Jag haver syndat idag

Jag haver syndat idag … köpte en liter joos av blodapelsin som vid första klunken visade sig vara blodgrape. Det är alltid otäckt att dricka en klunk av något som visar sig vara något annat. I mitt fall är grape förbjudet, den lär påverka någon av mina mediciner. Men jag körde hårt, drack upp det som jag nu hade hällt upp. Får leva lite farligt idag, så blir det.

Idag är det väldigt livat ifrån min balkongsida, en skola har skickat ut alla sina telingar att springa något slags vårrus och nog ingår även vår vrål i loppet. Som om inte det räcker har jag gubbar som jobbar på en pråm med att placera något röraktigt på sjöbotten.

De var lite kul en dag för ett bra tag sedan, jag hörde pratande gubbar utanför mest hela tiden och jag kunde inte fatta var de satt och hur i hela friden de kunde prata så högt och så länge. Sen såg jag pråmen och förstod att de jobbar och pratar med killen som är under vattnet. De håller ännu på och pratar samtidigt som en lastbåt är på väg in, båtarna är mitt stora nöje att titta på. Snart kommer alla privatpersoner att ha sjösatt sina båtar och då blir det som ett enormt race ut i skärgården varje fredag och sen lite lugnare på lördagen för att sen köra hem på söndagen. Det är härligt att sitta här och höra hur båtarna slår mot vågorna, vi har varit mycket på sjön när ungarna var små så ljuden får mig att må så gott. Men det finns båtar och båtar, de som kör sent på nätterna, den typen av båt som används i havstävlingar de ägarna kunde jag gott slå på käften rent ut sagt. Bara att ha mage att vråla runt med dessa båtar på nätterna, var tror ni att de har varit? Sjökrogen så klart och jag kan ge mig den på att de inte är så nyktra. Hoppas kan jag ju att de är nyktra men tveksamt är det…

En sommar var en idiot så full att han inte kunde styra sin båt, den gick runt, runt, runt i en stor cirkel och sjöpolisen kunde inte få tag i båten utan fick vänta tills soppan tog slut. Sen var det olyckan ett år när några körde rakt in i piren som finns här utanför … någon dog och det var väldigt otäckt. Många är väldigt nonschalanta när det gäller att vara på sjön, de tror att det är ok att supa och köra lite som man vill.

Nu är det dags för kaffestunden och Daniel jag ska nu träna mitt fina lillfinger att stå rakt ut så där som fint folk har det. 😉

7 kommentarer på “Jag haver syndat idag

 1. Det är märkligt att det verkar vara så att om risken för upptäckt är liten bryr man sig inte så stort. I mitt fall är det mer det att jag är rädd för att orsaka en olycka som håller mig från att köra när jag druckit, sannolikheten att jag skulle träffa en polis borde inte vara så stor så sällan som jag gör det.

  Det retar mig ofta att man nästan aldrig ser patrullerande poliser på vägarna. Om man möter dem så är det på typ E4 och där verkar det rätt fånigt att de håller hus när folk i tätbebodda områden kör som idioter. Att då bara jaga fortkörare på stora vägarna har jag svårt för att fatta. Förr var det inte så att man mest hela tiden såg folk som bryter mot lagen när det gäller bilkörning. Hur många idioter är det som inte fattar att man ska blinka när man svänger, bara en sån sak. Då tar vi inte upp all annan galenskap man ofta får se.

  På sjön är det nog ännu värre för där tycker inte många att de ens behöver vara nyktra och sjöpolisen är så få att det flesta klarar sig.
  Jag har alltid varit nykter när jag har kört vår båt samma med maken, vi hade ju barnen med oss och flytvästar på oss. Men man har ju fått läsa om fyllskallar som kör rakt in i vettigt folks båtar.

 2. Wow, du gör helt rätt. Ibland måste man leva lite farligt….
  För det gick väl bra eller???

  Du har ett par skådespel utanför dörren att titta på i alla fall. Det händer lite hos dig menar jag hihi.

  Ja det där med båtfyll alltså…
  De finns de som tror att det inte är så illa att köra båt på fyllan. Men det är det faktist.
  Bodde vid kusten förut och där såg man massor. Som man helst INTE borde ha sett.
  Många som omkommer när de leker med sina mordvapen på vattnet.

  Hoppa på nått vis att de ska komma flera sjöpoliser för att stoppa det där otyget.
  Innan det händer flera allvarliga olyckor..
  Men det tror jag vi kan glömma.

  Nu ska jag glutte lite på tvn tänkte jag. Magen jobbar för fullt. Har ätit chiliconcarne till middag så du kan ju tänka dig hihi.
  Men det är så gott alltså.

  Sköt om dig min vän. Klappa Watte från mig.
  Kramen Synnöve.

 3. Ja, i dina skor ska grapefruktjuicen allt vara ett no-no! Men var förpackningen felmarkerad eller vad?

  Inte är det fel på förpackningen snarare fel i min skalle … trodde det var blodapelsin, fråga mig inte hur? Jag har en tomboll där uppe rätt ofta ….

 4. Blodgrape är gott annars. Om man inte går på mediciner som förbjuder det. Men det är sant, ibland får man leva farligt. Hoppas det inte blir att för svåra komplikationer bara för att du ville ha lite juice.

  Kan tänka mig att det är härligt och avkopplande att lyssna på just de ljudet. När jag var yngre så hade jag en speciell brygga jag gick till. La mig raklång på den bara för att lyssna på vattnet som slog emot bryggan och alla båtar som var en bit bort. Härligt.

  Förstår inte heller varför en del båtägare tycker att det är en bra kombination att dricka å köra samtidigt. Har ju exakt samma effekt som att dricka å köra bil. Berusade människor är inte i sitt sinnes fulla bruk. De har ju sina konsekvenser.

 5. Jag har noterat att många, många mediciner inte får kombineras med grapefrukt. Har ingen aning om anledningen men ett glas gjorde säkert inget.

  Alla borde vara nyktra på sjön precis som i trafiken men vi vet hur verkligheten tyvärr ser ut…

  Ha en fin Valborgshelg!

 6. Det är inte klokt att det är så många som är fulla på sjön. Men det är väl så, att om risken att åka fast är obefintlig så chansar många. Låta bli att dricka är tydligen svårt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s