Idag en njutare av livet

Redan imorse startade jag dagen med att träffa min allra goaste husläkare Louis, lite uppdatering sedan sist och så hjälp med sånt som behöver en lösning.

Efter det var det in till ”stickerskan” på labbet som satte sina nålar med bravur, jag har precis ringt för provsvar och alla värden låg som det skulle.

Köpte gott bröd på Gataeu, åkte bussen hem och fixade en härlig macka bakad på surdeg till latten, salami och grönsaker. Satte mig under skuggan av parasollet på balkongen och njöt av livet. Det är svalare idag vilket gör stor skillnad för mitt mående.

Vissa dagar så är det som om livet är intensivare än vanligt, fåglarna sjunger som om allt hängde på den sista vackraste drillen och måsarna seglar mäktigt emot mig på balkongen och liksom blänger till på mig innan de försvinner över taket.

Sonen dök upp till lunch och åt upp resterna från igår av kokt färsk kyckling, currysås och ris. Hur lättlagat som helst, koka kycklingen i dubbla tärningar buljong så där 30-40 minuter … kolla med sticka att köttet är färdigkokt.

Fräs 2 msk smör i en kastrull med 1-1½ tsk curry .. blanda ner 2 msk vetemjöl och späd med buljongen till lagom såskonsistens, dutta i lite grädde på slutet för att lena av det hela … salt och peppar efter smak, riset kokas som vanligt. Tataaa färdigt! Klart du kan koka grönsaker i kycklingkoket … morot, palsternackor, kålrot … ta vad du har hemma och skär i bitar.

Alla som somnade i soffan efter att sonen gått och Watson fått en promenad sträck upp handen!

Sen ringde telefonen och väckte mig, min goa vän Angeli ringde och gjorde mig glad som vanligt. Hon är en ängel som går här på jorden, hon gör mycket gott för andra oroliga själar. Hennes öron är nog extra stora för att kunna lyssna så bra på oss alla osaliga runt henne. För att inte tala om hur stort hjärta hon har, samma med Carita min vän som var här igår. Det är en stor välsignelse att ha fantastiska vänner att få vara nära.

Nu ska jag ta en kopp kaffe … vad gör man inte för att hålla igång sin magkatarr? Tjingeling …

6 kommentarer på “Idag en njutare av livet

 1. Kycklingreceptet låter jättegott, ska nog prova det någon gång. Härligt att proverna var bra, jag ska lämna nya imorgon. Visst är försommaren en fantastisk årstid!

  Det är superskönt nu lagom varmt och soligt. Förr kokade man höna i timmar till curryhönsmiddag, men det går snabbt och enkelt att koka en färsk kyckling, blir så himla gott. Det är väldigt svårt att få tag i höna här i Stockholmstrakten, antar att de får säja för lite för att det ska vara lönsamt. Jag brukar köpa fryst höna så fort jag ser att det finns, det är billig mat om man koka flera på en gång.
  Kram

 2. Det var väl bra att allt är som det ska och att proven var bra! 🙂

  Du. Hur är det. Är det något som hindrar en njurtransplanterad från att dricka alkohol?

  Nej då det går bra, men jag tror inte att man ska dricka för mycket för vi äter mediciner i mass.
  Jag brukar sippa på en röd martini på fredagarna och så lite rött till maten och bjöd någon på en riktig cocktaildrink så skulle jag snabbt tacka ja 😉

 3. Vilken skön dag som avslutades med en höneblund i soffan.
  Själv är jag så trött nu, så jag säger bara godnatt.
  Tittar in i morgon.
  Kramen.

  Suss Gott lilla Stinta … Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s