Öhh, kroppen kom igen

Ännu en strålande dag om än starten var lite molnig. Jag har en kropp som jag gärna skulle ställa i ett hörn och lämna där, inte lyssnade jag på kroppen idag fast den i stort sett vrålade åt mig att stanna hemma ”åk inte och träna”. Klart att jag gjorde …. 😦

Så nu kommer jag nog bli döv när kroppen börjar gapa på mig igen. Jag funderar hela tiden över hur sjutton jag ska få ordning på det här, jag vill ju träna helst tre gånger i veckan, men jag orkar inte ens två gånger i veckan. Men jag gör det ändå, tänker att kroppen i alla fall blir starkare fast jag samtidigt blir svagare några dagar efter träningen varje gång. När jag börjar känna mig lite mer normal i kroppen då är det dags att träna igen. Vad gör man när man har fler sjukdomar som liksom sätter krokben på en? Spelar ju ingen roll hur mycket jag vill när kroppen bara sätter sig på tvären och inte orkar. Jag vill öka upp längden på hund promenaderna mellan träningspassen men orkar ju aldrig det på ett vettigt vis. F*n rent ut sagt.

Första taxichauffören som hämtade mig hade något svart på pekfingret, jag trodde först att det var ett slags plåster, fick ingen mer redig titt på fingret under resan. När jag kliver in i taxin som ska köra mig hem så ser jag ännu ett svart finger och då slår det mig vad det är. Jag säger till taxikillen ”jag åkte med en landsman till dig hit, även han hade röstat”.

Sen fick jag höra om Irak och deras val, jag frågade om de hade gjort det på ambassaden men han berättade att de hade hyrt lokaler på olika ställen i Sverige dit de fick gå och rösta. Det gäller att visa den nuvarande regeringen att de finns folk som stöder dem. Han berättade om alla tidigare översittare som hade tagit makten och missbrukat den. I förra valet, tror han sa att det 4-5 år sedan så fick de som röstade en massa fördelar som de andra inte fick ta del av. Usch, så vanligt folk har de i andra länder. Människan är en riktig skit så fort den kan skaffa sig makt över andra.

Nu skulle jag ha bakat ett matbröd med bakmaskinens hjälp, men jag hittar den inte … maken har städat bort den, jag blev glad när jag hittade ett bröd i frysen. Då kände jag att det var väldigt skönt att slippa baka, jag är så trött.

Hem kom Watson, han är inte riktigt pigg, han fick en skada ovanpå en tå på tassen och slickar ju så hysteriskt mycket att det blir svullet. Nu ska vi duscha honom, det ska maken få göra när han kommer hem för jag orkar inte som jag mår nu. Sen när Watson är ren ska vi tillsammans lägga bandage om hans tass och smörja med en salva som brukar ta bort infektioner om det nu är något på gång. Sen har vi köpt som en lång sockiplast som man drar på tassen när han går ut så att den hålls torr och ren.

Hörde att det ska bli mer snö på fredag, jag har gillat den här vintern men nu får det baske mig vara nog.

Ikväll ska jag steka hederliga fläskkotletter och koka potatis till, det blir nog en svampsås för svamp har vi i frysten så det räcker och blir över. Vi älskar att plocka svamp det blir ju en del varje höst.

9 kommentarer på “Öhh, kroppen kom igen

 1. En av mina vänner, en av de underbaraste människor jag känner, har något slags utmattningssyndrom, bara att vara den hon är, kräver massor med energi. Kanske är det så med dig också och att den träningskvota du satt upp i huvudet är för mycket?

 2. Jag tror att du har helt rätt men jag är ju så jäkla envis och vill komma tillbaka i en kropp som är mer fysiskt normal efter att jag fick en njure. Det knepiga är att jag måste ta det här träningspassen för att bli frisk, men kombinationen med fibromyalgi som för min del är väldigt lik utmattningssyndromet gör att vägen bli väldigt knagglig
  Jag funderar över hur jag ska göra men hoppas att jag ska glida ur det skov jag sedan några veckor har lidit av. När jag inte har skov så går det lättare, har tränat tidigare innan njursvikten blev för kraftig och då körde jag tre gånger i veckan fibromyalgi eller ej.

 3. Jag tycker det är ganska coolt att man doppar fingret i bläck som Irakier även när man röstar i Sverige. Här skulle det säkert gå bra med något digitalt symstem för att se till att ingen röstar 2 gånger. Blir till en symbolhandling med svart pekfinger.

 4. Lyssna på kroppen. Den har många bra ider att komma med.
  Men vad har hänt med Watsson?
  Hoppas det inte är så allvarligt.

  Här väntar sängen nu. Trötter som bara det.
  Kramen og go bedring min venn.

 5. Stentorp … även jag tycker att det var märkligt att de inte kunde göra på annat vis i vårt land. Kanske misstron att det fuskas är så stark att man har svårt att gå ifrån gamla seder. Skulle vara rätt kul att se svenskarna gå omkring med ett färgat finger efter ett val, så avslöjande för soffliggarna. Tänk bara vilket bråk det skulle bli om vilken färg som skulle användas. 😉 Det finns väl bara svart som skulle gå antar jag.

 6. synne … Watson är bara hängig kanske är sukten efter en tik för tung, han brukar äta sämre när det är löpdags som nu för många tikar i området. Inga andra symptom mer än att han är trött och verkar avslagen, även en hund kan ju ha några dåliga dagar så vi hoppas att det vänder snart.

 7. Go afton i stugan, det måste vara extra jobbigt att ha två mycket krävande sjukdommar. Men du verkar ha en stark och envis livsgnista. Kan nog så väl behövas när de går emot som det gör för dig nu. Hoppas du snart hittar din form igen så du kan fortsätta med din träning.

  I tips till herr Watson, om han har slickat mycket på tassen, tänk då att efter tvättningen att tassen är helt torr, gärna rakad runt ”såret”. Sedan kan du lägga om tassen. Man kan så här i salttider, raka tassen undertill, detta för att minimera skador. Lättare att hålla efter.

  Kram och hoppas ni får en skön helg.

 8. Kanske blir det fler bloggarträffar och då kan du vara med? Det var väldigt trevligt idag även om det inte var så långt. Eller kanske just därför, det var inte tillkrånglat med anmälan och trerättersmiddag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s