Jag bläddrar till nästa dag direkt

Dagen en balansgång

Får jag börja inlägget med ett stön? Dagen har varit så jobbig fast jag har gjort det jag hade skrivit upp på ett papper, ha ha inte mycket jag har orkat göra 😉 

 Strålande sol och jag kokar hundmat, känner redan när jag skär kycklingmagar i småbitar att orken inte finns där, typiskt fibromyalgin. Det här är priset för min träning igår.

Men jag skär på och kokar ihop en redig kastrull till Watson. Vi tar med oss en kasse till fåglarna, jag satt igår och skar bröd blandade med russin och fågelfrön. Utanför vår port höll snösvängen på att gräva upp snö och lasta på lastflak,  det är nog det värsta Watson vet, han blir så rädd för saftblandarna och oljudet skoporna gör. Han dra som en tok och jag håller på att halka omkull i snön och blir helt slut bara av att hålla honom och mig själv uppe.

Arg på honom blir jag men det hjälper inte ett dugg, så redan några meter från porten var mina krafter slut. Jag hasade vidare runt huset och fick ett möte vid en snövall, en stor svart hund som Watson morrade och skällde på bara för att han var svart, jag fick åter hålla i för kung och fosterland. Sen kom vi fram till fåglarna som fick sitt och jag var tvungen att sätta mig på ryggstödet till en soffa för jag orkade inte röra mig. Att det blev ryggstödet är ju inte så konstigt alla soffor är ju inbäddad i snö.

Sen gick vi hem … snopet var det att tvingas gå hem när solen sken så ljuvlig men jag satte mig på balkongen drog upp inglasningen och njöt en stund i lugn och ro.

Lite lunch, lite plock och disk och sen har jag sovit i timmar. Har ont i handleder och händer, resten av kroppen är som ett blåmärke och tröttheten ligger som en smet över hela mig. Orkeslös tillvaro är det värsta jag vet.

Min lista idag:

Bädda sängarna, duscha, gå ut med Watson, mata fåglarna, koka hundmat, beställa sjuktransport till måndags träning, pratat med Huddinge om mitt provsvar som var bra krea 84, tina kött till middagen.

Nu kom maken hem med tröst en chokladtårta och en påse med fina chokladpraliner, sån nu ska jag visa vad jag ska göra med kvällen.

Så här håller man vikten och med lite tur går man upp lite till

7 kommentarer på “Jag bläddrar till nästa dag direkt

 1. Och nu klampar jag in här med lite norrländsk midnattssol, urkraft och pepp till dig 🙂
  Jag tycker att du varit pysslig och det dära pralinerna skulle jag också vilja ha 🙂

  kram

 2. För den som inte är drabbad är det så svårt att RIKTIGT förstå att inte ha denna ork. En av mina allra bästa vänner har också fibromyalgi och hennes slit med tillvaron är stundtals obegriplig, ändå fortsätter hon hacka sig fram, envis som en gammal åsna.

  Hoppas du mår bättre idag.

  Kram!

 3. Äh det är rätt hopplöst idag med men jag har tagit mig iväg till frissan och klippt mig, såg ut som en risbuske i skallen. En av biverkningarna av medicinen är att tappa hår en annan är att bli hårig. Man kan ju bli galen för mindre … så nu har jag klippt bort riset i håret och hoppas att fjunen som har kommit på ställen jag normalt inte har hår på ska försvinna med tiden. Ikväll är det fest hos min 85 åriga farbror så vi ska snygga till oss och draga vidare.
  Kram

 4. Jag skulle gärna bläddra förbi de här jobbiga dagarna jag också… Konstaterar: tanten är trasig! Men idag ska jag på MRT-röntgen och hoppas att det ger bra bilder för vidare behandlig. Nu går jag på tunga mediciner som just för tillfället gör mig sjuk- are ( men tack och lov smärtfriare). Så om du bläddrar i kalendern så följer jag med! 🙂 Ser fram emot våren 🙂
  Strykekramar till dig och tummen upp för all fin träning du har gjort, bra gjort!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s