Nytt cocosbollsrekord

Ligga och sola gör jag inte, men slöat och haft det väldigt skönt i husbilen har jag gjort. Vi bara var, trötta satt vi mest och njöt av att göra ingenting. Jag tittade vad det var på tv i tidningen och så konstaterade vi att det som vanligt inte var ett dugg, så den fick allt stå kvar i sitt skåp.

På vägen till vårt ställe åkte vi förbi … förbi mors, vi stannade vid RoslagsStoppet där de säljer cocosbollarna från  fabriken runt hörnet. I farten sa jag till kassörskan ”jag tar en sån här” … kartongen var stor och till min häpnad innehöll den 32 cocosbollar. Precis vad jag behövde för att hålla vikten även denna helg.

Idag blev det spark i baken start med läkarbesök hos njurläkaren i Huddinge. Allt är så kanonbra när det gäller njuren och alla värden de håller ordning på med prover, mitt Hb ligger på 158 och trycket är ju väldigt lågt vilket enligt min läkare betyder långt liv. Vem vill inte ha det? När jag kom hem åt jag en laxsmörgås och drack en latte, sen var det gnatt i soffan. Jag är väldigt trött av fibromyalgin, inte behövs det mycket för att jag ska ha gjort min dagliga kvot.

I morgon ska jag och Watson vila, sen på onsdag bär det iväg till Danderyds sjukhus där de ska sätta på mig en EKG mätare för ett dygn och dagen därpå ska jag tillbaka och lämna den åter. Usch, jag är så trött på alla dessa besök, håll tummarna att de hittar vad det är med hjärtat så att jag slipper en massa konstiga, obehagliga undersökningar där de ska trigga igång mitt lilla hjärta. Som om inte onsdagens sjukbesök räcker så ska jag på studentkalas på eftermiddagen och Watson ska ut och jag blir trött bara jag tänker på allt jag ska få ihop den dagen.

Idag fick jag tre tidningar från Finland med mönster … här ska sys i höst var så säker eller så fort vi kommer hem från semestern. Med lite tur kanske jag hittar lite fint tyg under vår semester.

Nu ska jag gå ut i köket och fundera på vad jag ska göra av torsken jag har tinat? Skeppargryta med massor av dill, skivade tomater och grädde är inte så dumt?

2 reaktioner på ”Nytt cocosbollsrekord

 1. Synnøve skriver:

  Cocosbollar….. fresterska alltså…
  Det är så gott att bara maula in en i munnen ju.. Till en kopp kaffe…

  Håller tummarna för att alla prover är bra. Att EKG visar normala tal.

  Torsk ja.
  Ett bra recept har jag här, eller två faktiskt….
  Dilltorsk.
  Ett paket torsk.
  Ketshup.
  lök.
  Smör.
  Tomater.
  Fiskbuljongtärning.
  citronpepar.
  Lime juice.
  Ta en ugnsfast form. Smörj den med lite smör. Eller klicka ut smör i formen bara.
  Så tar du lite ketshup i botten.
  Lägg på fiskblocket du delat i fyra bitar.
  Krydda med citronpeppar.
  Pressa limejuice.
  Ha även på lite ketchup där.
  Skiva tomater och lägg på.
  Skala och hacka en lök eller två och strö ut i formen. Smula sönder buljongtärningen.
  Så fyller du på med vatten så det nästan täcker fisken.
  Strö dill över alla.
  In i ugnen i 200 grader i ca 20-30 minuter.
  Servera med kokt potatis.

  Nr två.
  En burk kokosmjölk.
  färsk chili
  färsk ingefära.
  Färsk vitlök.
  En tsk sambaloelek.
  lime eller citronjuice.
  Torsk, sej, lax eller annan god fisk. Räkor kan man ha i om man vill.

  Häll kokosmjöklen i en kastrull.
  Ha i en hackad färsk klyta vitlök.
  Lite hackad färsk ingefära has i med.
  En tsk sambaloelek. Koka upp lite snabbt.
  Kokosmjölken får inte stormkoka…
  Sänk värmen.
  I med fisken.
  pressa i lite jucie av citron eller lime.
  När du tycker det känns klart, när fisken är varm så strö den
  hackade röda chilin över rätten och servera med ris till.
  Mums säger jag.
  Du kan även göra den här rätten med kyckling.

  Kramen Synnöve.

  Kanongoda recept, båda ska jag pröva. Tack.
  Kramen på dig

 2. Ama de casa skriver:

  Är det dom där Ländias cocosbollar? Jag brukar tycka att det är bra att dom inte heter ”E-Ländias” 😉

  Håller tummarna!

  Jajamensan det är Ländias cocosbollar … ha ha E-Ländias är det faktiskt för mig med så många bollar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s