Här ska firas

Jag packar husbilen i tanken, många kassar blir det. Makens sista arbetsdag är idag och vi planerar för semester och det ska bli så skönt. För min del spelar vädret inte så stor roll, bara det inte blir för varmt. Allt annat väder kan man ju klä sig för eller av eller hur?

Jag ser fram emot att sitta i soffan och titta på bröllopet på lördag, vi har bjudit in min mamma och jag håller nu på med maten vi ska bjuda henne på. Tänkte mig en matjesilltårta (jag ska sätta in receptet på denna supergoa och lätta tårta i min blogg Matglad, se blogroll) och kall öl till att börja med och sen blir det en sån där paj igen med kola till kaffet som dottern bjöd på sist. Nu kokar en burk kondenserad mjölk på spisen och handduken jag la i botten på kastrullen gör att det luktar tvättstuga i hela köket.

Nu kommer sommaren och då brukar det bli lugnt på bloggen, även jag får väl annat för mig. Här ska packas garn och stickor, under semestern ska jag nog bara sticka sockor och vantar av en massa restgarner. Sen är det min meterlånga hög med pocketböcker som ska med, jag älskar böcker. Bibban har under alla år varit en oas att återvända till, under de sista året har jag inte alls varit dit som förr, men i höst ser jag fram emot att åka dit igen.

Långsamt men säkert tar jag tillbaka mitt liv och det är en svårbeskrivbar känsla av lycka. Den frihet som alla friska har men inte förstår att de har … jag skakar på huvudet, svårt att förstår utan att ha varit där jag var och alla andra är som blir handikappade av olika sjukdomar. Idag ryser jag när jag tänker på hur sjuk min kropp var för inte så länge sedan, när jag inte orkade gå till affären och handla … maken körde mig dit och jag hasade runt med kundvagnen och kneade av svimkänslan och klunkade i min vattenflaska för att inte må illa, för att stoppa kräklusten.

Många gånger var det jag fick rusa till kundtoaletten och bara sitta där och dyngsvettas medans kroppen vände ut och in på sig själv. Sen vänta på maken som fick handla klart, hasa ut till bilen och sen bara ligga på soffan resten av kvällen. Så svårt att förstå idag …

Idag lite fukt från ovan

Men idag mår jag bra från allt som hade med njursvikten att göra, nu är det fibromylagin kvar och den är inte kul, men inget man dör av eller hamnar i rollstol av, så det är bara till att sega sig fram dag för dag, anpassa sitt leverne efter villkor fibron ställer.

Nu tänker jag på hösten som kommer och planerar för fysisk återkomst, jag ska tillbaka till min sjukgymnast och träna och sommaren får ses som en uppmjukningsbanan för mig. Nu ska kilona få sig en käftsmäll så att jag går ner i vikt och orkar leva. Visst pratar vi så lättvindigt om vikt vi ska tappa … det är fan i mig det svåraste av allt att gå ner i vikt. Mat är ju inte som rökning något man kan sluta med, ändra livsstil är nog ett av de svåraste cirkusnummer vi kan göra.

Häromdagen ”presentade” vi vår hundvakt med ett Delicard, vi har köpt dessa presentkort många gånger både till hundvaken och andra, till jular och födelsedagar. Ifall ni inte vet vad det är gå in och titta för bättre kan man inte ge eller få som present.

Denna gång ingår förrätt, varmrätt och efterrätt allt kommer hem till den du ger presentkortet till, levereras till dörren. De får välja mellan de alternativ jag kopierade in här nere. Det finns olika presentkort att välja på och du kan också ge flera val på ett presentkort. Nej, jag är inte betalt av Delicard för att skriva detta 😉 men det är en sån supergåva att ge bort, alla blir glada och får en  fantastisk middag eller flera att se fram emot. Man får laga till köttet eller vad man nu väljer som behöver tillagas, det ingår en väldigt trevlig kokbok om vad man kan göra med den mat man valt.

Nu ska jag sätta mig i soffan och sticka lite på vantarna till marsipangrisen för det kommer en ny vinter var så säker.

 
 

Förrätt

Sikrom

Laxpastrami

Serrano & Tapenade

Huvudrätt

Ankbröst

Lammracks

Enbärslax

Dessert

Chokladfondant

Manchego & Marmelad

Lemon Cheesecake
 

6 kommentarer på “Här ska firas

 1. Oj, nu sitter jag här och blir hungrig! Både sommarmaten och Delicardmenyn verkade otroligt goda. Jag får se till att ta mig en kopp te på uteplatsen mellan läkarbesök och samtal med Försäkringskassan! Hoppas ni får en jätteskön semester. Ska ni åka åt mitt håll någon gång i sommar?

 2. Matjessilltårta låter gott. Har sett recept på det men aldrig testat och här i Frankrike är det ju inte så lätt eftersom det inte finns matjessill. Jo, på IKEA finns det men dit ska vi inte.
  Hur går det med klädsömnaden? Mina vävda namnlappar har jag köpt hos http://www.namnband.se men det finns även med andra typsnitt hos http://www.minanamnband.se

  Halva väskan sydde jag klar igår resten blir nog färdig på söndag. Jag är ju verkligen rostig när det gäller att sy så jag sydde ihop den ut och in först och fick sprätta och klippa lite 😉 Får liksom börja om med tänkande just med att sy …
  Vill du göra en enkel matjesilltårta så kan du norpa mitt recept. Hur länge blir ni kvar i Frankrike?
  Tack för adresserna ska in och titta på en gång.
  Kram från ett gråtungt nyligen åskat och regnat Svedala

 3. Nog tar man hälsan för given så länge man har den, men minsta lilla krämpa eller skavank får ju en att inse hur bra man har det när allt är som det så. Och hur är det då inte att ha allvarliga sjukdomar eller kronisk värk, inget man kan föreställa sig skulle jag tro.

  Hoppas nu att du får en skön semester med alla de inslag du behöver för att bygga upp dig igen, du har tagit dig igenom en hel del och ska nog klara av detta också.

  Kram på dig! 🙂

 4. Tittar in här en stund, vet inte riktigt hur jag kom hit, kanske har jag varit här tidigare, verkar lite bekant. Hoppas Du får en skön sommar framför Dej med mycket ny kraft osv. Njursvikt har jag sett på nära håll, skönt att livet ser annorlunda ut nu.

 5. Oj vilket helvet du haft… önskar dej verkligen en fin sommar med husbilen.
  Delicard har vi fått från jobbet några jular och det är verkligen goda och fina grejer, kan rekommenderas.
  De har ju även bra recept!

  Skåla nu för brudparet och ha en bra helg till att börja med!

 6. Åh! Nu blev jag väldigt sugen på sikrom! Det är en av få saker som vi inte har hittat här nere, så jag ska frossa i det när jag kommer till Sverige 🙂
  Jag har fått såna där Delicard i present och det är helt perfekt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s