förstår jag. Vi har också filmat en hel del genom oren vi har en del gobitar som dottern och jag brukar ta fram och skratta ihjäl oss åt. Nu filmar vi inte så mycket längre det är dom nya foto digitalkamrorna som har gjort att man lagt filmantet på hyllan. Kanske det är dax att ta upp filmandet igen. Jag blir så inspirerad av dig. Du föressten Tim är nog glad att han har en sån härlig farmor som du.

  Kramar

 2. Hoppsan, nu gick det undan, stavar som en kratta men du förstår va. Kanske ska läsa igenom innan man skickar iväg….

  Ha ha sånt bryr vi oss inte om här inne, jag stavar själv som en kråka rätt ofta och tappar lite bokstäver både här och där.
  Kram

 3. Jag vet inte vad det är som gör att jag känner mig så svag och yr i bollen. Antar att det är biverkningar, så jag får väl bara hoppas att de dämpas med tiden. Jag har ju fibromyalgi som säkert spelar med, men det där att svettas har jag aldrig haft tidigare så det är nog någon av tabletterna som bökar till livet.
  Har läst om en del som inte har blivit så där helt återställda efter att de har fått en njure och naturligtvis vill jag ju inte bli sån, men jag oroar mig väldigt för hur det ska bli.
  Idag upptäckta jag att en del mail till mig kommer in på en mail som jag faktiskt inte använder. Så kära Bettan nu först såg jag mailet om ditt besvär som du kom ner till stan för att åtgärda förra året. Så har jag inte nämnt det med ett ord så vet du varför. Även Synnevö vill jag ska veta om jag inte har svarat på en del mail från dig. Sjutton också jag fattar inte hur mailen kan komma dit när jag bara uppger min vanliga mailadress ellamags@hotmail.com ?

  Kram nu ska jag iväg och träna …

 4. Låter inte som en jättebra dag, hoppas den här dagen har fungerat lite bättre!

  Jag har också börjat få mer svettningar, dock inte av samma orsak som du, men undrar ibland om jag inte är på väg mot ett tidigt klimakterie eller något. 🙂 Hormoner har det att göra med i alla fall, det är jag säker på. Jag som i stort sett aldrig svettas kan få byta både nattlinne och sängkläder under en natt och få otroliga värmesvallningar då och då. Tokigt hur kroppen håller på! Klart, man förändras ju och kroppen beter sig väl annorlunda under livets gång, klimakterie eller ej, hehe.

  Ha en skön kväll nu och hoppas träningen gick bra!

 5. Kanske du ska lyssna på den där gnällisen nu när du är förkyld… Men det är ju svårt när man vill så mycket… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s