Från en skurkärrings perspektiv

Nu har jag satt igång med både det ena och andra och när det är som mest rörigt i mina försök att städa lite så sätter jag mig här och skriver i stället.

Idag är jag golf änka och jag funderar på om jag är glad över det eller ej? Jag är ju ensam större delen av vardagarna så någonstans tycker jag att det är mer rätt att jag får sällskap av maken i helgerna. Det är ju de dagar man kan åka och få lite gjort, sånt som jag inte själv klarar av i veckorna.

Jag har nog alltid tyckt illa om golf då det förr oftast var männen som spelade golf. Kvar där hemma med barn och allt det där nödvändiga var kvinnan så klart medans mannen han som oftast tog bilen till jobbet och varje dag åt serverad lunch ute på restaurang, tog sig ännu en egopaus utan tanke på sin fru. Hem kom han till färdig middag som på ett litet besök innan barnen skulle nattas.

När sonen och maken plötsligt förra året skulle ta grönt kort så förstod jag att det skulle bli slut på ”vår” tid. Maken sa tidigare i alla år att golf ville han inte gå in i förren vi kunde göra det tillsammans, men under resans gång så ändrade han sig tydligen. Så jag förstår att jag kommer att sitta här ensam fler helger än jag hade tänkt mig. Ska klura lite på vad jag kan fylla min tid med, hade det varit förr när jag var frisk då hade jag nog stuckit iväg den där dagen han hade tänkt sig att vara hemma, bara för att jävlas rent ut sagt. Jag kunde ge honom en lista på sånt som ska göras här hemma …

Jag har redan gått igenom idrottsänkans stadie under alla de år våra barn var små, så jag vet precis vad som väntar mig. Från början heter det att det hela inte ska gå av stapeln så ofta … det är sånt de säger för att skydda sig och kunna genomföra det de vill. Sen ökas intresset bara med tiden, tack jag kan det där. Ja, ja, man ska knipa käften helt enkelt, han har ju rätt till sin fritid och sina intressen …

Nu har jag turen i oturen eller hur man ska säga att jag faktiskt trivs med ensamheten och många dagar prisar den, jag orkar inte med som förr, då är det skönt att rå sig själv och vara ensam i alla fall på dagarna.

Nej, nu ska jag fortsätta med städning och plockning ….

5 kommentarer på “Från en skurkärrings perspektiv

 1. Visst är det gott med egentid, men inte på bekostnad av tiden med gubben så där. Är mycket ensam i veckorna jag med då maken jobbar i lastbil.

  Hoppas du kanske kan följa med på en golfrunda en dag. Om inte annat så för att njuta av finväder och annat.

  Nu ska vi fixa middag. Sen får vi se. Tänkte vattna men det ser ut som det skulle bli regn så jag kanske slipper hihi.
  Ha en fin eftermiddag nu.
  Klems Synnöve.

 2. Se det som massor med tid att börja sy till dig själv. Kul att du tittade in hos mig och hittade lite inspiration. Kolla in Ottobre när de har damnummer. Man kan även beställa gamla nummer på deras hemsida. De har, vad jag tror, mönster upp i stora storlekar och jättefina modeller.

 3. Lite trist är det att inte tiden tillsammans värderas mer men… ja som du säger… man har rätt till sina intressen.
  Jag är ofta solo också numera sedan fisket besegrade intresset för jakt så mannen är sällan hemma på kvällarna nu när sommaren är här, men jag gillar också att få den tiden för mej själv, äta det lilla jag vill ha och inte behöva äta stor middag.

 4. Ja självvald ensamhet behöver alla ibland, hälsosamt å befrämjande. Ofrivllig (”oändlig”) ensamhet kan göra alla ledsna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s