Mellan sol och regnskurar

Det var midsommarafton på campingen och jag fick alla fördomar bekräftade, det tursamma var att de hade hållit igång hela dagen så tröttheten tillsammans med fyllan tog de flesta mellan 01-02 tack och lov. Dessa testosteronfyllda grabbar som ska vråla så fruktansvärt … vad är det för invärtes urvrål de gör sig av med? Tjejerna är inte bättre de nu för tiden, gud så de skriker … gälla höga ljud som får öronen att spräckas. Unga fyllskallar har väl alltid stökat och bökat till den äldre generationens förträt men inte sjutton vrålade vi så där när vi var unga.

Väldigt många här är barnfamiljer och en del äldre vänner som samcampar och har det trevligt, jag förstår dem när de grillar och äter matjesill och tar den lilla klara för att senare på natten spela Kubb och visst vara högljudda så där som karlar är när det tävlas och för den delen även kvinnor kan vara men igår var det mest män som bjöd på urljud. Jag ser grottmannen i dem när de vrålar och fylltrattar sig …

Jag har kommit fram till att jag kommer från en annan planet men inte är det Venus inte för jag tror att Venus gillar party och vrålande hannar. Jag har hamnat på planeten gammal surkärring och där kommer jag nog att hänga mig kvar till dödagar.

Idag har det inte varit mycket fart i grabbgängen … jag sa till maken att jag kanske skulle gå till deras tält imorse och vrida på musik högt av bara den för att välkomna dem till dagen efter. Men de har tagit sig varefter dagen har gått med havsbad och annat, nu ligger de i igen för att få spriten att sjunka ner. Uppvilade inför en ny natts vrålande och spelande, det gäller att hänga i om de ska komma upp i föregående natts volym, men de är ju så flitiga nu för tiden, den supande generationen så de lyckas säkert.

Har läst och sett på interjuver om vad de unga tycker om, nummer ett var att bli riktigt full så fort det var helg. Då har nog jag varit en torris i hela mitt liv om målet för de unga är att bli brakfulla så fort det blir lediga. Hemskt tycker jag som har gillat att leva min stund och njuta för det mesta helt nykter. Men jag tycker att det genomsyras i hela samhället, framförallt kvinnor i sina bästa år pratar ofta och längtansfullt om att komma hem till sin vindunk, det är då de mår som bäst när de själva eller med vänninor kan sitta där och sippa glas efter glas. De förbannade vindunkarna kommer att ta många kvinnor ifrån oss, alkoholismen kommer garanterat öka. Jag är ingen nykterist men har aldrig gillat sprit i stor mängd, vill kunna ta vara på mig själv och det liv som kommer emot mig. Så vill jag möta andra i samma anda …

Nu håller maken på med grillen så snart ska jag dra mitt strå till stacken, en dressing till salladen. Imorgon åker vi vidare mot nya mål. Det blir nästan inget kommenterande från min sida nu för det tar en evig tid att komma in till er, jag har försökt men ger upp har inte tålamod att åka ut hela tiden och börja om.

6 reaktioner på ”Mellan sol och regnskurar

 1. Kidneybönan skriver:

  Hoppas att resten av semestern blir lugnare och grillmaten jättegod! Jag höll mig till grönt te och vatten på midsommarafton, men det kan man inte tro när man vaknar och har ont överallt. Det är bättre nu, som tur är. Ha en skön semester!

 2. livsglimtar skriver:

  Var precis in till dig och läste igen … nu får det bara vara nog, inget jäkla besök på stora sjukhuset nu är det nog! Jag tror att jag hade ett krea som låg någonstans där du är nu vid något tillfälle. Mitt sista var på 93 och då hade jag tankat mig full med vatten för att inte behöva stanna hemma och ta ett prov till.
  Håller tummarna nu och skriv så jag får se hur det går för dig.
  Kram

 3. anne skriver:

  Men hur mycket sanning ligger det i kvinnors snack om vindunken tror du? Jag kan snacka allt, men inte tusan hinkar jag några mängder inte. Kanske har det blivit…ett glas rött över midsommar? Eller så är det jag som är naiv och inte har verklighetskoll när det gäller kvinnors supande.

  Brölande kan man klara sig utan, jag funderar emellanåt på var yxan är när familjen ser på fotbollen….

 4. livsglimtar skriver:

  Jag tror att det är rätt vanligt numera mot när jag var yngre att man när man ska träffas tar några glas vin … tycker jag hör det rätt ofta mot förr ”kom över och ta en fika”. Jag sippar gärna på fredagen när jag lagar mat, ett glas Martini Rosso smakar ofta ljuvligt gott och sen blir det ett ½ glas rött till maten. Jag mår bäst nykter, men behöver inte avstå totalt för att komma överens med mig själv.
  Ha ha visst kan jag se dem med både yxa och påk härjandes.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s