Hopp om livet igen

Igår kväll blev det sämre med mig sprang som en löpande hund på toa mest hela tiden, så jag ringde och pratade med en läkare på transplantation, efter det tog jag en penicillin tablett som under natten vände på steken. Imorse vaknade jag och kände mig mycket piggare .. på tal om pigg så dyker min syster upp i minnet. Hon levde några år med en engelsman och sa till honom en kväll när hon var trött på att prata engelska, ”are you pigg”? Vilket fick honom att se väldigt konstig ut … är jag en gris? Tur att jag lever med en svensktalande pigg man.

Men idag är jag pigg jämfört med många av de senaste dagarna. Håller på och bakar kardemummabullar och har precis gjort och ätit en skink och fetaost sallad.

Men tvi vale vilket äckligt väder det är ute, kvavt och åt helskotta för varmt. Hela dagen har jag haft en prima placering framför stora fläkten så jag är redigt urblåst vid det här laget.

Kvällen kommer jag hålla ställningarna i soffan inte tu tal om annat. Så skönt att jag hade kvar av den första penicillinsorten jag fick, det var bara att fortsätta på den tills på måndag. Jag sa till läkaren att jag var oroad och rädd för vad det här med resistenta bakterier, undrade hur de kommer att göra och om det är helt kört. Men han lät hoppfull, de skulle nog få ordning på det här med piller och skulle det inte funka så kommer de lägga in mig och ge mig intravenöst i en massa blandningar, det blir knepigare sa han. Inte vet jag om jag ska känna mig lättad eller fortsatt oroad. Mardrömmen vore ju att bli liggande där på sjukhuset med evig dropp … det blir många vantar stickade då slänger min ständigt uppmuntrande hjärna in. 😉

Imorgon kommer marispangrisen hit, föräldrarna ska åka till en loppis på Täby Galopp och ställa upp sina saker på ett bord bakom bilen. Maken är ju hemma som tur är annars hade det inte blivit något besök av lilla herrn. Vi ska inviga en stor fin lekpark som vi har i området och det ska bli kul att se vad han tycker om den. Åhh så jag längtar efter honom det ska bli så mysigt att få kramar igen från hans små goa armar.

3 kommentarer på “Hopp om livet igen

  1. Vad skönt att du blev lite piggare, hoppas verkligen att det fortsätter bli bättre nu så du slipper plågas mer eller läggas in. Håller tummarna!

    Hehe, så tokigt det kan bli med språket ibland. Har en bekant som arbetar som kock och råkade ut för något som förmodligen inte är alldeles ovanligt i deras yrkesgrupp. Han åkte på en kryssning och skulle på engelska presentera sig inför en sal av engelsmän och sa: ”Hello, I’m XXXXX, and I’m a professional cock”. Hujjaligen så det kan gå!

    Hoppas ni nu får en fin dag med barnbarnet som nog ha de finaste ögon jag sett på länge! Förstår att du är stolt som en tupp! 🙂

    Kram på dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s