Lurade är vi

Om du och jag i två års tid tagit emot 10 000 kronor för mycket av skattebetalarnas medel i lön eller sjuklön då skulle vi bli av med jobbet/sjuklönen och dessutom blivit åtalade och återbetalningsskyldiga.

Men om du är anställd på regeringskansliet som ambassadråd så kan du i två års tid få 10 000 kronor för mycket i månaden utan att behöva ta ett dugg ansvar. Kansliet sa upp ambassadsrådet som också polisanmäldes för bedrägeri, med all rätt. Men ambassadsrådet betalade snabbt tillbaka pengarna och  får nu upprättelse av Stockholms tingsrätt som dessutom ger den uppsagda 100 000 kronor i skadestånd. Ambassadrådet krävde skadestånd för kränkande behandling och felaktig uppsägning vilket han nu får rätt i av tingsrätten. De 100 000 kronorna får han för felaktig uppsägning och kommer nu att arbeta kvar på kansliet trots att att de på regeringskansliet deklarerat att hans förtroende är förbrukat.

Men varför bry sig om något sånt … med fräckhet kan man komma långt.

När jag läser sånt här i media så storknar jag av ilska. I samma media upplyses man om att folk som nästan inte överlevt farliga sjukdomar och långsamt kommer tillbaka till livet inte anses ha rätt till sjukpenning. Eller om du som privatperson och nu menar jag att du en Svensson av en händelse skulle få för mycket av din snikna sjukpenningen och inte fattar alla turer försäkringskassan bjuder på, om det nu är så så kan du räkna med att bli av med den rätt du har till sjukförsäkring och dessutom åtalas. Men det är ju bara sånt som gäller oss Svensson inte ambassadörsråd med en massa försänkningar i tingsrätten.

Den här räkmackan som de valda och den övre makteliten har skaffat sig ekonomiskt/rättsligt är så vidrig, jag kan för min själ aldrig fatta hur de har lyckats köpa hela media, för det är inga journalister som reagerar nämvärt på den här typen av upplysning som vi dagligdags informeras om. Ifall nu Janne som en av få reagerar och gör ett tvprogram om orättvisorna i samhället, så blir det ju aldrig någon uppföljning av det hela. Stora rubriker några dagar i tidningar för att sedan mattas av till ett intet. Det finns aldrig någon som tar ansvar och gör de förändringar som krävs.

De valda sätter igång en av de tusen utredningar som aldrig hörs något om i framtiden. De kör som ett race med oss, när de måste till något så står det alltid en utvald och säger att de genast ska starta en utredning och då vet jag att det är deras sätt att sopa skiten under mattan, lägga locket på. Det är nog den mest utövade makt som sker i vårt land, lägga locket på.

Har ni tänk på så lurade vi är på mycket i vårt land? Vi tror ju alltid att staten, företag, makthavare ska göra allt det där som är viktigt för vår säkerhet. Vi tror att regeringen har en plan för att ta hand om hemska händelser, en utarbetad katastrofplan. Men så är aldrig fallet …

Vid sunamin var regeringen och alla andra som borde jobba lediga och sen fanns det ingen plan överhuvudtaget för att få ordning på det som behövdes. Jag tror att vi som land har för få som vågar ta tag i rodret när det behövs, vi är rädda och har lågt i tak. Den här tanken att allt ska göras i ett slags eviga möten där alla ska var överens för att ett beslut ska kunna tas, är helt fel. Man behöver inte var helt överens för att kunna driva saker framåt. Vad som behövs är folk som vågar stå upp och ta tag i besluten, se till att det händer något.

Vad vi saknar är folk med gnista, orädda med en massa jädra anamma. Alla har vi varit med om hur röster på jobbet tystnar, hur man inte vågar stå upp och gör man det så åker man ut på ena eller andra viset. Som sjukskötaren på Södertälje akuten som påtalade brister … ut med honom, hela sjukhusstyrelsen fick han emot sig, vilket betyder att han fick alla fegisar som inte gör sitt jobb emot sig. Eller vad säger ni om säkerheten vid kärnkraftverk? Nog trodde ni att den var hög va? Mmmm, precis som med allt annat som vi förleds att tro är ordning på.

Börja tänk efter så ofta media påtalar brister i det som vi tror att vi har en bra säkerhet i. Det här är inte något som gäller bara i vårt land, titta på BP vilket för mig är en typiskt situation. Alla tror vi att de som borrar så djupt och kan skada så mycket självklart har en plan som funkar om det går fel???? Nä, skulle inte tro det, kostar det pengar med säkerhet så kan man slå sig den på att den är obefintlig.

Nu ska jag göra mig iordning för att åka till hjärtläkaren och få höra hur det såg ut på mitt EKG. Så jag slutar mina fantastiska utsvävningar över bristande säkerhet i vår värld och oviljan att förbättra det mesta som felar. 😉 😉

En reaktion på ”Lurade är vi

 1. Synnøve skriver:

  Kan inte säga annat än att du har så in i helvete rätt! Ursäkta svordomen.! Men när ska vi inse att vi små, som får stå med mössan i handen inte har rätt till något MÅSTE ställa oss upp gemensamt för att bli hörda! Vi måste våga öppna käften och säga att nu är det fan i mig bra!
  Tror aldrig det blir så… För alla pratar om hur fel det är med ditten och datten, men ingen, INGEN vågar öppna munnen och säga ifrån till den som styr! Vad är det vi är så rädda för?
  Jobbet? Ja absolut.
  Så vi kommer nog ingen vart tror jag… Inte förren folk vågar!

  Nu ska i alla fall jag resa på mig och säga min hjärtas mening.
  Hemma alltså. Ska laga mat.
  Fortsätt nu och ha en fabelaktig skön onsdagskväll.
  Kramen från nabokäringa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s