Upp till bevis med stickningen

Watson i Dalarna på semester

Idag ska jag sätta in lite bilder, tänkte börja med de vantar jag håller på med nu. Vanten i gråskala slutade jag att sticka på när de turkosa färgerna kom, men ska sticka även dem färdiga någon dag. Mönstret är ett sk OXO och heter Maggan vilket jag är så stolt över. Solveigs bok med massor av vantmönster kommer snart ut och ett av mönstren är just Maggan, trodde jag, men hon gjorde mönstret efter att boken gått iväg till förlaget. Men jag är så stolt och glad över att jag har en vante i mitt namn. Jag säger till när boken kommer …

En dag fick jag syn på ett ryskt fint segelfartyg som jag försökte fånga med min kamera.

Idag när maken tittade ut så sa han ”vad är det för idiot som simmar i fartygsleden utan följebåt”? Jag fotade men vet inte om det kommer att synas så mycket personen var lite för långt bort.

Den lilla pricken är en människa som simmar, vad tänkte hon på, här går ju alla superstora fartyg ut och in mest hela tiden.

Här en bild från Stöten koppargruvan i Falun som vi besökte i somras. Det var mäktigt att se ett så stort hål, jag tänkte i första hand på att så många människor har slitit ont där för att försöka överleva. Gruvor går gärna sonen och maken in i men jag vill verkligen inte åka ner i en gruva. Minns när maken och sonen åkte in till stan för att gå in i en ubåt, brr jag ryser skulle aldrig komma på fråga när det gäller mig.

Den här jättegräshoppan satt på vår vardagsrumsvägg, maken lyckades fånga den i silen den fick hoppa ut i friheten igen. Så stor tror jag aldrig att jag har sett här hemma.

Här äter marsipangrisen frukost hos farmor och farfar …

Övernattning vid Fänforsen som var så vacker, jag fotade från husbilens dörr.

8 kommentarer på “Upp till bevis med stickningen

 1. Underbar blandning av foton!
  Skitsnygga vantar rent ut sagt! Blir riktigt avis på att du kan sticka så fint. Förstår inte ens hur det är möjligt att få till sådana mönster!
  Gräshoppan ryser jag åt, *brrr* Tycker kryp är otäcka, säger hon som är uppvuxen i skogen 😉
  Sonsonen ser så nöjd ut så, han hade det nog bara fint hos er.
  Gruvor är inget för klaustrofobiska mig heller, men det ser då fint utanför!
  🙂
  Mysig avslutningsbild, en sådan utsikt skulle man lätt somna till.

  Kram på dig!

 2. Kanske det är hon som simmar … jag tänker med oro på att hon/han kan få kramp, simmar så långt ifrån land och helt ensam. Maken säger att han misstänker att det kan vara hon ..

 3. Vilka fantastiskt fina vantar! Imponerande. Tänk om man kunde åstadkomma något sådant. Stickade visserligen ett par när jag gick i femte klass och de blev bra men sedan dess har det inte blivit några fler…

  Kram

 4. Jättefina vantar!!
  Jag köpte ett par hemstickade uppe i Lappland, svarta med röd/gula mönster, 10 euro!

  Jag går heller varken ner i u-båtar eller gruvor, utvecklade en slags cellskräck när jag skulle göra en datortomografi för att kolla min knopp efter att syrran dog i hjärnblödning.

  Fänforsen är verkligen vacker! Har åkt förbi några gånger i sommar men aldrig stannat till… får bli nästa sommar.

 5. 10 euro för ett par hemstickade vantar av ullgarn? Det har jag svårt att tänka mig, antar att de var maskinstickade … det tar veckor för mig att sticka ett sån par vantar så 10 euro skulle jag inte sälja dem för, det är mindre än garnet kostar, bara fyra härvor av de färger jag använder kostar 220 kronor.
  Fyrahundra tycker jag är ett lämpligare pris för ett par hemstickade vantar med avancerat mönster.
  Men bra att du är nöjd med dina vantar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s