Måndag morgon, så skönt

Tänk att det kan vara så skönt att vakna för sig själv en måndag morgon. Jag går i min egen takt och känner mig rätt skaplig, ska snart ut med Watson på en tur. Regntung himmel som lovar gott … ja, det ska bli härligt med regn under eftermiddagen. Då kan jag sitta och sticka, mysa, tända lite ljus och dricka en kopp java. Nu ringde fastighetsskötaren, han ville komma och titta på fönstret i vardagsrummet … det som höll på att fall ut och sprack i våras. Glaskillen som var här och bytte sa att man måste sätta in en ny ram, annars kommer fönstret att spricka igen. Men det undrar jag om vår fastighetsskötare vill göra … de snålar något fruktansvärt på allt sånt. Det är  helrenovering på gång om några år, så det som går att strunta i gör de nog. Lyckas han öppna fönstret utan att det spricker nu så får jag nog ha det som det är. Så att det spricker när jag öppnar för att tvätta rutan nästa gång.

Helgen har gått så snabbt, vi var barnvakt till Marsipangrisen i lördags och då står tiden inte still om jag säger så, undrar om Tim är släkt med Fantomen han var ju lika snabb han. Första gången ute i sandlådan och jisses så han grävde och plattade till sand både här och där. Mycket speciell känsla att se sitt barnbarn gräva omkring med pappans leksaker. Det står pappans namn på alla bilar, spadar, hinkar allt som hör till en sandlåda. Nästa gång ska vi ta ut de stora sakerna, tänk att vi har sparat så mycket kul leksaker från våra ungars uppväxt. Han pratar mer för varje gång, först en massa rappakalja och så mitt i allt hör man riktiga ord, det låter så kul. Tror det blir fafa som han kommer säga först verkar lättare än farmor.

Igår var jag inte så pigg och kände mig deppig på kvällen, urinvägsinfektionen har satt ner min ork och jag vill inte hålla på så här. Jag vill vara ”nästan frisk” =) så jag orkar det jag har tänkt mig. Vill inte sitta dag ut och in avslagen av olik skäl. Igår fick jag lite gjort med Watson, maken duschade honom och jag klippte runt tassarna och kortade av mustaschen och klippte ner håret runt snoppen … farliga saker att göra, gäller att ha tungan rätt i mun. Jag var så svettig att det rann om mig och jag funderar över varför jag svettas så kopiöst? Till i höst ska jag se till att få en ny hormonspiral för det är dags att byta den, undrar om svettningen har med den att göra eller om det bara är biverkan från medicinerna jag tar?

5 kommentarer på “Måndag morgon, så skönt

 1. Hej,
  Ja, visst är det härligt. Det där med gamla leksaker som åter kommer fram.
  Själv var jag barnvakt igår och vi lekte bl.a. med de gamla Barbiedockorna, sparade från tiden när döttrarna var små.

  Hoppas din dumma urinvägsinfektion försvinner snarast!

  Kramen!

 2. Ibland kan svettningarna vara åldersrelaterade men det är nturligtvis individuellt. Skönt att få Watson ren och fin i alla fall. Jag tycker det ska bli vrålskönt när Herr Hund är klippt. Han ser gräslig ut just nu…

  Kram

 3. Som svar på din fråga så använder jag numera en overlockmaskin för att sy trikå. Men de flesta vanliga symaskiner brukar ha någon form av trikåsöm som också funkar. De första 10 åren sydde jag på min mammas maskin frpn 1960-talet, och den hade trikåsöm. Annars kan nog en mycket smal zigzgsöm vara ett alternativ. Tvillingnålen använder jag till fållarna och ibland halskanten.Är det läge att börja sy åt marsipangrisen?

 4. Ja, det är marsipangrisen jag närmast tänker på, alla de där fina T-shirts du syr skulle passa honom så fint.
  Tusen tack för ditt svar.
  Jag har sytt mycket men det är många år sedan så jag är väldigt ringrostig. Tänkte först sy till mig själv, men orkar inte riktigt med det där med stora tygbitar och rita/klippa mönster, krypa runt på golvet och rita av mönster och klippa menar jag. Har inget bord som är tillräckligt stort just nu.
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s