Livstecken

En dusch på stan kanske vore något för fler än pinknödiga hundar? Jag har idag haft lite fart, var in till Åhléns och handlade nya fina kaffemuggar och en glasskål som är lite mer lagom i storleken för två än de bamsiga salladsskålar vi har. Hittade även ett fint bomullstyg som jag nu klipper ut ett mönster till, imorgon ska jag klippa ut tyget och sy.

En kul sak lärde jag mig under semestern, tanken kom upp nu när jag skrev Åhléns. De, familjen Åhléns kommer från samma socken i Dalarna som makens pappa, vi har namn som börjar på samma bokstäver som orten, gemensamt med familjen Åhléns menar jag. Inte lätt att veta vad jag menar i den här värmen, inte är det lätt att varken tänka eller skriva.

Igår var vi hem till marsipangrisen och njöt av den energifyllda ungen, gud så mycket energi han har. Vi fikade på altanen och hade en mysig eftermiddag. Imorgon kommer sonen och lånar bilen igen för de ska till Kolmården, vi får låna hans arbetsbil … tjusig värre, men bara den rullar säger jag som vill till affären med målarfärg för vi ska måla en vägg i köket.

Notera att ordet ”vi” i denna familj alltid handlar om min make, så det är han som ska måla, själv tänker jag sy.

Igår bakade jag ett supergott matbröd med ett väldigt enkelt recept som jag fick ifrån min bakguru Pain de Martin gillar du att baka bara Måste du kika in där och förlusta dig. Jag valde att smaksätta med katrinplommon, aprikoser och valnötter. I värmen fick det hela jäsa så där 8 timmar vilket ger ett supergott matbröd utan att det är surdeg i degen. Imorgon kommer jag nog att sätta en ny deg som denna gång ska få ett rivet äpple i sig och kanske faller det ner någon sorts frö i degen …

Från det ena till det andra så har jag idag satt in ett kanongott recept på en kaka som i min värld kallas för Husvagnskaka men i Tanten funderars värld kallas Sverigekakan. Hur som helt snodde jag hennes recept och satte in i min matblogg, ta tillvara på det receptet det är så himla gott och lättgjort. Alla som ni bjuder på den kakan kommer att vilja äta för mycket och påtala att kakan är så hiiimla god. Hmm nu inser jag att jag inte har hittat listan på er blogvänner ännu … jag ska leta upp den så att jag får in min matblog och er igen.

Nu ska jag sätta mig … lägga mig i soffan och invänta morden i Midsomer, det är med glädje jag intar soffan.

2 kommentarer på “Livstecken

  1. Så kul att du har skaffat en matblogg. jag måste genast titta in där. Gillar liksom att baka och så… Brödet lät också supersmaskigt men att du orkar i värmen! Funderar på att göra en omgång småklakor i eftermiddag. Får se hur det blir.

    Hoppas vi får se ett bildbevis på nya köket när allt är klart!

    Kram

  2. Brödet sköter sig själv, bara att röra ihop och låta det stå hela dagen och halva kvällen, sen slänger jag bara över degen i ett baktråg för att jäsa upp en gång till och så in i ugnen. Minimalt jobb …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s