Resistenta bakterier

Jag bestämmer mig för att inte läsa allt jag kan hitta om resistenta bakterier i urin … läkaren som ringde nyss sa att de skulle odla vidare för att se vad de ska sätta in mot de resistenta bakterierna Om jag mådde allt för dåligt kunde jag redan nu få något, men det bästa är ju att vänta till måndag och få rätt sorts penicillin.

Klart jag väntar … tror mig förstå varför jag har varit irriterad och inte mått så där jättebra på sista tiden. Inom mig suckar jag tungt för varför i hela friden ska en njurtransplanterad som nästan aldrig har haft urinvägsinfektion (2 ggr tidigare) få resistenta bakterier?

Varför kan aldrig något med denna kropp vara helt normalt? Jag har helt klart fått ett måndags exemplar detta liv och snacka om att jag till nästa liv ska vara minst atlet och frisk så att det äcklar andra 🙄

Nu gäller det att hämta upp kraft och lust där det inte verkar finnas ett skvatt, men jag får väl sätta mig och sticka lite och glo på tv i väntan på att mitt psyke ska ställe om sig och bli lite gladare igen. Tänker med fasa på Harriet som väl hade urinvägsinfektion i ett år efter att hon fick en njure. Nej, nu ska jag bannlysa negativa tankar … så gott det nu går.

5 kommentarer på “Resistenta bakterier

 1. Du vet säkert att cortisonet är en riktig slukare av tex C-vit. Och har man en urinvägsinfektion är det viktigt att se till att hålla urinen sur och att dricka en del.
  Ens humör påverkas så klart en hel del av om man går omkring med en infektion i kroppen.
  Ja du…det där med vikten är inte lätt. Cortisonet ökar suget på allt möjligt och också detta att kroppen lidit brist så länge (i alla fall för min del)på näring, så då försöker den hamstra och lägga på sig, i fall att de ”dåliga tiderna” skulle komma tillbaka.
  Jag bär en bild inom mig över hur jag sett ut och ser sen en helt annan person på foton tagna i nutid. I mötet mellan mina båda ansikten och båda kroppar uppstår ofta en konfliktaktigt chock…är detta jag?? Hur i all sin dar har detta gått till.?? Har fram till min andra transplantation varit en lättviktare…liten och späd….men nu har jag likt en fjäril förvandlats åt det motsatta hållet och det är inte som i sagorna, åt det vackra hållet. Jag äter mycket vegetariskt och nyttigt, men min vikt rör sig i alla fall intet ett gram!!! Fast..jag vägrar att tillåta min övervikt att ställa sig i vägen för mitt levande Och jag har även upptäckt en hel del positiva effekter av mina extrakilon.Nu önskar jag dig allt gott…är en usel bloggare..inte hälsar jag på och inte uppdaterar jag särskilt ofta heller. Det har varit så tufft med vår fyrfotade sjukling…nu får han prova en ny medicin och den har i alla fall gett honom eftermiddags aptiten tillbaka. Så vi hoppas att hälsan nu vänder åter. Har aldrig i hela mitt liv mött ett djur med sån enormt stark livsvilja

  Du beskriver precis hur jag känner det när det gäller mitt utseende, när jag ser den feta damen som ser ut som om hon snart ska föda barn då fattar jag inte att det är jag. Vilken resa jag har gjort viktmässigt från en supersmal kvinna i över 30 år till den här klumpen på över 100 kilo, vilken tur att jag är rätt lång 1,74 cm. Men inte blir jag glad av att flåsa fram i det här tillståndet och inte verkar det hjälpa att hålla igen heller. Jag håller på nu och ska kämpa på så gott jag kan, så får vi se om det ger sig eller om det är meningen att jag ska behöva se ut så här. Förjävligt rent ut sagt.
  Jag är inte heller så bra alla gånger på att kommentera, det får väl bli som det blir med den saken.
  Jag har tänkt då och då på din sjuka hund och funderat över hur det har gått, verkligen helt otroligt så stark livsvilja vovven har. Hoppas verkligen att medicinen funkar som den ska nu.
  Jag blir själv så himla orolig och rent av rädd när det är något med Watson så jag har aldrig svårt att förstå er andra som har sjukt djur.
  Jag har varit ner nu och handlat C-vitamin, just den vitaminen är ju inte så farlig att överdosera lite för det som är för mycket går bara rakt ut.
  Men jag läste nyligen om det här med att dricka surt i förhållande till urinvägsbesvär att det inte hjälper när bacillen väl är där utan det är mer en sak man i så fall ska göra förebyggande och det är ju inte så lätt eller rätt att alltid dricka surt. För min del har jag svårt med surt när jag får penicillin min mage blir sur ändå så det räcker, funkar inte då att dricka sånt. Men nu ska jag dricka C-vitamin, jag får inte antibiotika förrän på måndag.
  Kram och det var verkligen gott att höra av dig igen.

 2. Min mamma sa ungefär samma sak igår, ”vad har jag gjort” men jag ”tröstade” henne med att hon är tillverkad av sekunda material. Tur att hon har humor…

 3. Yngsta fröken fick besked på att en del personer alltid kan ha en viss mängd bakterier i urinen. Vet inte om det stämmer men kan tänka mig att det inte är någon bra idé för din del.

  Håller tummarna för att du får en dunderkur som verkligen hjälper.

  Kram

 4. Läkarna är duktiga, så de kan säkert hitta någon medicin som de illasinnade bacillerna inte är resistenta mot. Vänta inte över hela helgen om du mår för dåligt bara. Krya på dig!

  Det gick bara till ikväll har redan fått börja med antibiotika och hoppas jag inte blir så risig som sist för då lägger de in mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s