Högtryckstvätt av underliv

Idag har jag en slak dag med jämrans ont i kroppen … maken såg också slak ut när jag över frukostbordet tittade på honom och även han sa att han var trött idag. Det passar mig så bra, då kan jag sitta här lindrad av en Panodil och mysa med datorn eller boken jag har så svårt att släppa.

Igår kom vi till Kristinehamn och står på en ställplats i hamnen, friska vindar och inte ett knott eller mygg så långt ögat kan nå, jag  jublar för i förrgår natt var jag helt galen på knotten. Det var första gången jag mötte knott … och du som känner mig vet att jag blir galen av det som surrar. Min mamma skrattade så gott i mobilen, sa att jag och syrran var ju båda helknäppa när det gäller flygfän. Det var så skönt att höra henne säga att även syrran var så här fobisk med allt som surrar och sticks, jag har nog utvecklat en fobi med åren. När jag häromnatten stod på knä i sängen och mördade alla knott som rörde sig i taket med pannlampan som ledljus, då vaknade maken och sa uppgiven att jag skulle lägga av för du kommer att få hålla på hela natten. Just då ville jag bara hem, kände mig helt upplöst i konturerna av knottens intrång i mitt liv. Vet ni vad jag gjorde? Jag tar normalt en sömntablett men nu klämde jag i mig en till och sen blev det svart, så skönt att slippa höra, känna och tänka knott. Det fanns ingen annan lösning på det hysteriska för mig som normalt är en sansad mänska.

Igår jagade vi runt bland husbilsförsäljarnas verkstäder runt Kristinehamn för naturligtvis var killarna på verkstan på semester hos Homecar som har byggt vår bil. Men hur kan man stänga sin verkstad under den tiden det är högtryck … det är ju nu vi alla husbils/vagnsägare åker iväg och får problem? En annan firma hade skickat sina gubbar till Tyskland på en utställning … det finns så mycket jag inte förstår av vår svenska verksamhet. I den branschen skulle jag aldrig skicka iväg mina gubbar mitt i ruschen, sånt skulle förläggas till vintertid. Semester ska gubbarna så klart ha, men de får väl gå omlott … som i andra privata företag. En verkstad för ett annat märke Nordic höll öppet, en kille förbarmade sig över oss och kollade elen, den funkar men kommer inte fram … längre än så kom vi inte men vi hankar oss fram tills vi kommer hem.

Igår tvättade maken vittvätt här på campingen, så skönt att få alla underkläder rena igen. Vi satt utanför och njöt i skuggan och svalkade oss i den friska vinden, idag är det dock lite kyligare och jag känner inte alls för att sitta ute.

Igår gick jag in i anläggningen där allt för hygien finns .. det var duschen som hägrade ända tills jag väl stod där. Har aldrig varit med om hårdare dusch och inte gick det att ställa in den till att vara snällare. Det här med underliv och medelåldern kräver ju försiktighet då man redan börjar bli som en torr öken och inte alls vill tvätta bort halva muttan med ett duschmunstycke som gick igång som värsta högtryckstvätten. Nog är jag ren alltid, men på köpte får jag en släng av att känna mig kissnödig hela tiden, så lite det behövs för att ge en släng av urinvägskatarr eller vad sjutton det nu kan vara. Medelåldern … så befriande på många sätt men likväl bjuder den på nya problem och insikter om vår kvinnliga kropp. Har man som mig lite fobi för att lukta illa så ligger man illa till under den här perioden av sitt kroppsliga liv. Jag bara vägrar att lukta skunk för att kroppen blivit äldre, men får ligga i både morgon och kväll med pyttelite oljebaserat rengöringsmedel annat är inte att tänka på. Hur upplever ni den här perioden av 😉  kroppsligt förfall? Varför pratas det aldrig om vårt underliv, den förändring som blir av skörhet, torrhet, urinvägsinfektioner och säkert även andra problem?

Nu ska vi snart gå iväg och handla tidning och jordgubbar om vi hittar några … jag funderar på att baka muffins då ugnen äntligen har blivit inbränd häromdagen.

6 reaktioner på ”Högtryckstvätt av underliv

 1. Znogge skriver:

  Jag som är allergisk mot mygg blir galen när något surrar! Så jag förstår med andra ord hur irriterad du var. Skönt att slippa knotten nu.

  Kram

 2. Smörbollen skriver:

  Räcker upp en hand och förstår! Här är en till fobiker av flygfän eller rättare sagt bin, getingar, humlor, sådant som kan göra en illa, men när de flyger där i farten ser man ju inte alltid vad det är och därför är jag rädd för det mesta som flyger, även snälla flugor.

  Räcker även upp handen för de kroppsliga förändringarna trots att jag inte tillhör medelåldern. Fick själv en släng av urinrörskatarr för någon månad sedan och fick minsann av en snäll sköterska höra att jag också börjar bli till åren och det innebär att man inte kan sköta sitt underliv som tidigare. Fick tips om att tvätta med babyolja och det har jag använt sedan dess, fungerar finfint!

  Sköt om dig där på semestern, som för övrigt verkar alldeles underbar!
  Kramen!

 3. anne skriver:

  Du är väl för härlig du!

  Knottmördande och muttsanerande!!!

  Men jag håller med dig. Hade jag tex tältat någonstans där det fanns gott om orm hade jag nog tagit en hel näve sömnpiller om jag tvingats vara kvar.

  Och kroppsliga förändringar… Min förra chef (en ursnygg kvinna ca 8-9 år äldre än jag) sa något om att alla kommer vi dithän då vi ser illa, hör illa och luktar illa. Just då förstod jag inte riktigt vad hon menade men idag, sju år senare, gör jag det… Fast några åtgärder har jag inte vidtagit än, jag har ännu inte kommit in i klimakteriet och har inte märkt av just torra slemhinnor. Det lär väl märkas antar jag…

 4. imse skriver:

  Jorå, jag vet! Har pinkat taggtråd igår och idag. Förra gången det var så här var jag till doktorn och tog urinprov, men inte en endaste liten bakterie fanns det. Förmodligen samma nu. Det är slemhinnorna som är sköra och irriterade.

  Och myggor hatar jag. Får så stora bett av dem.

  Usch det är synd om oss kvinnor i termostatåldern!
  Kram

 5. anne skriver:

  Termostatåldern!?!?!?

  Hahahahaaaaa!!! Det har jag aldrig hört förut!

  Jag väntar ju på tjall på termostaten men ännu har jag inget märkt…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s