Han lindar mig om sitt lilla finger

Han sitter i sin barnstol vid vårt köksbord och pekar mot vattenkranen och säger vatten, sen pekar han på sitt glas med vatten och säger vatten, sen går fingret ut mot fönstret och pekar på havet och så säger han vatten … imponerande av en liten kille på 1 år och 8 månader.

Han har sinne för detaljer och väldigt bra minne … i legolådan med de stora bitarna ligger även legodjur. Varje gång han tar upp legohästen så pekar han på en dalmålning vi har med hästar på, inget fel på minnet precis. Han har en legoklocka i lådan som han nu säger klocka om och sen pekas det på alla klockor han ser i vårt vardagsrum. Det är stort med barnbarn i utveckling annat kan jag inte säga. Ingen kan imponera på en farmor så stort som han gör 😉

Idag har vi lekt och kelat, läst sagor och varit ute och inspekterat nya lekparken. Han har ätit fiskbullar som jag gjorde en sås med ketchupsmak på för att locka honom att äta och det gjorde han, morotspinnarna tuggade han länge på men tomatbitarna de fick ligga kvar. Sen har det ätits mellis med yoghurt och små bitar av smörgås med olika pålägg på, skrattande ko osten naggade han lite i kanterna. Hembakade bullarna gillade han, då var det inget naggande i kanten inte.

Häromdagen skulle jag koka ärtsoppa, upptäckte för sent att paketet inte var på ½ kilo utan 1 kilo så det blev väldigt mycket soppa. Har fryst och även delat med mig till sonen. Men ikväll passade det så fint med soppan och så stekte jag pannkakorna jag har längtat efter länge. Sen bara dog jag i soffan, har under dagens lyftande och lekande lyckats stuka en fot och det går säkert över till imorgon, men så förbaskat ont det kan göra med en sån liten stukning.

Vilken tur att jag insåg att jag behövde äta penicillin före måndag, hela helgen blev ju bra och jag inser att jag har mått dåligt länge, säkert tre veckor sa jag till maken … då tittade han på mig och sa att ”du har mått dåligt av det här i 6 veckor”. Va, är det så länge sedan jag började känna av urinvägsinfektionen? Det stämmer, men jag tror att man liksom vänjer sig vid att det hela tiden är något som man inte mår bra av.

Ska bli skönt att få rätt penicillin dos imorgon så att jag blir av med den här bacillen som nu bara hålls i chack utan att slås ut av det penicillin jag nu äter.

3 reaktioner till “Han lindar mig om sitt lilla finger

  1. Vi har en sådan gosse också. Han kommer att bli bibliotikarie har vi förstått. Han har en otrolig svung när han sorterar böcker i bokhyllan åt oss.God litteratur trycks in så långt det går i hyllan, resten dras ut och kastas på golvet. Han blir mycket arg när bokberget gör att hans gåstol fastnar. Han är en riktig sötnos tycker bonusfarmor ändå om lille Linuz.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s