Bak och fram och helt ur led …

Det är skönt att se att det inte bara är jag som är bak och fram, bortgjord och säkert det dummaste som går i ett par skor.

Maken kom hem för att hämta mig och köra mig till Huddinge för att kolla det där födelsemärket. Vi var där på håret tidsmässigt och jag blev så stressad, ny mottagning och inte visste jag var den låg eller var man skulle betala. Hastar in till informationsdisken och får veta av damen att de inte har hudmottagning på Huddinge, jag ska till Karolinska i Solna.

Just då och där fick jag kämpa med att inte ställa mig och storgråta. Först besvära maken med att åka från jobbet och sen inte komma till läkaren på uppgjord tid, sånt klarar jag inte av något vidare. Damen i information ringde om och om igen för att få kontakt med hudmottagningen i Solna men ingen svarade.

Sen ringde jag själv på vägen till bilen till deras telefonsvarare och talade om var jag var och att jag inte hann komma. Sen sa maken ”ring till växeln och be dem koppla om det nu är någon som svarar”. Det var det och jag fick ett nytt nummer och Syster Barbro var så vänligt mot mig, tyckte att jag skulle lugna ner mig och gå och ta en fika för hon har redan satt upp en ny tid till mig till på måndag. På mig rann tårarna … f*n att jag ännu är så himla skör i kombinationen med stress. Svårt det är när man är en sån som inte vill besvära och alltid gör allt för att komma i tid och så skiter sig allt totalt.

Det är ju så att Huddinge och Karolinska har slagit sina påsar ihop, så det står ofta bådas namn på deras papper så jag reagerade inte en gång över att det stod ”Kallelse för besök till tumörenheten Solna”. Det var läkaren på Huddinge njurmottagning som skrev remissen … Är man en planta så är man, ska läsa noga hädanefter.

Nu ska jag lägga mig i soffan och äta något till tröst … inte tröst  för bantare utan för själslig tröst. Köpte två inbundna böcker som var lika billiga som pocket på vägen hem i vår Ica. Fick tag i Hypnotisören och Läckbergs Fyrvaktaren, ser fram emot att läsa dem båda när min Roland Hassel deckar snart är slut.

Idag har vi en förträfflig dag med solsken och lite svalare ute, synd att klaga så länge det håller i sig.

4 reaktioner på ”Bak och fram och helt ur led …

 1. Kidneybönan skriver:

  Lycka till på måndag! Det är ju inte så himla lätt när två sjukhus har samma namn.

  Hypnotisören är bra men riktigt otäck, jag får nog tända lamporna nu bara jag blev påmind om den…

 2. Synnøve skriver:

  Tror inte du ska vara allt för ledsen för det är nog inte bara du som gjort fel vid sådana tillfällen. Det är inte enkelt när man slår ihop två stora sjukhus och de inte får ordning på papper med namn och allt. Man kan inte förväntas veta allt Maggan.
  Var inte heller ledsen för att maken fick ta ledigt. Han gör det nog så gärna för din skull.
  Han vet att du har det tufft.

  Nu får du komma tillbaka och då går det bättre.

  Njut av dina böcker nu. Lägg dig och ta en kopp te och bara var.
  Det är det bästa.

  Här blir det snart frukost och filtofflor på. 4 grader ute!
  I slutet av maj….
  Hur ska det bli i juni?

  Sköt om dig min vän.
  Du vet, vi har bara en Maggan.
  Kramen Synnöve.

 3. cattis skriver:

  Nej du Maggan, inte bara du som gjort det där felet.
  Det har jag också gjort när jag skulle med dottern till läkaren… Fast jag åkte från Södersjukhuset där vi bodde då, till Karolinska och blev sänd tillbaka hem… Två timmars farande till ingen nytta och en missad tid.

  Man måste vara frisk för att orka vara sjuk vetdu 😉

  Att ligga och läsa är BRA.

  Tror jag ska göra det också nu 🙂
  Kram
  Cattis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s