Banoffee Paj

Börja med att koka 1 burk kondenserad sötad mjölk i tre timmar. Lägg en liten handduk i botten på kastrullen (så slipper du skramlet) ställ ner burken och häll vatten så att vattnet står över burken. Fyll på mer vatten när det kokar bort.

Smula 200 gr digestivekex i en pajform, smält 100 gr smör som du häller över smulorna. Tryck till så att pajbotten blir slät, ställ pajbotten i kylskåpet.

Skiva tre bananer över digestivebotten, öppna burken och bre ut kolakrämen över pajen. Vispa 3 dl grädde och toppa hela pajen med grädden, riv choklad över.

Här hittade jag en bild som visar hur den kan se ut, du kommer inte att ångra dig om du prövar på denna paj.

Banoffee Paj

10 reaktioner på ”Banoffee Paj

 1. anne skriver:

  Den ska jag alldeles bestämt ta och testa snart. Jag som älskar att baka har knappt fått något ur händerna på hur länge som helst, men förra veckan lyckades jag två gånger och jag mår så gott av att göra det. Inte bara att äta det jag bakar, utan känslan av att servera något hemlagat till familjen!

  Jag åt en slags bananpaj ihop med en kompis i London, undrar om detta kan vara något liknande?

 2. frunatmaken skriver:

  Vad märkligt det är. Från att inte hört något om denna godsak hör jag nu talas om den från alla håll. Är det ett tecken på att man borde testa?

  Visst är det konstigt att man liksom kommer in i ett flow av upplysning om något speciellt med jämna mellanrum. Kan det vara det sk kollektiva medvetandet? Denna paj SKA du pröva för den är så jättegod mild med många smaker utan att vara sliskig.

 3. Laijnen skriver:

  Förresten, är det ok att jag ”lånar” ditt recept och sätter ut på min andra blogg? Finns många som säkert vill prova (mig själv med för den delen) 🙂

  Klart att alla som vill får kopiera och använda det på bästa vis.

 4. Ping: Anonym

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s