Bajs rimmar på majs

Idag går allt långsamt, skönt att vara hemma igen. Har ni tänkt på hur tomt och konstigt det alltid känns när man kliver in i sitt hem efter att  man har varit bortrest. Man känner att det inte finns något liv där inne, man får liksom inta sitt hem igen för att få det så där självklart och levande som det normalt känns.

Värmen är inte nådig mot oss och jag kommer inte att göra så mycket de här dagarna, vi ska tvätta och sortera lite efter vår resa. Min en blomlåda på balkongen har fått ohyra, så det är ju som vanligt bara att riva ur och kasta. Det enda som verkar klara sig år från år är mina pelargoner, ska nog sluta köpa andra blommmor dit ut.

Kroppen är skrupplig idag har ont i allt utan ändan än så länge, men det flyttar sig säker dit också bara jag väntar 😉

Jag har aldrig under mina över 30 år haft sån fibrovärk som jag har haft den här vintern och sommaren, inbillade mig ett tag att den skulle lägga sig lite när värmen kom, men det verkar vara tvärt om. Det är verkligen mer handikappande än jag tror att andra förstår. Jag hoppas ju att tillskottet av värk har med medicineringen att göra och att den kommer att avta med tiden eller lindras något. Mycket gnäll här på bana 2, men det tar på humör och orken att ha så svårt att röra sig.

Idag har vi alla fönster öppna i vårt försök att få  TD = tvärdrag genom lägenheten, på Värtan drar många motorbåtar förbi och jag njuter av ljuden, vågskvalpet mot stranden och tycker mig känna både havsdoften och vattnet som kastas upp mot båtens för när man sitter där men hängade ben ner mot vattnet. Fantasin är det inget fel på, det man många gånger har gjort med en njutning är inte svårt att hitta tillbaka till om så bara i tanken.

Imorgon är vi bjudna hem på kaffe hos sonen, sambon och marsipangrisen, det ska bli så mysigt att träffa dem alla. Marsipangrisen har nu börjat prata allt mer och är så roligt säger sonen. Den lille älskar majs och sonen försökte lära honom det ordet vid matbordet. Sonen sa MAJS och marsipangrisen sa BAJS … ha ha, sånt gillar jag och hur många gånger än sonen rättade och sa MAJS så sa Timpa bara BAJS. Med lite tur får jag en sån där härligt unge som gillar att rulla ordet bajs i munnen … än så länge är det ju helt omedvetet, men med tiden kanske jag kan få skratta gott med honom åt allt som jag tycker att barn ska gå igenom när det gäller det anala språket. 😉

Nu goa vänner släpper jag tangenterna …. sätter mig, lägger mig och läser.

5 reaktioner på ”Bajs rimmar på majs

 1. Synnøve skriver:

  Hej Snuppa.
  Så skönt att komma hem igen kanske.
  Har hört att ni har en tryckande värme. Här är det mera behagligt ska jag säga.
  Jodå, har lite paus ännu. Skönt det ska jag säga.

  Hälsa nu så gott till resten och fortsätt ta det lugnt.
  Kramen från nabokäringa 😀

  Även jag går på låg fart nu och det är väl skönt att få göra det i värmen, vi har runt 30 grader hela tiden, idag är det så kvavt och jag vaknade med huvudvärk. Ha det så bra och jag avundas dig som har normal temperatur.
  Kram

 2. turez skriver:

  Vädret är inte att leka med och det enda som kan tänkas göra är ju att bara ta det lugnt. Det bästa att göra är ju att ligga på stranden. Jag är också precis hemkommen ifrån min resa ner till Kalmar. Så behöver tvätta jag med.

  Det är ju inte roligt att det ska behöva spöka så värst med din sjukdom. Du är värd att slippa det där nu, tycker jag.

  Småungar är så härliga! Särskilt när de håller på å lära sig av livets goda ting, tex att prata.
  Hoppas att det inte blir allt för mycket kaffe bara, så att du kan sova i värmen.

 3. Bettan skriver:

  Skönt att komma hem antar jag samtidigt som det måste ha varit skönt att få komma ut och bort lite. Som man brukar säga borta bra men hemma bäst. Jobbigt med den där fibron att den ska komma fram och spöka när ni ska ha det som bäst. Vi försöker också fixa korsdrag här men inte ens det går inte en pust det kommer. Igår tok jag in en fläkt och riktade den mot oss i soffan. Det kändes riktigt skönt. Tur att man får dricka nu i alla fall och inte bara suga på en isbit som när man var njursjuk.
  Hoppas ni får komma ut på fler turer i sommar som inte blir så värkfyllda.
  Kram

 4. PaljettenQ skriver:

  Ja, jag känner igen tomheten när man kommer hem. Men det är lustigt att det snabbt fylls upp igen.
  Jag får alltid lust att göra om hemma när tystheten ekar emot mig när jag ställer ned väskorna. Fram med mys och doft av kaffe.
  Hoppas du nu kan hitta tillbaka till din kropp, utan smärta. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s