Kvartersdoktorn det bästa jag har sett på länge

Älskar det ni två gör ..

Jag såg reklamen för något som hette Kvartersdoktorn och tänkte att det ska jag se, men så blev det inte.

Igår pratade Angeli om hur fantastiskt programmet var och tipsade mig om att jag kunde se det som har gått på SVT play.
Så det är vad jag har gjort idag när jag inte har varit ute med Watson för han är dålig i magen och det är helt och hållet mitt fel. Igår när han skulle äta så fick han en bit marinerat kött, det var dumt.
Men tillbaka till Dr Magnus och Dr Lotta, jag har denna eftermiddag skrattat så gott åt både patienter och läkarna, framförallt Magnus. Vilka pärlor till läkare … den värme och omsorg de visar prov på är inte så vanlig. Jag själv har ju världens bästa husläkare Louise Eggiman, så jag har inget att klaga över, men jag har hört hur andra har det på sina läkarstationer och det är ingen vård att vara stolt över.
Magnus och Lottas tv-serie skulle visas i varje utbildning av läkare, den närhet de har till sina patienter och det vardagliga språket är ju halva läkandet för en sjuk. Sånt förtroende man får när en läkar kombinerar kärlek med sin kunskap är ju sensationellt att få möta, då blir jag trygg som patient och känner mig också delaktig i det som är min kropp och det som händer med den och vad man kan göra åt det som behöver åtgärdas.
Ja, jag har också gråtit med patienterna idag och med läkarna, de berörde mig väldigt att få följa med i det samspel med livet läkarna hade med de patienter som sökte dem.
Fredag hela dagen …  jag har tinat vad jag tror och hoppas är entrecote. Maken skar upp och frös in köttet, men han glömde skriva vad det var för kött. Så det blir ju lite spännande att se till middagsdags, till köttet tänkte jag mig en stor sallad och klyftpotatis i ugn.
Sen har jag sorterat en stor hög tidningar som jag ska lägga ner i trapphuset till grannarna, de som vill ha. Så mycket mer lär det nog inte bli idag, en sväng ner till Willys måste ha mer grönsaker och frukt.

4 reaktioner på ”Kvartersdoktorn det bästa jag har sett på länge

 1. Znogge skriver:

  Så borde verkligen alla läkare vara. Men… Med tanke på att det vankas nedskärningar här och var så kan man ana att följderna kan bli motsatta…

  Skönt att du har en klok pålitlig läkare i alla fall.

  Kram

 2. pruddelutt skriver:

  Hoppas att det var entrecote du hittade i paketet när det tinat! Själv tog jag en gång upp vad jag trodde var äppelmos från frysen. När det hade tinat visade det sig att det var spadet från julskinkan 🙂

 3. frunatmaken skriver:

  Jag som, peppar, peppar är fullt frisk. Jag kan bli helt galen på att det om jag har en liten åkomma, typ fettknöl i hårbotten, då är det nästan omöjligt att få komma till en doktor. Jag måste ringa min husläkare på hans telefontid. Förr i världen kunde man ringa en sköterska som fixade en tid hos någon doktor om lagom länge för sånt som skulle kollas men inte brann i knutarna. Jag förstår ju att den som har en sjukdom behöver få gå till samma och en klok och bra en. Att det då är en klar poäng att slippa börja om från början vid varje läkarbesök. Det är skönt att se exempel på när det funkar som det ska för patienterna.

 4. Kajsa skriver:

  Hej!Luddigt är livet och syftet inte alls så klart som jag trodde när jag var tonåring.Läste detta hos dej!Och tänkte att så är det,livet är verkligen luddigt,ingenting är riktigt så klart som man önskar.
  Jag fick min njure den 9 september 2006 och livet blev bättre men inte utan problem.

  Men man får kämpa på och hoppas att det ska bli bättre innan man dör……!Döden är också så märkligt nära nu för tiden.

  Ja jag vill ingenting egentligen bara säga hej och hoppas att det går bra för dej och att du blir friskare.
  Varm Kram från västkusten

  Kajsa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s