Påskbuffé

Finns inget roligare än att planera för en buffé, nu kommer påsken och vi har bjudit närmaste familjen och våra hundvakter totalt 10 personer.

Själva menyn ser ut att bli så här:

Asti Spumante som drink och så något att knapra på när det kommer som jag ska be dottern att göra

Matjesilltårta – ägghalvor med räkor och majonnäs – laxpaté – löktårta – potatisgratäng med ädelost – kycklingspett – jordnötssås  gratängen och kycklingspett gör sonen och tar med – sallad med rödbetor och fetaost – paprikabåtar med färskost – nybakt matbröd – västerbottenost – äggterrin med matjesill – skivad rostbiff –   

Öl – nubbe – vatten – läsk

Kaffe med små chokladbitar som jag köper på Martin Olsson

Ser inte det ut att smaka?

Nu ska jag fundera på dukningen, den vita duken får nog foten då Marsipangrisen kommer att sitta på ena kortsidan. Vita och gula servetter tillsammans med en bukett med gula tulpaner med vita fjädrar som ska sitta precis vid själva tulpanen med en sån där tunn metalltråd virad runt stjälken och så vita ranunkel blommor. Vita ljus och en smal löpare, måste rota runt lite.

8 reaktioner på ”Påskbuffé

 1. Smörbollen skriver:

  Mums, låter jättegott och fint! Vilken tid skulle vi komma sa du? 😉
  Skämt åsido…
  Vi ska också ha påskmiddag hos oss, med makens bror och flickvän inbjudna. Jag älskar ju sådant, planera och fixa för fest, men får bli strängt påmind av maken om att jag faktist inte är frisk. Bättre med en enkel middag som jag orkar vara med på, än lyxvariant då jag ligger halvdöd och inte kan vara med. Suck och stön, får väl ge mig då, han har ju rätt, det vet jag ju, men envisheten bråkar inom mig. 🙂 Ska se om jag inte lyckas få till någon pytteliten extra grej i alla fall så att jag får bli lite nöjd i alla fall…

 2. livsglimtar skriver:

  Precis så där har jag alltid varit att jag vill göra något om än litet för att förgylla en middag med gäster. Det handlar nästan mer om mitt eget välmående, kreativiteten som jag mår så bra av fast jag ibland ändå kan bli så slut av det där lilla.
  Nu har jag tänkt ut mycket saker som man kan göra dagen före och så hjälper ungarna till med en del.
  🙄

 3. synne skriver:

  Blir så avis på alla som har familjen hos sig i påsk. Här blir det bara gubben och jag. Inte helt detsamma tror jag alltså.

  Men det är så det är.
  Vi tar igen det.

  Skulle gärna suttit vid samma bord som er vad det gäller maten…
  Så gott det lät. Måste komma på en tårta till påska. Har tänkt mig baka lite.
  Klems.

 4. livsglimtar skriver:

  Nej, jag förstår att det inte är samma sak att fira själva men ibland blir det så där vid vissa helger.
  Jag har precis hittat ett recept på pannacotta med smak av honung, kaffe och grädde är visst Paolo Robertos favoriter. Det ska jag göra och ställa på buffén i små kaffekoppar garnerade med mandelflarn.
  Du får en extra kram av mig

 5. Kidneybönan skriver:

  Oj, det låter fantastiskt trevligt och gott alltihop! Så här två månader efter min transplantation tänker jag bli lite djärvare och försöka träffa hela släkten i påsk, inte bara 2-3 personer åt gången…

 6. anne skriver:

  Härligt! Och så trevligt att delegera bort diverse uppgifter! Pyntandet av tulpanerna lät jättefin, jag har aldrig sett något sådant! Du får fota!:)

 7. Znogge skriver:

  Åh, så gott och trevligt det låter! Är det ok om vi tittar in? Miss E höglöper så Watson kan nog få sig en utmaning 😉
  Ha en fin helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s