Gapa stort

Överdriver så klart ...

Ska till tandläkaren idag och det brukar gå så himla bra men lik förbannat har jag en orosklump i magen fram tills jag sitter där i stolen. Just idag är det såååå larvigt att oroa sig, tandläkaren får inget göra utan att jag har fått penicillin som profylax, allt enligt njurläkarens order. Jo, han får laga pyttehål men inga större saker och tandsten kan han glömma totalt att ta bort just nu. Det här med tandsten är bra konstigt … jag har aldrig haft tandsten utan de har hela mitt liv sagt att det var det lilla. Men så fort de gjorde en ny tjänst, tandhygienistens så tror jag banne mig alla plötsligt fick tandsten. Dit fick man en tid vare sig man bad om det eller ej eller skulle väl säga att man fick det vare sig man behövde den eller ej.

Visst gör de ett bra jobb med folk som har problem med tandsten och fickor men vi andra är väl bara för att fylla i plånboken. Att man går där när tandläkaren ser att något är på gång är väl helt ok men att skickas dit vare sig man behöver det eller ej är väl bra konstigt.

När jag självmant dök upp och bokade min tandläkare så envisades receptionisten med att jag skulle ha en tid även till hygenisten och jag fick verkligen ta i och säga att jag inte ska ha en tid dit. Kändes väldigt konstigt?

Idag blir det bara till att gapa stort och hålla tummarna för att jag inga hål har.

Jag pendlar mellan vanligt mående och svartsyn upp och ner fram och tillbaka. Måste säga att jag känner mig bra konstig nu för tiden och då är det min hjärna jag tänker på. Igår var jag till Huddinge och träffade njurläkaren, allt såg bra ut, var bara ett extra prov de ville ta för att kolla upp en koncentration av en medicin i mitt blod. När jag sitter där och hon frågar om det är något jag vill ta upp så säger jag; Nej. Vem fasen har jag blivit? Jag skulle ju prata om att jag får flimmer som förstadie till migrän rätt ofta och  huvudvärk om än inte den rätta migränvärken tack och lov. Kom jag ihåg det? Nej, så klart.

Allt annat jag lider av har liksom blivit fibromyalgi även biverkningar ignoreras och när jag sa en gång för länge sedan att jag ville att de skrev in biverkningarna i min journal så fick jag svaret att de inte bryr sig om biverkningar för de är kända sedan länge, jag äter den äldsta medicinen och biverkningarna är kända. Det är bara om jag håller på att dö av en biverkning som de skriver upp det i journalen. Vad sjutton svarar man på sånt? Det är som om allt är oväsentligt bara proverna ser bra ut, hur man mår för övrigt spelar ingen som helst roll.

Nu låter jag sjukare än jag är igen, det är svårt att sätta ord på den här biten av min tillvaro. Jag är som tudelad, mår ju stundtals så förbaskat bra och känner att det som hör ihop med njuren funkar ju prima. Men så är det det här andra som jag inte riktigt var beredd på att jag skulle bli så risig av och mitt psyke orkar inte med den biten. Jag vill så intensivt bara vara frisk och orka röra mig och göra som jag vill. Jag vill träna, bli stark och gå ner naturligt i vikt för att jag rör mig redigt.

Men nu ska jag ta dagens nya tag och kan konstatera att det ser vårlikt ut även idag, solen skiner och det är ju så underbart.

7 kommentarer på “Gapa stort

 1. Jaha, vad ska man säga till tröst här?
  Förstår din oro över biverkningarna.
  Klart man funderar på om det är så bra. Säger man nått får man tabletter för biverkningarna med. Så det blir liksom tablett på tablett…
  Hur bra är det, på en skala?

  Tandläkaren ja. Har funderat i samma banor som du.
  Tror inte man hade så mycket tandsten förr….
  Eller så visste de inte var det var för något.

  Var hos tandläkaren för ett tag sen med en tand som krångla. Då tog han tandsten igen…
  Funderar på om jag skulle ta Erris tuggben och gnaska på. Det ska ju förhindra tandsten säger dom hihi.

  Ha nu en flotters dag. Själv ska jag baka lite bröd.
  Kramen från nabolandet.

  1. Inte lätt att trösta knyttet eller hur? Ha ha
   Ofta så är det så med mig att får jag skriva av mig så känns det oftast bra efteråt.
   Men klart att det rent fysiska besvären går inte över bara för att man skriver.
   Kram till dig du sköna som så ofta stöttar mig här inne, det betyder mycket att få tänkta tankar från dig.

 2. Jag håller med dig om att tandläkarna idag är mer desperata att få greja i munnen på en… Jag lagade en tand för en tid sedan och de sa att jag kunde komma tillbaka senare om jag kände att slipningen inte blev bra. Vilket jag naturligtvis behövde få åtgärdat.
  Så när jag kom dit för en putsning så frågade tandläkaren flera gånger om vi skulle göra en röntgen. NEJ, sa jag. Jag ska bara… och pekade.
  Jag fick säga till flera gånger att det var ett återbesök att det inte behövdes det ena och det andra. Jag blev irriterad till slut och sa att jag verkligen inte vill göra dyra undersökningar och jag frågade om de misstänkte att den första tandläkaren inte hade gjort ett bra jobb. De saftar ju på med allt de kan och tar dessutom betalt för information om tandhygien!
  Nej, fanken, jag kommer att be dem ge mig en offert innan jag går dit igen.

  1. Det låter banne mig inte klokt att de höll på så där med dig. Om jag vore dig så skulle jag byta tandläkare till nästa gång och hoppas att du får en som är vettig.

   Kram

 3. Visst är det konstigt att man så lätt i all slags vård blir lite lätt omyndigförklarad. I min släkt har vi en ärvd skum sak med våra tänder som nästan varje tandläkare inte trott ett smack på. Jag menar vad skulle det vara för vits för mig att berätta om det om det inte var så?

  1. Det är nog det största misstaget de kan göra i all slags vård att omyndigförklara folk. Vill vården ha bra resultat måste de låta oss ta del. Jag tycker om de yngre läkarna för att de ofta är måna om att det är min kropp det handlar om och att jag ska vara delaktig.

 4. Vad jobbigt det låter. Jag brukar peppa mig själv, innan jag går till läkaren, skriva allt på en lapp som jag tar med, och, inte överdriva, men betona ordentligt allt jag vill ha sagt. Det är ju enda sättet att bli tagen på allvar.

  Tandläkaren är inte kul att gå till, och som du säger, varför ska man dit om det inte är nåt? Iofs kan man ju ha hål och sånt som man inte vet om..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s