En snorbuse på besök

Efter att ha varit barnvakt i några timmar åt barnbarnet så är jag totalt slut. Det var fel dag för min kropp, men det skiner jag i för jag vill så gärna vara nära den här lilla roliga killen. Han har så nära till skratt och i ögonen lyser det av bus … ingen av mina ungar hade den ”där” busglimten i ögonen som han har. En riktig rackare … den bästa.

Så nu har jag blivit nersnorad och snytit näsan hans jag vet inte hur många gånger, vi har varit ute på promenad och undvikit vattenpölar med näppe och ramlat pladask och skitat ner byxknäna, men vad gör väl det?

Igår åt vi en underbar middag hos sonen och marsipangrisen, mamman var bortrest över helgen. Dottern kom med pajen jag har pratat om i veckan, hon gjorde en ny, så nu vet jag hur den ska både smaka och se ut. Botten var ingen vanlig pajdeg som jag trodde utan digestivekex smulade och så smält smör som man hällde över, trycker till smulorna så att det blir en hel botten. Fick vila i kylskåp ett bra tag, den där kokade burken med kondenserad mjölk som blev kola var bara så himmelst god. På pajbotten skivade dottern ner en eller två bananer, sen hällde hon på och bredde ut kolasåsen. Vispade grädde och la över och så rev hon lite choklad över det hela. OM det var gott … säger bara Gott Gott GottiGottGott! Inte alls så söt som jag misstänkte.

Nu blir det bara soffan kvar för mig ikväll … kroppen gnäller av värk och jag tänker inte bry mig ett dugg ska sticka slutet på en socka så det så.  Här smyger jag in med resterna av kolatårtan, jag fick resterna med hem vilken tur va?

5 kommentarer på “En snorbuse på besök

 1. Så pass alltså… Hoppas du INTE blir förkyld nu bara.

  Hade två busungar här förut med… grannbarnen. De förgyller verkligen min vardag.

  Så gott det lät med den pajen. Men om jag får ta den utan banan blir jag glad. Jag får som alla andra småbarn kolik av banan…

  Sitter med en öl med citron juice. Den var färdigblandan. Så gott och läskande…

  Gotta dig du med resten av pajen hihi.
  Kramen Synnöve.

 2. Nu blev jag sugen på att göra en exakt likadan.. Kanske jag ska göra å bjuda på någon dag. Jag gå ha en bjudning helt enkelt så att jag har en anledning till att göra pajen 😉

  kram

 3. Ja, visst tar barnbarnen på krafterna, men det är det värt med tanke på all glädje de sprider, de här underbara små liven som gör en stolt och glad inombords!
  Låter som ni haft en härlig dag!
  Hoppas du inte blir förkyld!
  En varm kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s