Mitt i smeten

Här sitter jag mitt i smeten, tack gode gud att maken gillar att laga mat och städa. Vi har nu gjort kavringtårtan med rökt lax, laxpatén och pannacottan med honung och kaffesmak, snart ska vi sätta igång med äggterrinen som ska serveras med matjesill, schalottenlök och dill på toppen … vi har lite kvar att dona med om jag säger så.

Jag såg när jag höll på med elvispen att den och mina andra köksmaskiner var fläckiga från tidigare tillfällen. Jag bara hatar när det ser ut så där med mina maskiner, jag vill inte inse att jag inte har funkat som vanligt under allt för lång tid. Köket en ”helig plats” för mig liksom badrummet och inte har den heligheten hjälpt mig att hålla så rent som jag vill, förbaskade kropp som inte orkar som förr. Jag vill inte titta på skåpluckor eller för den delen inne i skåpet och se att det behövs en massa torkande för att godkännas av mig. Det där förbaskade ”gilla läget” har fått regera allt för länge i mitt liv, se mig nu sparka ut fanstyget.

Igår kom maken hem lite tidigare för vi skulle åka och handla de där små choklad bitarna petit four (tror det stavas så) som ser ut som små tårtor till kaffet. Men väl på Martin Olsson så fick jag ge mig de kostade 330:- så mycket att jag verkligen fick kämpa för att inte slita åt mig en kartong och gömma bland resten av varorna. Nu blev det en annan tårta inte alls som jag har tänkt en Toscanatårta, nu fick det bli så.

Sa jag att jag fick en fantastisk bukett av maken igår med tulpaner som ser ut som polkagrisar, randigt rödvita blandade med gula hyacinter som jag aldrig förr har sett, gula påskliljor några små vita blommor och så lite grönt. Älskar att få buketter från ”vår” blomsterbutik de gör så underbara buketter.

Låångfredagen minns jag från barndomen som en domedag utan slut, allt som spelades på radio var religiös musik som gjorde alla deprimerade. Hela stan hade stängt och det var en kuslig tystnad i området, tack och lov är det inte lika illa i dagens samhälle.

Nu måste jag tillbaka till maten och städningen …

Delta i diskussionen

4 kommentarer

 1. 330 kr för lite chocklad???? Låter hutlöst alltså.
  Men en toscatårta är väl gott det med….

  Mitt i smeten var ett passande namn tycker jag. Där satt jag förut. Bakade bröd,
  Vilka härliga tulpaner du fick. Älskar allt som heter tulpan. Ska införskaffa nya i morgon.

  Nu får ni gotta er allihopa med den goda maten som du och maken har lagat.

  Kramen och ha en riktigt, riktigt go påske.
  Kramen Synnöve.

 2. Vi har redan smakat det blev en liten mugg över och jag lovar att den var god här kommer receptet och för den delen så skitlätt att göra.

  Honungs- och kaffedessert 4 personer Pannacotta med kaffesmak

  2 gelatinblad
  3 dl vispgrädde
  3 msk honung
  1½ tsk snabbkaffepulver
  Servering
  bär t ex hallon, blåbär eller smultron
  4 havre-, mandel- eller kokosflarn (jag köpte havreflarn)

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
  2. Koka upp grädden i en kastrull och blanda i honungen.
  3. Krossa kaffepulvret till finare pulver i en mortel, eller lägg det
  mellan två bitar plastfolie och kavla ovanpå med brödkavel.
  4. Ta upp gelatinbladen och krama ur dem en aning och lägg dem på
  hushållspapper.
  5. Lägg gelatinet i grädden- och honungsblandningen, tillsätt kaffet
  och rör noga tills allt är löst.
  6. Skölj fyra små portionsformar med kallt vatten och fyll dem med
  pannacotta-blandningen. Låt stelna i kylskåp i ca 3 timmar.
  7. För försiktigt en vass kniv runt formarnas kanter och stjälp upp på
  assietter. Servera pannacottan med bär och flarn.

  Lycka till!

 3. Hej Livsglimtar,

  En sån fantastisk matlagerska du är! Känner igen det där med fläckiga apparater – de ska vara rena och helst skinande 🙂

  Tur du inte föll för frestelsen att snatta… 🙄 , men kan verkligen förstå känslan. Hutlöst dyrt, ju!

  En Glad Påsk önskar jag dig och familjen

  Kram!

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: