Sista campingen

Läppe Camping Vingåker

Nu har vi flyttat oss under dagen, här är blandat sol och grå moln och jag vill helst ha de grå för hettan är det inget fel på. Vi ska grilla för sista gången ikväll och sen ska vi städa ur bilen imorgon och köra direkt hem.

Igår kom vår campande granne fram med en liten blå blomma och undrade om vi visste vad det var för sort? Han hade sett stora fält med den lilla blomman, jag gissade på lin vilket visade sig vara rätt, han kollade på internet. Idag har vi åkt förbi många linfält, jag har faktiskt aldrig sett det i blom på stora fält, väldigt vackert.

Camping grannen kom från Norge vilket väldigt många gör på campingarna, Norge, Tyskland och Holländare. Nå, den här norrmannen åkte ensam runt i sin husbil, han tvättade sina kläder för hand och hängde på tork, grillade sin mat och donade för sig själv, det var hans tionde vecka ute med husbilen. När vi pratat en stund så berättade han att han var ensam, hemma fanns två systrar, han hade som pensionär valt husbilen i stället för att sitta i en hytte i Bergen helt ensam. Han var väldigt social och trevlig och det var ju hans sätt att få kontakt, någon att prata med. Så mycket livsöden den finns runt om oss, jag tittade in i hans husbil igår kväll på fotogenlampan som mysigt lös på hans bord. Jag bjöd honom självklart på nybakade muffins och vi gav varandra tips om olika saker som har med husbilar att göra. Imorse när vi åkte så kändes det nästan sorgset att åka ifrån honom, han stod där och vinkade till oss som åkte. Ensamheten är stor i vår värld, undrar om de är ”lika” ensamma i andra delar av världen där de umgås mer utanför hemmet året runt. Jag tänkter naturligtvis på vårt väder som gör att vi inte kan umgås ute som de i varma länder.

Jag ser hur han ställer fram två campingstolar framför sin husbil och först tänker jag att hans fru kanske ligger och sover en stund, men det kom aldrig ut någon mer ur husbilen är han norrmannen. Vi pratade maken och jag om att det var lite lustigt att han ställde fram två stolar … inbjudande eller vinkande om att han inte var ensam, jag vet inte vilket?

4 reaktioner till “Sista campingen

 1. Välkommen hem!! 🙂

  Gissa om jag har svurit några ggr idag.. :-p
  Läser ju Livsglimtar liggandes bekvämt i sängen med fläckten breve och försöker överleva värmen så orörlig som möjligt. 🙂

  Sen så försvinner sidan, datummenyn mm. Och jag med mit guldfidkminne vet ju inte vart jag är!?
  Va det 20 Augusti 2008 eller var det Mars den 10de?
  HMF! 😉

  Nä jag skämtar! Jag blev glad att förstå ni är hemma igen, men ni kommer ju i värsta värmen och den är INTE kul!

  Nu ska jag leta rätt på mej igen och fortsätta historien om Livsglimtar!

  Säg Hej till A och krama Watte så höres vi imorn antar jag! 🙂

  Du får ingen svettig kram men ett stort 🙂 och dett löfte om att vi klarar denna vidriga värme iår oxå!

  Kanske blev det så när jag ändrade utseende här? Jag byter och byter tror jag är lite rastlös i värmen. Inte orkar jag göra ett dugg mer än att ligga i draget och A ska minsann få gå ner i källaren och hämta den stora fläkten. Det lär dröja till helgen innan det blir svalare … bevare mig väl. Ja, vi hörs någon dag på luren.
  Kram

 2. Visst är det mysigt att campa! Fast vi håller ju oss till tält fortfarande (och hotell 😉 ). Anders håller på att försöka övertala mig att vi ska ha husbil, men jag är nervös nog med vår vanliga bil i dom små trånga gränder vi alltid lyckas hamna i 🙂

  Många människoöden finns det! Norrmannen har ju i alla fall hittat sin väg ur ensamheten. På campingar är ju folk mycket mer sociala än på andra ställen. Det är i alla fall min uppfattning.

 3. Låt dig övertalas till att köpa en husbil du kommer aldrig att ångra dig, det är verkligen så underbart att ha allt med sig, bara parkera och sätta på kaffet eller vad man nu önskar.
  Jag tycker norrmannen var klok som köpte en husbil istället för att sitta ensam i en hytte i Bergen.
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s