Allt löser sig bara man har en barnbilstol

Längtar och dansar regndansen

Kan jag inte lämna min sketna värkande, yrsliga kropp här inne och sticka iväg och göra något roligare? Ibland kan jag inte hejda den negativa spiral mina tankar gärna ger sig iväg på när kroppen inte vill. Ska hejda dem med en Panodil.

Jag har inte tid med det här ska vara farmor ikväll och inatt … väderomslag gör sitt till och kanske får vi liten dutt av regnet när det passerar kusten. Tänk att det kan vara så olika, vissa delar av vårt land har fått så det räcker och blir över, här har det inte kommit ett dugg.

Men just nu är jag glad över att det är svalare ute, så pass att jag stänger fönster för att det drar. I fyra veckor har vi haft 30 grader och mantrat har varit gud låt det dra av bara helskotta. Dörrarna har fått feta tidningar inkilade i dörrspringan för att de inte ska blåsa igen i stormvindarna, smällande persienn snoddar har fått lindas runt rejält för att man inte ska få fnatt när de hetsigt slår mot fönsterkarmen. Varje dag med rejält drag har varit en välsignelse …

Nu har vi med sonens hjälp löst alla ev oroligheter inför vårt stora uppdrag att vara barnvakt över natten för första gången. Vi har kommit på att allt hänger på barnbilstolen … 😉

När den väl sitter på plats så kan vi dels köra hem den lilla godingen imorgon, så behöver inte sonen alls tänka på alkoholkonsumtionen under kvällen. Sen kan vi också köra hem den lilla knodden om han får för sig att vråla flera timmar under natten, blir det en sån olycka så kan vi köra hem honom mitt i natten. När vi löst den svåra ekvationen så lugnade jag mig helt och hållet, vad som än händer löser vi det med bilbarnstolens hjälp. Kanske kan man helt enkelt sätta in marsipangrisen i ett rum med en barnbilstol?

Sonen är så otroligt mån om sitt barn och jag känner så väl igen den där nästan hysteriska rädslan att något ska hände det bästa som finns. Jag var likadan med mina ungar och andras som jag har haft ansvar för, så jag känner i varje del av kroppen sonens oro. Svårt att få honom att koppla av … igår pratade maken och jag om hur hysterisk jag var när dottern första gången en kväll skulle vara hos mormor några timmar. Jag hade skrivit en lång lista på precis allt som tänkas kunde inträffa … hur man vispade ihop välling, hur varm den skulle vara, vad man gjorde om det ena eller andra inträffade. Mamma hon log sa inte så mycket, men jag kan ju tänka mig vad hon tänkte.

2 kommentarer på “Allt löser sig bara man har en barnbilstol

  1. Vad det låter spännande. Hoppas bara värken din klingar av, så att du kan njuta förhoppningsvis av den lille marsipangrisen.
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s