Golf änka

Igår sa jag till maken att imorgon ställer jag klockan, tar min medicin och somnar om, bara så du vet. Inte kunde jag somna om … gick upp och lagade lite frukost och undrade var maken var för Watson han var hemma. Jag tänkte att han handlar kanske Aftonbladet eftersom jag trodde att morgontidningarna inte kom idag heller. Men det måste vara väldigt långt till kiosken för han har inte kommit hem på flera timmar.

Plötsligt slog det mig, han och sonen skulle ju golfa för första gången idag, de lär inte komma hem på hela dagen. Så var det med den väntan.

Igår hade vi lite kalas och jag fick så fina saker det roligaste var nog sonen som hade nappat på min lust att fiska. Jag sa ju det när vi fick öringen från en granne att jag ville fiska men då sa maken att vårt kastspö var risigt. Så sonen gav min en hov och ett nytt kastspö, så nu ska jag planera för en fisketur.

Tårtan blev väldigt god, stor och dyr bara jordgubbarna kostade 44 kronor sen hallon, physalis och 450 gr 70% choklad som blev tryffel. En stor bit hamnade i frysen som nu är så proppfull att jag snart inte får igen locket. 

Idag ska jag passa på att knata på mitt gåband, nu ska jag börja min resa mot bättre kondition. Ska se om jag lyckas få in en bild på gåbandet …

Alla prövade bandet igår och tyckte det var kanonbra, vår dotter skulle skaffa ett hon också.

Marsipangrisen var inte alls pigg igår, han har varit hemma hela veckan med ännu en förkylning de tar aldrig slut för honom sedan han började dagis. Men igår var han hängig och jag tror att han behöver penicillin för nu har det gått en vecka sedan det bröt ut och då borde han vara piggare inte sämre. Inte nog med att han var snorig dotterns fästman kom också med en förkylning och det var jag inte så glad åt för den bröt ut precis, måtte jag inte få den. Men han var så ledsen för hans älskade mormor dog på morgonen. Men det var bra för honom att gå bort en stund och glömma sin sorg för ett tag.

Nu måste jag sätta igång dagen ….

8 reaktioner till “Golf änka

 1. Hej, har inte varit inne hos dig på ett tag. Jag har varit förkyld och inte orkat någonting. Nu börjar jag att piggna till, fast det går sakta när man äter immundämpande tycker jag.

  Jobbigt det där med medicinering jag har ställt om så jag tar nio på morgonen och nio på kvällen, det passar mig bra. Vilken tid tar du din? Jag sover inte så länge på morgnarna.

  Golf änka säger du, det brukar jag också vara men inte så ofta. Han har ju inte hunnit medan vi byggde. Han ska försöka att golfa lite i sommar på hans hemma bana Säter. Kommer ni och hälsar på i sommar får gubben din ta med sig golfbagen och du får ta med ditt fiskespö.

  Jaha dom där gåbanden är bra jag har undrat , vill också ha ett. Fast dom kostar ju en slant så man får väl spara ihop ett tag.
  Vilken helt underbar tårta man känner att det vattnas i munnen. Jag får passa på att gratulera en dag i förväg (såg på fejjan) .

  Grattiskramar

  Jobbigt att det är så segt att komma igen när man får en förkylning. Jag är lite vimsig och upptäcker ibland att jag inte har varit inne hos andra på flera dagar, det blir så ibland.
  Maken spelar inte golf så mycket, han och sonen tog golfkortet förra året och de har väl hunnit med så där 10 gånger.
  Vi kommer upp på semestern i juni, fiskespöt ska klart med.
  Gåbandet verkar bra, jag har satt igång idag och jag tänker gå då och då under dagarna. Min kondis är ännu inte något att skryta med … men jag tror att det är hjärtat som krånglar för jag blir flåsig och har en del vatten i kroppen plus att jag har gått upp så mycket och tror att en del av det är just vatten.

  Jag tar medicinen 21.45 på kvällen och samma tid på förmiddagen, det passar mig som brukar sova till niotiden, då hinner jag koka te och göra mig en macka innan klockan ringer om medicindags. Ja, jag brukar inte ha problem på förmiddagen men på kvällen är jag så korkad och då är det bra att ha väckarklockan inställd. Klockan ringer och jag stänger av tar fram tabletterna, lägger dem på bordet och glömmer bort dem. Ha ha jag är så snurrig … men oftast frågar Anders eller så upptäcker jag själv att de ligger kvar på bordet istället för i min mage.

  Tårtan var faktiskt så himla god, den där tryffeln kan man ju äta med sked så smaskig. Roligt med de närmaste som tittar in och en kompis, inte så mycket firande när det bara är en vanlig födelsedag.

  Du får gå in på fejjan hos mig och lyssna på min bror som sjunger fantastiskt fint, jag har fått in en länk med hans sång.
  Kram vi hörs

 2. Golf ja, är inte det en bil? Hihi….
  Har en golfspelare i bekantskapskretsen och han är inte skoj ska jag säga….
  Det är bara golf som gäller.Familjen får stryka på foten hela tiden.
  Det går lite till överdrift tycker jag.

  Hoppas din gubbe inte är så illa.

  Din tårta såg så smaskig ut ju…
  Skickar du över en bit. Har nog plats för det i min frys om jag stuvar om lite hihi.
  Kan förstå att den gick hem.

  Skönt att gåbandet fungerar. Jag ska ställa i ordning på cykeln här. Så ska jag ta fram den som står nere i ladan. Måste göra ordning den för säsongen efter en vinter i ladan.

  Visst är det trist när barnen blir sjuka. Här slog det till hos grannbarnen idag igen.
  För vilken gång i ordningen vet jag inte. Men det är kräks och feber. Man blir så ledsen när de är sjuka.
  Hoppas att svärsonen blir frisk snart.
  Skönt att komma bort en stund när man är ledsen.
  Det är trist när någon man är glad i går bort.

  Nu ska jag strax fixa bilder till ett nytt inlägg. Hoppas det funkar idag nu bara.
  Kramen på dig.
  Synnöve.

 3. Ja du den tårtan såg jättegod ut med massor med frukt på =) Gåband skulle behövas här hemma med. Kanske får investera i en sådan sen nu när vi inte har hunden kvar. Blir ju inte att man kommer ut och går lika mycket nu. Ha en skön kväll.

  Kram

 4. Vilket utsökt tårta. Den verkar god! Roligt med lite annorlunda tårtor på kalas än den gamla hederliga prinsesstårtan. Hoppas kalaset blev lyckat trotts sjuklingar i bland gästerna.

  Och måtte du inte bli sjuk nu när du ska börja få igång konditionen. Att gå en runda på promenadbandet vid förkylning är ju inget att rekommendera.

  Kram 🙂

 5. Tårtan ser underbart smaskig och fin ut! Kan nästan föreställa mig hur gott den smakar! 🙂

  Golfänka ja, det känner man ju igen. Har en make som tidigare levde och andades golf. En gång hade han köpt en ny golfklubba och var så förtjust i den att han sov med den. När jag mitt i natten vände mig mot maken möttes jag av denna förbannade golfklubba som låg mellan oss. Då tänkte jag att det hade gått för långt, ingen golfklubba mellan oss! 😉 Han fick även mig att bli förälskad i denna sport, men jag har ju dessvärre inte orken att ta mig runt en runda, inte ens med golfbil som jag fick använda och det har därför blivit mindre golf med åren, även för maken. Nu står jag mest på rangen och slår bollar, jättebra träning för överkroppen!

  Vad roligt att du fick ett kastspö! Önskar dig god fiskelycka! Jag har också önskat mig ett eget kastspö till min födelsedag som är om några veckor. Förra sommaren fick jag låna makens och våra fisketurer var ju så mysiga att jag känner att jag vill fortsätta med det och vill därför ha ett eget spö. Så i sommar får du och jag fiska tillsammans, men på olika håll i landet!

  Håller tummarna att du inte har åkt på någon förkylning!
  Goa Kramar på dig!:)

 6. Ha den äran! Antar att du inte hunnit skriva ett inlägg än. Så jag grattar i går (här). Kanske tittar in på em på kaffe och tårta och blommor och grattar en sväng till. Hoppas dagen blir bra.

 7. Ångrar nästan att jag kikade in hos dig, precis nu när det vore så gott med en kaka och kaffe! Ahrg, vad god den ser ut! Jag imponeras av dina bakverk!
  Bra kombination det där, kaka och promenader 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s