Öring på er

Mitt i donandet gick maken ut med Watson … han kommer hem och ropar att jag skulle komma. Då blev jag lite fundersam, trodde att det var påskkärringar som stod vid dörren … men så var det inte utan han stod där med en nyfiskad öring på så där två kilo i en plastpåse.

Vaaa, sa jag som inte fattade ett dugg?  Han hade mött en granne som ofta fiskar runt ön, denna tjusiga fisk tog han en bit från vårt hus, faktiskt i det område dit jag och maken har planerat att flytta  när de väl byggs nya lägenheter där. Själv hade grannen en på 5 kilo i sin plastpåse. Men vilken lycka, färsk fisk mitt i vårt område. Så fort jag blir normal ska jag ta med mig kastspö och trampa dit och dra lite öring 😉

Jag har älskat att fiska tidigare i mitt liv, vi hade en stor motorbåt och en ”egen” vik dit vi så gärna åkte när ungarna var små. På kvällarna gick vi lite runt och fiskade, minns en gång när maken kom hem med aborrar som han hade fjällade, rensade och filéat till vår lunch. Jag satt där i båt köket och bökade som vanligt och skulle bara skölja av filéerna lite i havet, det var lite kladd på skärbrädan. Av någon ännu icke känd anledning flydde alla filéerna tillbaka till havet och jag vågade nästan inte säga ett pip till min man. Denna förlust har jag fått äta upp många gånger, ingen ide att fiska och göra sig till med mig i hasorna osv. 😦

Tur för oss när barnen var små att en av makens bästa vänner var fiskare han  kom varje vecka in till stan där han sålde fisken till fiskrestaurangerna. Det som då blev över lämnade han till oss, jag gjorde fiskburgare av strömmingen som var för liten att göra annat av. Alla älskade dessa fiskburgare och det är något som jag kan tipsa barnfamiljer att bjuda sina ungar på. Så lätt att köra fisk i matberedaren, steka som hamburgare och lägga dem i hamburgerbröd med sallad och lite hemgjord remuladsås. På den tiden bakade jag hamburgerbröd och korvbröd själv som den flitiga mamma jag var, alltid bra att ha sånt i frysen att ta av.

7 reaktioner till “Öring på er

 1. Men så roligt att få färsk fisk. Jag fiskade mycket när jag var barn och ibland fiskade jag med mina egna barn när de var små.

  Glad påsk på dig vännen!

 2. Färsk fisk är det bästa som finns.
  Att få en öring så där är väl en riktig påskpresent kan man säga.

  Fiskekaker gör vi här. Det är så gott. Man kan bara ta en och mölja in i munnen när den nystekt…..

  Här blir det lax nu i påsk. Det är gott det.

  Kramen på er.

 3. Gott med fisk som kan varieras i det oändliga. Vi åt väldigt mycket fisk och fiskade ofta själva i min familj när jag växte upp. Nu när jag sedan några år tillbaka är allergisk mot fisk är det något jag saknar enormt mycket!
  Snällt av er granne att ge er öringen, vilken påskpresent!

  Hoppas ni får en trevlig dag i dag med all god mat som ni har förberett!
  Glad Påsk! 🙂

 4. Du var mig en ambitiös mamma, egna fiskburgare OCH burgerbröd! Fantastiskt!

  Min mamma försökte sig på att servera hemlagade fiskbullar till våra barn, men det gick inte alls! Ungarna sa att de såg ut som ormbullar! Vad det nu skulle ha varit…

  Sv. Din svenska är väl hur bra som helst, komman och andra skiljetecken är väl det lilla det!

 5. Vad kul! Min man är en riktig fisketok, men än har han inte fiskat i år. Det brukar bli mest regnbåge, men ibland öring eller havsöring.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s