Dagens rapport

Vi gick vår glashala promenad Watson och jag utan missöden. Solen log mot oss.

Matade fåglarna. Oroade mig, såg från fönstret hur någon hade hällt massor av … ja, just det vad, något svart som såg ut som gruset de öser ut över våra trottoarer. Tänkte att folk retar sig ju på allt, kanske vill man inte att vi matar fåglar i närheten av huset. Tog mig ut med fågelmat och till min stora glädje var det solrosfrön i mass som någon generöst hade bjudit fåglarna på.

Jag har kokat Osso buco med fläsklägg i stället för annat kött, kokade över 2 kilo fläsklägg med kryddor och en halv liter vitt vin i två timmar. Sen rensade jag bort skinnet och fettet sparade det fina köttet. Fräste många sorters grönsaker skurna i små fina tärningar i lite olja i grytan, tomatpuré och krossade tomater plus ännu en ½ liter vitt vin som fick  puttra i 40 minuter. Nu ska bara köttet koka med i tio minuter, smakas av med apelsinjuice och kryddas med hackad persilja, rivet citronskal salt och peppar. Tänkte ha mathavre i stället för ris.

Sonen kommer över en stund, vi har handlat lite mat till dem och så får han sitt födelsedagspaket. Inte blev det av att träffas i helgen, sambon har hostat för mycket efter sista förkylningen för att jag ska våga åka dit.

Marsipangrisen gör stora framsteg på dagis. Han äter mycket mat helt själv och är visst väldigt kladdig av sig vilket jag förstår då pappan inte gärna ville att han åt själv. Så nu ordnar det tills sig … sonen berättar att lille grisen tar skeden fint med mat, men vänder den nedåt på sin väg mot munnen. 🙂  Jag skrattar gott och minns att det var precis så där de gjorde som små.

Dottern har fått ännu mer ansvar på jobbet hon är både glad och stolt, det är vi också fast jag ska ju erkänna att jag inte väntade mig något annat från henne, hon är en stjärna på att jobba. Är man högpresterande från början så kan det inte bli annat än bra. Jag har påpekat vikten av vila och återhämtning när tempot är högt och hon förstår vad hon ska göra för att få balans. (Hoppas jag)

4 reaktioner på ”Dagens rapport

 1. anne skriver:

  Ditt Osso Bucco-recept låter då helt annorlunda än en mardrömsmåltid en kollega till maken bjöd på en gång…Hmm, kanske värt ett blogginlägg rentav?

  Det verkar som att pappor har svårare att låta barn lära sig äta själva en mammor (jag har fler exempel på det), är pappor latare när det gäller att röja upp efteråt?

 2. synne skriver:

  Vet du, jag har aldrig ätit ossobosko eller vad det heter.
  Måste nog kanske prova det. Kanske lära mig vad det heter först.

  Härligt när ungarna börjar bli lite större.
  Undrar varför de vänder skeden innan den når munnen?

  Skönt det gick bra på din promenad. Det är den här tiden vi har i vänte nu.
  Glashalt. Börjar här med.
  Igår var det så varmt i solen att jag faktiskt ser gräsmattan lite grann. Ska ta bild.

  Ha nu en alla tiders torsdag.
  Kram Synnöve.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s