En amalgam och sjutton förgasare

Undrar hur det hade varit med Garfield som tandläkare?

Strålande väder ute och jag var för varmt klädd, svettas ju ändå av andra orsaker än värmen, det var ju korkat att ha för mycket på sig.

Det var trevligt att träffa tandläkaren och hans syrra igen, de var nyfikna och ville veta hur det hade gått med organdonationen. Efter de numera vanliga röntgenplåtarna och ett visst petande runt i garnityret så visade det sig att jag hade ett pyttelitet hål som faktiskt satt där lika litet redan förra året och så var det tandsten det lilla på framtänderna.

Jag fick en ny tid när han tar både hålet och den lilla tandstenen på en gång, själv ska jag profylaxa mig med penicillin 3 tabletter en timme innan. Kostnad totalt runt 2000-2100 kronor,  man kan ju hålla sig för skratt. Försäkringskassan går in efter 3000 kronor och betalar tydligen hälften av kostnaden. Men för oss som sköter oss så blir det till att betala hela kalaset själv.

Passade på att hälsa på min sjukgymnast som ”bor” granne med käftis, tänkte bara visa att jag inte har dött ännu. Jag hör av mig till honom när fibromyalgin har lugnat sig.

Såg bussen och sprang … överdriver som vanligt, men det var hastigt tempo för att vara mig och benen var som stumma stubbar, så läbbigt. Sen fick jag sitta där och flåsa en stund innan jag kunde andas som vanligt igen.

Nu är det till att skramla med kastrullerna igen, torsk med räksås och kokt potatis. Det var dåligt med grönsaker hemma så jag ska blanda rivna morötter och rödbetor och så göra en persilje vinägrett till det hela så kan jag nog känna mig nöjd.

Gör ni som mig tittar på Halv åtta hos mig? Jag älskar det programmet och bäst är det när det är vanliga människor som träffas. Inte ett dugg kul med kändisarna, de står en upp i halsen när det gäller matlagning. Sen blir det min nya favorit Kvartersdoktorn som jag inte vill missa ikväll.

12 reaktioner till “En amalgam och sjutton förgasare

  1. Vilken stavning jag har (pekar uppåt) tangentbordet på Iphonen och prinskorvar till fingrar är ingen bra kombo!
    Vill tala om att det känns så gott i hjärtat att ha en Storasyster, verkligen.Och ditt fantastiska inlägg om livet och döden, svart och vitt, medveten närvaro flyger också rakt in hjärtat.Tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s