Lupiner och raggarbilar

Lyckan … var att besöka Carl Larsson gården och upptäcka att tomten var exeptionellt vacker med en trädgård som vätte ner mot älven som just där stillade sig och låg som en lugn sjö med näckrosor. Strålande sol och supertrevlig personal guidade oss genom huset, vilken skatt det är och så många tokroliga historier om själve Carl. Hans fru Karin som så lätt glöms bort som konstnär sydde och vävde fantastiska saker, inte alls tidstypiskt utan var väldigt långt före sin tid.

Efter Larssons åkte vi mot den där socknen som vårt namn kommer ifrån, vår tanke var att sova i ”vår” skog … fasen så jag tjatar om det. Väl framme visade det sig att skogen inte gick att komma fram till då de håller på att göra en ny rondell just där man skulle ta av och åka upp mot skogen. Men vi tröstar oss med att vi var där …

På väg mot Västanviksbadets camping Leksand gjorde vi ett besök i Leksands brödfabrik, de har en fabriksförsäljning och med oss köpte vi en redig plåtburk att förvara vårt bröd i. Det såg så kul ut när det vid fabriken stod Rågintag på en byggnad … min fantasi gillar sånt.

Här vid campingen är det så vackert, för den delen är det så otroligt vackert överallt där vi har åkt. Diken fullkomligt sprängfyllda av midsommarblomster och Lupiner har väl aldrig sett på maken så mycket Lupiner. Utsikten ut mot Siljan är oslagbar, jag fotar men kan inte sätta in foton här, är glad om jag hinner skriva klart innan jag kastas ut från internet. Man skulle kunna tro att denna camping är ett hundstall, om ni bara visste så många hundar det är på campingen, det är som ett minfält att gå på kisstur. Gäller att memorera de stora ”otäcka” hundarna så att man slipper skämmas för Watson som då kan visa sin sämsta sida och skälla och morra som värsta ufot.

Dalarna för mig är Lupiner och raggarbilar … inte klokt så många raggarbilar de glider omkring med här, de är fina bilarna men jag tycker det är lite larvigt med vuxna gubbar och raggarbilar, det där slickade håret och gubbmage 🙂

Sa jag att vi sov över i Falun inatt? Vid Falu koppargruva, det var inte så vilsamt då ett gäng musikanter övade i en lokal nära oss … hårdrock vilket inte alls är min melodi, de kunde verkligen inte spela och körde samma intro om och om igen. Sen låg själva parkeringen mot stora vägen och där bjöds tung trafik hela dygnet. Just där var det inte så vackert, mest slagghögar. Jag har tagit fantastiska bilder från Stöten den enorma gropen som finns till beskådan för oss turister. Den röda jorden … kopparn fick mig att tänka på Arizona öknen där var jorden också röd, undrar om de har koppar även där? Måste jag kolla upp.

Nu ska jag ta en kopp te och en smörgås till sena nyheterna.

2 reaktioner till “Lupiner och raggarbilar

  1. Jasså, ni är i mina kvarter, min stuga ligger utanför Borlänge.
    Det är väl snart raggar-veckan i Rättvik kan jag tänka…
    Jag var på Carl Larsson-gården förra året, verkligen fint ställe och kul att gå igenom huset.
    Då var det även en utställning med fruns verk!

  2. Aha, är det därför vi ser så mycket raggarbilar, i år var det ingen utställning med Karin saker utan det var det som fanns i huset. Är man en rumpmas då om man kommer från Borlänge? Låter kul det där med rumpmas eller är det kanske ett nedsättande vis det används på?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s