Tystnaden var är du?

Det är väl inte just toapapper vi har brist på snarare vatten i badrummet. Det borras dag efter dag i vårt hus och jag blir som galen då och då på oljudet, Watson skäller och då får jag ännu mer fnatt.

Idag blir vi utan vatten till 15-tiden och jag har garderat mig med hink i badrummet och tillbringare i köket med vatten. Morgonen och förmiddagen vill jag bara vara ifred, men det är snudd på omöjligt i vårt boende. Det ska tömmas sopor, glasinsamlings bumlingar, pappersinsamlingar och sen springer hantverkare benen av sig i vårt hus.

Det borras och donas och jag vet inte vart jag ska ta vägen, som om det inte räcker så behöver man själv hjälp ibland och då kan de ringa även vid 07-tiden för att tala om att de kommer snart. Men tvi vale för hantverkare och allt oljud runt dem. De har blivit sämst ansedda yrkesgrupp i vårt samhälle för att de har tappat alla normala grepp om vad service är, vad man som konsument betalar för. Ingen annan tjänstegrupp skulle ringa hem till dig 07 på morgonen och tala om att de kommer om en stund. De är så respektlösa att det inte är klokt.

När jag sitter här och plötsligt har en hel orkester utanför balkongen då vet jag att ännu ett stort fartyg är på väg att lämna vår hamn. Lite lustigt det där när de ger sig av då sätter de först igång med fartygets tutor … men vad kan de kallas för de som brölar så ingen människa på mils avstånd kan sova eller göra något annat för den delen. Jag som bor precis vid vattnet är verkligen utbrölad så det räcker och blir över. Watson får spader varje gång och skäller som en bandhund och jag skäller på honom för att han skäller. Verkligen inte effektivt alls, men en upprepad handling här hemma nu för tiden.

Sen efter brölandet kommer musiken och vilken musik beror på vad fartyget har lockat sina kunder med. Ibland är det latinos, det svänger härligt, andra gånger tror jag att Frankie boy och hans rat pack är tillbaka och så har vi de väldigt seriösa som spelar klassiskt så det dånar om det.

Som modern människa boende mitt i smeten är man verkligen omgärdad av oljud … konstigt det där med ljud, plötsligt är det sommar och alla konserter spelar högt, sjukt högt långt in på nätterna. Att de aldrig har något att rätta sig efter, när jag växte upp så tog man hänsyn till andra och spelade inte så högt och framförallt så sent.

Veckan och helgen som gick var det gayparad och spelande för hela slanten, inte behöver man åka någonstans för att delta i själva musiserandet. Man bara sitter kvar i sin soffa och försöker skydda sig mot all musik som brölande väller in genom öppna fönster och dörrar. Vi har haft fartyg som har hållit igång till 4-5 på morgnarna med techno musik som bara har dunkat fram timme efter timme … Sen alla konserter som sker på Djurgården med omnejd de bara brakar in i mitt privatliv oavsett om jag diggar det eller ej.

Idag drömmer jag om att sitta i en stuga vid en skogskant långt bort från allt det här som nutidsmänniskan anser vara ett normalt liv. Det är oljudet jag vill ifrån … tystnaden är så värdefull, men få verkar inse det.

Nu ska Watson och jag ut och idag ska vi inte bli dyngsura som vi blev igår.

5 reaktioner på ”Tystnaden var är du?

 1. turez skriver:

  Ja, det är helt sjukt. En del har ju inget förstånd. Lika är det när de sätter igång med gräsklippning allt för tidigt utanför. Och öppet måste jag ju ha för att få in friskluft. Det är bara till att stänga och försöka sova trotts att det hörs igenom rutorna vad som försigår utanför.

  Men mer kalabalik är det ju när hantverkarna ska vara INNE i huset och fixa och dona. Men en dag är de ju klara och då kan du pusta ut och då får Watson hålla sig till båtarna som brölar istället. Han borde ju vara van och vara tyst, men ikke sa nicke 😉

  Gayparaden verkar annars vara trevlig och festlig. Men kommer man inte undan den ett enda dugg då är det ju värre… Det är ju inte direkt så att ni själva valt att ha musik på dygnet runt i en vecka.

  Nu är det ett år till nästa parad! 🙂
  Kram

 2. Daniel skriver:

  En orsak att jag flyttade från storstan till landet i finnbyn, rekommenderas! Om du hör en bil så måste man nästan gå å kolla till fönstret vem det är! ;))

 3. PaljettenQ skriver:

  Ja huij, det är skönt med tystnad emellanåt. Man blir ju helt förstoppad av olika ljud och intryck hela tiden. Jag tycker det är skönt att komma hem och bra vara i tysthet en stund innan Tv, radio eller annat sätts på.
  Dessutom är det ju hemskt med hantverkaroljud.. usch. Eller kollegor på jobbet som sågar eller hamrar sporadiskt.
  Hoppas du får lite lugn och ro till helgen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s