Svid svett och feber

Det var bara att sätta klockan på ringning och hasa sig upp, kissa i en burk och åka över med provet till lab. Sen har jag svettats och sovit mest hela dagen, blev nyss uppringd av en njurläkare som sa att jag har urinvägsinfektion. Jag lovar att det har känts det här dygnet marsipangrisen var här, jag har svettats och känt mig så svag, men inte vill jag visa det eller ens säga något om det. Tänkte hoppfullt att det var samma som under semestern att jag hade använt för stark duschtvål som runnit ner från resten av kroppen eller något sånt,  jag använder bara oljebaserad duschkräm till underlivet.

Tror ni inte att samma kvinna på lab ännu en gång slarvar med just mitt prov, så det var bara remsan gjord, resten som skulle odlas var inte med. Så nu får jag pinka i en burk igen och se till att labbet får den imorgon. Jag får penicillin redan idag så klart, men de vill veta vilken bacillstam det rör sig om. Jag får spader på den där människan som allt för ofta rör till det hela, de har en låda där de ber om ris och ros ska banne mig skriva vad jag tycker om slarvet. Typiskt att jag skulle få en infektion, sa nyss så kaxigt till Kidneybönan att jag har klarat mig hela tiden sedan transplantation, de flesta får olika problem med infektioner men inte jag  …. 😉  trodde jag, där fick jag.

Det gick så fint att ha Tim här över en natt, han är så snäll och vi kramades och lekte så det stor härliga till. Jag var lite orolig, ville inte att han skulle bli ledsen när han skulle sova med det gick som smort. Efter middagen som han åt med god aptit så borstades tänderna och sen satt vi i soffan och myste. Han fick lite mutgodis, har ni sett de där stora uppblåsta ”ostpinnarna” som  varken är salta eller smakar något överhuvudtaget, de är hans favorit och handen gick från påsen in i munnen mest hela tiden. Sen när vi såg att han började bli lite lugnare så sa vi bara att ”han skulle sova” … ”sova” svarade han och sen var det inget mer med det. Han snarkade tills vi gick och la oss, då tog jag upp honom och gav en flaska välling … sonen säger att han sover hela natten då. Sen sov han till 06 då var det dags igen för välling. Maken sa ”gå och lägg dig du” så jag sov en stund och vaknade av att det var så tyst. Tänkte att maken har gått ut med Watson och tagit med Tim på en promenad, men de sov alla tre Tim i sin säng, maken i gästsängen intill och Watson i sin hundsäng.

Det var lite kul när jag gick in då vid sex tiden och tog upp honom, han tittade till och jag såg hur ögonen vidgades … jag sa ” det är farmor som är här” sen var allt ok. Han visste väl inte var han var nyvaken som han var. Sen låg han en bra stund helt stilla mellan oss i sängen, det var så gulligt att klappa på honom.

Men idag är det inget som är direkt gulligt, det svider när jag kissar och gör ont lite här och där, när jag svettades runt med Watson på han tur ute så tänkte jag att nä, nu vill jag inte vara med längre har jag inte kommit längre än så här i konditionen. Men nu vet jag varför, ska höra med hundvakterna om de kan ta honom inte bara på onsdag som vi har bestämt utan gå en sväng även imorgon så jag får sova lite extra.

6 reaktioner till “Svid svett och feber

 1. Mysigt med små barn som sover över! Skönt att det gick bra. I en viss ålder vet man aldrig…

  Hoppas du snart är av med urinägsinfektionen. Yngsta fröken här hemma lider av samma åkomma nu. Förra sommaren hade hon sex infektioner på rad. Inte helt lyckat…

  Krya på dig och kram!

 2. Usch och stånk och stön. Urinvägsinfektion är inte det roligaste. Det hade jag en gång utan att veta om det. Det var när jag skulle lämna prover för något helt annat som det upptäcktes. Inga symptom på det alls. Och det kan ju vara skönt. Det sägs ju inte vara så där värst skönt, urinvägsinfektion.

  Ni verkar ha en sjuhelvetes bra hundvakt som ställer upp så pass. Hoppas att det går bra för dom att ta honom på en liten tur så att du slipper ha det att våndas över när du behöver sova.

  Hoppas att allt blir bra med den där infektionen. Och jag tycker att du ska skriva namn på den sköterska som har gjort fel i den där ris och ros lådan! Inte mer än rätt, häng ut henne!

  Kram!

 3. Sitter här och läser ikapp eftersom jag varit bortrest och inte hunnit med datorn.

  Blev varm i hjärtat när jag läste detta och ditt tidigare inlägg om barnvakteriet.
  Självklart att det blev mysigt och bra.
  Vi äldre är viktiga i barnbarnens liv.

  Kram!
  P.S. Tack för kommentaren i min blogg. Skrev ett svar där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s