Tjocksmock

Imorse gjorde jag bort mig … ställde mig på vågen.

Hur dum får man vara när man redan vet att det inte är bra för psyket att se det så där svart på vitt. Fettpaniken breder ut sig och jag vill vrida mig ur mig själv.

I slutet av maj ska jag träffa större delen av det stora gäng jag växte upp med. De minns mig som en sticka och så såg jag ut tills jag slutade röka i 30+ års ålder. Nu kan man slå ihop ett helt gäng stickor och ändå kommer jag att vara tjockare än tjock.

Nej, det var inget smart början på dagen … men nu måste jag börja planera och ta tag i det hela.

Inte ens vädret är roligt idag …

Igår handlade jag 450 gr mörk choklad … fyller snart år och ska baka en chokladtårta med tryffel till den första maj, tänkte baka kakor idag men inte har jag lust med det nu efter att ha vägt mig. Lika bra att det bara blir en tårta till kaffet punkt slut. Nu svänger jag in på mer protein och fett linjen och hoppas att det funkar även när man äter cortison.

5 kommentarer på “Tjocksmock

 1. Blir så gripen av det du skriver om din vikt, förmodligen för att jag känner igen mig. Jag har visserligen aldrig varit överviktig med länge legat en liten bit under gränsen för det men jag känner igen det att inte uppskatta sin kropp. För mig har min medicinering inneburit och innebär alltjämt en jämn nedgång i vikt och det är otroligt vad det gör med min självkänsla (vilket också är skrämmande för inte ska väl självkänslan sitta i hur många kilo vi bär omkring på?). I dag kan jag titta på min kropp med glädje och värme trots att det finns en massa ärr, bristningar och annat som kan betraktas som fult. Jag klär mig annorlunda, jag är rakare i ryggen och jag tänker så radikalt annorlunda kring mat. Visst är mattankarna från början betingade av medicineringens biverkningar och hur jag ska tackla det men det kom ett helt annat tankemönster, jag tröstäter inte, inte heller firar jag med mat osv. Detta har kommit inte av sig själv men ändå utan kamp och för det är jag så tacksam.
  Jag önskar att du får den kropp du trivs med!
  Kram
  Boel

  Vilken tur du har som har fått en medicin som du går ner av … jisses så glad jag skulle vara om det var en sån jag fått men inte då. Naturligtvis får jag en man blir fet av eller hälften går upp i vikt av den. Klart som korvspad att jag tillhör de som går upp …
  Kram och tack för dina tankar

 2. Vågen är ingen vän här i huset för tillfället heller. Men vet du, jag har gett upp att bli vän den.
  Jag flinar hånfullt åt den där den står.
  Jag går, cyklar på cykeln inne. Så jag sitter inte bara stilla. Vill börja med vattengympa, men nu ska ju badhuset här stängas för renovering så…
  Får nog träna torrsim….
  Kan ju hoppa studsmatta då. Det ska visst vara bra för vikten.

  Förstår dina känslor. Men du har varit väldigt sjuk tänk på det. Det tar på för kroppen att ställa om. Det är inte gjort på en dag eller två.
  Försök tänk i positiva tankar. Nu kommer sommaren snart. Man vistas mera ute, man rör på sig på ett annat vis än om vintern.
  Så ta det inte så tungt. Det kommer en förändring. Snart.
  Dina vänner gillar dig för den du är, inte hur många kilo vågen visar. Tänk på det.
  Vi får kämpa ihop. Jag ska gå en sväng idag så jag tar dig med då, hihi.
  Baka nu den där tårtan med gott samvete. Du har absolut inget att skämmas för.
  Ät en bit av den och njut. Sen om du absolut måste så kan du börja tänka på vågen.
  Men inte förr! Du har massor att fira min vän. Gör det.
  Kramen Synnöve.

  Nästa vecka kommer gåbandet som jag har väntat på i många veckor, då jäklar ska det bli trampande av här hemma framför tv:n.
  Jag känner som dig när det gäller vågen och har inte brytt mig ett dugg men fick ett idiotryck imorse och ställde mig på f*nstyget.
  Vi prata många kilo upp 19 … nitton kilo sedan august -09 det är ju så sjukt så jag vet inte vart jag ska ta vägen.
  Klart man deppar ihop, men ska ta tag i mig nu fast det känns rätt hopplöst. Men det går över som det mesta annat.
  Kram och jag har varit ute med Watson en sväng

 3. Äh skippa vågen. Man blir så ledsen. Njut av livet! Ta en bit.
  Försök ta en promenad när du orkar.

  Du har så rätt, vågskrället ska jag gömma. Ska träna på att spreta med fina lillfingret när jag fikar nästa gång och stoppa i mig en hel … skorpa? Hur jäla kul är det på en skala?
  Puss påre gullis

 4. Vilken fin header du har!!
  Min våg är jag rejält osams med och det verkar inte gå över.
  Jag äter mycket GI-inriktat men min kropp sväller ändå, utan sjukdom och medicin.
  Man får bada i vassen i år också…

  Som om vassen räcker … jag behöver ha en stor gråsten att gömma mig bakom och för den delen tar jag inte på mig baddräkt när jag ser ut så här, det går fetbort som ungar säger nu för tiden.

 5. Usch då vad jobbigt. Jag har inte problem med vikten, men har varit ganska viktfixerad (sjukt fixerad ärligt talat) ändå genom åren, så jag kan förstå känslan till viss del.

  Jag var smal som en sticka tills jag slutade röka vid 30+ sen började jag gå upp i vikt och alla tyckte jag var så fin när jag fick lite naturligt hull på kroppen. Men med tiden fortsatte jag att gå upp, fettplättarna blir inte fler utan de utvidgar sig och sen är det hopplöst att hålla vikten. Fixerad vid vikten blev jag som njursviktig, min läkare under alla de åren var hopplöst fixerad vid vad jag vägde och hon gjorde mig faktiskt ”sjuk” med sitt tjatande, när jag gick ner så sa hon inte ett ord. Men så fort jag gick upp så började hon gnata igen och det var inte bra för mig. När jag låg på Huddinge och hade fått en ny njure så var jag faktiskt nere i den vikt jag skulle och ville ha, men så kom cortisonet in och gjorde att allt bara svällde upp. Jag kan hålla mig för skratt …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s