Zorn vilken mästare

Inte har jag fiskat ännu fast jag fick ett kastspö och håv av sonen i födelsedagspresent, man vet aldrig vad som döljer sig i Siljans just nu stålgrå vatten.

Här har det vräkt ner och är väl så där 17 grader ute, helt underbart tycker jag. Dagen har varit full av upptäckter från det att vi lämnade campingen på förmiddagen, vi styrde mot Mora och gick på Zornmuseet vilket gav en massa aha och wow upplevelser mest hela tiden. Nu förstår jag hur stor han var i sitt måleri, aldrig har jag sett så fantastiska porträtt, vi sa flera gånger att man kan tro att det är fantastiska foton.

Vi hoppade över själva Zorngården som visade sig ligga granne med museet, mitt i Mora inte långt från Vasaloppets målgång. Mina fötter har fått spunk, tårna, inte alla men några är svarta av blodutgjutelse och under fötterna är jag också lite blåsvart, tror det är cortisontabletterna som ger mig blödningar så lätt. Får dem också i händerna som jag har ont i ändå … det är inget nytt bara mycket mer än tidigare. Därför hoppade vi över guidade turen i Zorns hem, fötterna värker så in i norden, vi letade upp en lunchrestaurang och smorde kråset istället. Kroppen och jag är inte ett just nu, jag har sån hopplös värk överallt men värst är det i höfter, ben, fötter och händer. Jag vill inte äta Panodil, vill klara mig så långt det bara går utan piller, men snart får jag nog börja ta dem så att de lägger sig som en matta över värken. Ska inte påstå att jag är så glad att umgås med, känner mig som en surkärring mot maken lite för ofta men han förstår märker ju hur svårt jag har att klättra upp i sängen som inte är som en vanlig låg säng. Man har förråd under sängen och då gör de så att höjden blir högre på sängen, inget jag gillar eller min kropp gillar ska jag väl säga.

Sen bar det av till Nusnäs för att titta på när de gör dalahästar och för att köpa några med oss hem. De fanns i så många färger och storlekar att jag ville ha alla, men gratis är de inte fast de är sk fabrikspriser. Klart vi köpe en till Marsipangrisen som jag längtar förfärligt efter varje dag … hörde idag en mamma med en liten på armen säga till sin make att vi ska köpa ett vykort till farmor och jag höll nästan på att säga JAAAA klart ni ska, men lyckades hålla truten. Är man född i släkten glappkäft så är man, inte lätt att hålla mun alla gånger.

På vägen ”hem” till vår camping den i Leksand åkte vi tillbaka från andra hållet, så nu har vi åkt runt hela Siljan, det är otroligt så välskötta nästan alla hus och gårdar är, gemensamt för de flesta är falurödfärgen, det blir så fint när det genomsyrar hela bygden. Här blommar så mycket blommor i alla diken … jag har nog inte sett så mycket blommor i diken på åratal undrar vart våra blomster har tagit vägen?

Vi var också in och bunkrade på Willy´s på vägen hem så nu kan vi klara oss en vecka till …

Minns ni att jag funderade över Arizonas röda jord när vi var i Falu koppargruva … nu har jag kollat och det visade sig att Arizona är största leverantören av koppar i hela världen, inte konstigt att även deras jord hade samma röda färg som den i Falu koppargruva.

Nu vankas det kaffe, bakelse och jordgubbar, klart man ska festa när man har bunkrat upp igen. Ikväll ska jag tidigt i säng för jag är så trött i hela kroppen, det är bara skallen som vill hålla igång.

En reaktion på ”Zorn vilken mästare

 1. turez skriver:

  Att ni inte kommer förbi furuviks camping när ni har vägarna förbi, där jobbar ju jag 🙂
  Fast snart bär det av till Kalmar för min del så då är jag lite ledig själv. Då ska jag bo på Talluddens camping på Öland. Ska bli så härligt.

  Du verkar i alla fall få uppleva en hel del på turerna med husbilen! Härligt det.
  Låter som ett ställe jag skulle tycka om. Med blommor och blad och röda hus med vita knutar. Det är på något sätt sommar i Sverige. Eller Sverige året runt. Blommorna är ju sommar 🙂

  Jag kanske ska besöka leksands sommarland i år. Aldrig varit där. Så då kan jag ju ta mig en titt runt omkring där och se om jag får uppleva ungefär samma som du. Det verkade i alla fall underbart 🙂

  KRAM

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s