Nytt fönster

I morse kl 07.00 när jag sov som skönast ringde telefonen. Glasmästaren ville komma om en halvtimme. Nä, aldrig sa jag som inte kunde tänka ett dugg så yrvaken som jag var. Klockan 9.30 lät som en tid jag kunde tänka mig, så nu håller de på och skräpar ner rejält, men en hel ruta och frisk luft blir det här hemma.

Idag åker maken till Finland och kommer tillbaka på torsdag efter jobbet, jag blir lite orolig för alla turer Watson behöver på ett dygn. Jag har varit riktigt klok och ställt in min träning idag, tänkte faktiskt på vad jag orkar i förväg inte bara konstatera att jag är ett utskitet äpple efteråt.

Hundfria tänker kanske inte på att de ska ut fyra gånger per dygn, för mig är det en belastning. Det passar mig att maken går ut före han åker till sitt jobb, sen är det min tur till lunch,  maken tar ut honom när han kommer från jobbet och så sista kissen för natten vid 22-23 tiden. Men att vara lite för sig själv är aldrig helt fel oavsett turerna med Watson.

Tog sista brödskivan till frukost insåg att jag skulle behöva baka ett bröd och tog fram en helt ny påse med grahamsmjöl. Snopen blev jag när jag öppnade och hittade spindel delar plus nät över det hela. Bläk så äckligt, ringde till mjölbolaget som självklart sa att det kan bli så där ibland, vilket jag har förståelse för. De skickar lite kompensation till mig så jag kan köpa nytt mjöl. I mina skåp finns det flera mjölsorter så jag har redan bakat ut ett med vetemjöl special och lite råg, slängde i en näve med valnötter.

Nu trampar Watson runt så det är dags att ge sig ut en sväng.

5 reaktioner på ”Nytt fönster

 1. PaljettenQ skriver:

  Jag förstår dig verkligen att det är mysigt med hund MEN det innebär en hel del promenader. Jag har faktiskt köpt en etxtra bil! Jippii!
  Jag har ju problem med ryggen och höften och vissa dagar är denna Paljett trasig och då kan jag omöjligt gå mina 30 minuterna till jobbet. Men jag kan ofta stappla mig till ett fält eller brukshundsklubben och leka/träna med hunden så att han får vara ute mycket. Ofta är det mer stimulerande för honom att ha uppgifter än att ”bara” promenera 🙂

  Och med nya bilen kan jag köra till tex hundhagen och låta honom busa av sig lite. Min man använder den bilen vi redan har till att åka till jobbet i märsta, så jag blev lite strandsatt med hunden… och ryggvärken. 😦
  Men nu har jag återfått friheten!
  Nu kan jag åka till mamma när jag vill!
  Hon har ju börjat en cellgiftsbehandling och jag vill kunna ställa upp precis då behov av stöd uppstår och inte dröja med att fara upp till henne.

  Hoppas du får spontanbesök av någon som kan hjälpa dig med ett par av promenaderna. Kram*

 2. livsglimtar skriver:

  Tänk så en rygg kan ställa till ens liv. Bra att du har fått en egen bil, jag som inte har körkort har sagt till maken att jag skulle vilja ha en sån där moppebil, vore fantastisk att kunna åka iväg till skogen när det passar mig och ha Watson med mig.
  Vi har ingen brukhundsklubb i närheten så det blir inget av med sånt för mig, en hage att rasta i finns men ligger ännu för långt bort för mig att gå.
  Så bra att du kan hälsa på mamma när det passar er båda, hoppas allt kommer gå bra med henne.
  Idag får jag klara mig själv men imorgon kväll kommer dottern och tar sista ”nattkissen” och det är guld värt för mig.
  Kram

 3. synne skriver:

  Förstår din oro. Synd man inte bor närmare för då hade jag kommit och hjälpt dig.

  Så otäckt det lät med spindelväv och delar av djuret i mjölet!

  Kan säga att jag är skeptiskt till paprika nu för tiden.
  Vi handlade grönsaker på vår butik här i lördags.
  Bland annat paprikamix eller stoppljus som man säger i Sverige. Alltså en gul, en grön och en röd paprika på samma tråg.
  Skulle skära grönsakerna i söndags till födelsedagsmiddagen.
  Tog den röda och delade den rakt av och trodde jag skulle spy!
  Där fanns det ägg, puppor och larver, samt en flygfärdig varelse av något som man inte
  vad det var. Slängde snabbt ner paprikan med tråget, och ettiketten i en plastpåse för den varelsen började flaxa runt inne i köket!
  Paprikan kom från Egypten.
  Lämnade in den på affären i går. Men jag vet inte vad det var för något…
  Annat än att det var äckligt!

  Så man kan hitta lite allt möjligt i saker man köper tydligen.

  Nu ska jag däremot sätta mig och slappa lite framför tvn. En kopp kaffe i handen och fötterna på fotpallen.
  Ta vara på dig nu.
  Kramen Synnöve.

 4. anne skriver:

  Nog kan det börja leva i mjölpåsarna allt. Vi har inget haft på år och dag, men har man stött på kryp och kräl en gång så nog tittar man efter allt.

  Hoppas du orkar med att gå ut med hunden, kanske klarar han sig med kortare prommenadet tillfälligtvis?

 5. turez skriver:

  Verkligen skitäckligt med spindelrester. Bra att du ringde och sa till! Alldeles riktigt. När det gäller mig och sådana saker så blir det alltid ” jag ringer senare ” så blir det aldrig liksom. Hoppas du kan köpa jättemycket mjöl för kompensationen 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s