Fy fabian för värmen

Det gäller att hålla sig alert när man ska sy igen efter åratal, en tunika har jag tänkt mig, men jag vet inte alls hur det går så ringrostig som jag har blivit. Nu har jag klippt ut tyget och tar nu kafferast en stund …

Värmen … jisses vad ska man säga? Mardrömmen för oss som inte mår så bra av den, jag kör med tvärdrag här hemma och en stor fläkt som går nästan dygnet runt. Så fort jag rör på mig så får jag rusning av hjärtat och det är inte så skönt, mina 7 sekunders rusningar har ökat upp till timmar och jag som under många veckor har trappat ner mina betablockerare får nu höja intaget av medicin igen. Aldrig får man vara glad … värmen kan jag inte göra så mycket åt, bara svära så det osar.

Ni får tycka vad ni vill men jag tycker vintern var underbar, vit och kall väldigt lätt att leva med jämfört med detta dallrande helvete.

I köket jäser ett nytt matbröd som inte ska bakas ut förrän sent ikväll när det är svalare.

6 kommentarer på “Fy fabian för värmen

 1. Jag gillar värmen och tycker synd om alla som inte mår bra i den, och visst kan tempen gå ner lite… det behöver inte vara 30 grader varmt!

  Vad kul att sy igen, det ska jag också göra i höst har jag tänkt.
  När barnen var små sydde man klänningar och jeansjackor och hattar så det stod härliga till.

  Nej, vi har inget vrålåk utan mannen brukar vara chaffis åt en gubbe som har en fin Buick.

 2. Håll ut, temperaturen ska sjunka nästa vecka! Här har det precis kommit ett rejält åskregn, så det är lite svalare i alla fall (fast inte inne, eftersom jag just bakat hallongrottor).

 3. Hallongrottor som är så gott då får man allt stå ut med lite ugnsvärme, själv har jag bakat ännu ett matbröd efter det recept jag hittade hos Martin. Denna gång prövade jag att riva ner ett äpple i smeten, det står och svalnar nu.
  På tal om svalna så är temperaturen nere i 23 grader nu och det känns nästan kallt? Knasigt va?
  Kram

 4. Vi har 32gr i skuggan men det molnar på sej nu!
  Hoppas att det blir skitväder nu! Genast! Bums! 🙂

  Vill bara säga att vi har ingen tele nu utan det är nya nr som gäller. Vi flyttar upp på söndag.
  Finns på mobilen 0738157921 om det är nått.

  Svettiga kramar och ett 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s