Avtalsförhandling?

Nej … det gör han inte fråga mig jag vet. Jag har försökt att förhandla bort halva mig, men inte ens det gick han med på. Jag ska tydligen ha det så här resten av mitt liv, fast jag fattar att det kommer att gå i skov. Just för att jag aldrig ska glömma att det är en sjuk kropp jag har ”bett” om detta liv.

Bett och bett … beror ju på hur man tänker på saker och  ting är man som mig så tänker man på många liv sk reinkarnation och då ingår en del sjuka 😉  liv för att jag ska få insikt, bugar och bockar är helt klart nu med insikt för detta liv. Men inte bryr han sig om det inte … det här med tro är inte lätt.

Många i den flummiga New age branschen får mig att le i mjugg, de tror så mycket, det har jag också gjort före mina prövningar. Man kan ju gå till sig själv och tänka på att man har bett om ett sjukt liv för att få kunskapen, men det finns många gånger det vore en lättare väg att bara göra sig till ett offer som är just sjuk. Det här att försöka hitta en förståelse till sitt tillstånd är banne mig inte lätt. Jag vill inte vara ett offer och jag söker en förståelse till att just jag hamnade här och det är väl just där jag har haft min svåraste tidiga prövning.

Jag såg på många andra runt om som drog på andra lass, den typen av lass som vi andra oftast föraktar som drogmissbruk och kriminella personer, alla de som förnedrar och förringar andra för att själv öka sitt värde. Jag såg dem med förakt för att jag som var en bra person, hjälpsam och skötsam skulle bli så här sjuk att jag inte kunde delta i det normala liv vi alla vill ha. Varför kunde inte de som ständigt söker döden via droger och alkohol samtidig ta en del av våra sjukdomar och gå vidare, då de ändå inte söker ett liv värt att leva. Ja, så där tänker vi när det börjar dra ihop sig i livet, man tittar sig runt och funderar sig grön på varför just jag. Men för mig var det där en fas jag skulle gå igenom och jag inser idag att det är så här livet är, man behöver inte göra sig förtjänt av det för att få leva.

De där som drar på lass vi andra föraktar gör ju ett väldigt bra jobb med det som är just deras karma detta liv. De inte bara höjer sin egen insikt om hur det är att leva med ett drogberoende, de hjälper även oss utan drogbehov att se var vägen går. Alla har vi redan som små sett en fyllgubbe som raglade omkring, det var läskigt om man nu inte hade oturen att behöva växa upp med föräldrar som var alkisar för då var det vardag. Men de som beter sig är speglar åt oss andra att titta i och förfasa oss över så att vi håller oss på rätt väg, lär oss var gränserna går i ett samhälle.

Jag tror så men det finns alltid dagar när det är svårt att vara troende hur nu än själva tron ser ut.

Här sitter jag och mår skunk, velar hit och dit ”gå på träningen, stanna hemma”. Åh, varför är jag inte lite svagare i anden vid dessa tillfällen, lite mer så där att jag lättvindigt väljer att sitta på rumpan när jag mår dåligt. Varför har jag så svårt att se om ”mitt tempel” varför måste just jag vara så duktig att klara allt sånt som andra inte begär av sig? Dessa frågor gror och lever sitt eget liv inom mig, mycket är det väl den där starka viljan jag har att prestera, men inte för andra utan det är något i mig själv. Jag vill ju så gärna träna och bli starkare med tiden, men det funkar ju inte som jag har planerat det hela. Ibland tänker jag att det är tur att vi är olika, alla kan ju inte sitta på ändan och vara offer hela tiden, några måste ju vilja lite mer för att förhoppningsfullt få lite mer liv. Men svårt blir det när man inte kan välja en rak väg utan får hålla på och kringelkroka vare sig jag vill eller ej.

6 reaktioner till “Avtalsförhandling?

 1. Livet är ju inte rättvist. Inte på något sätt. Jag inbillar mig att både du och jag är såna som grubblar mycket. Onödigt mycket kanske.
  Ibland skulle jag vilja bli en teflonpanna. Där inget fastnar, utan lätt rinner av.
  Känner mig mest som en rostig gjutjärnspanna, där precis allt fastnar.

  Kram vännen!

 2. Här kommer en rostig gjutjärnspanna till.. 🙂

  Tycker om att läsa dina tankar Maggan!
  Jobbiga är dom men de ska ju bara va så.
  Fnular ju på vad jag ska lära mej i detta liv, det vet du ju.

  Antar att din envishet fick iväg tej på träning.
  Hoppas du får lite glädje en stund av den!

  Energikramen på du och höres snart gör vi ju!

 3. Jättefint uttryckt….för nog är livet många gånger svårt att leva ,tycker att storlivet gott kunde ha skickat med oss någon slags beskrivning på hur man lever detta sitt liv på det bästa och mest levande sättet. Nu får man prova sig fram på alla möjliga ock omöjliga sätt . Panga i väggen åtskilliga gånger innan man förstår att det bästa vore kanske att försöka ett annat sätt ta en annan väg.men… min starka vilja har många gånger ställt sig ivägen för förnuftet.
  Tack för dina ord! Kramisar

 4. En annan gjutjärnspanna dyker upp här.
  Dina tankar är så viktiga. Kan läsa dom om och om igen.

  Jag tror du for iväg och tränade ja. För du är född envis. Det ser vi ju.
  Men snälla Maggan, ta inte ut dig helt. Du behöver nog ta det lite med ro mellan varven.

  Kramen Synnöve.

 5. Jag velade så hemskt så jag ringde min man och sa som det var varpå han förlöste mig med att säga ”att det är klart att jag ska stanna hemma när jag mår dåligt”. Så jag gjorde något ovanlig för mig, stannade hemma och inser att det var så rätt.
  Ja, ni tjejer det är fint att ha er här att dela sina tankar med.
  Nu har vi blivit ett stort teflongäng och det passar väl oss alla bra eller hur?
  Det är fredag och jag ska sätta in två foton i ett inlägg så att ni får se att jag gör annat än bara sitter här och tycker synd om mig själv.
  Varmaste kramar till er alla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s