Ett inlägg med irriterande tankar

Ser varken rött, blått eller grönt

Tänka är inte mitt gebit just nu är så himla tom i bollen efter lunchen, väntar på att läkaren ska höra av sig om odlingen. Nä, inte potatisodlingen precis utan mer den där urinodlingen.

Vem kan undvika det eviga käbblet i media om valet? Jag är varken röd, blå eller grön nu för tiden. Känner mig som om jag har blivit färgblind av allt jag har lärt mig genom åren om politik. Jag är nog mer för Sverige än att vara partipolitisk … jag menar vore det inte bättre att partierna gick tillsammans och tittade på vårt lands plus och minus och bara såg till vårt väl och ve. Sluta med ert skit trams och ljugande för att få röster, jag kräks på er.

Tycker sossarna har blivit ett kletigt parti … de vill ha allt det där nya via tunnelbanan men Rut ska bort. Äsch, de vill bara ha lite fler röster.
Jag har tappat lusten på socialdemokraterna .. känns som ett parti som har överlevt sig själv och inte blev det ett dugg bättre av att sätta Salin vid rodret.

Jag saknar friska vindar i vårt samhälle, vindar som ser till att stat och kommun tar hand om de små, gamla och sjuka. Ett samhälle som inte har råd med just, små, gamla och sjuka är inget samhälle att ha. Då har man tappat allt förnuft och drivs bara av mammon, hur vore de om politikerna ställde sig ett tag på fötterna och verkligen tittade vad som saknas i vår egen ankdam.

Att se och höra dessa politiker ger bara en fadd eftersmak i munnen … de sitter i sin sandlåda och kastar sand på varandra. Få av dem har något att komma med, antar att de har fullt upp att bevaka sin egen plånbok och makt. För det är väl bara de som politik på den nivån handlar om och vi andra luras ständigt utan att inse det.

Alla dessa röstningar vi har haft har bara varit ett påhitt för att lura oss, kärnkraften inte brydde de sig ett dugg om att vi inte ville ha den. EU- medlemskap det skrev Ingvar Karlsson på för Sverige långt innan vi ens fattade att EU fanns. Så det var bara lurendrejeri att fråga om vi ville vara med. För den delen har väl vi haft de sämsta förhandlarna i EU, vi betalar mest till EU av alla och varför kan man undra?

Det finns grundläggande saker i sossarnas sätt att tänka som jag gillar, men det här att alla ska gå på hörntänderna samtidigt, alla ska ha det lika dåligt/bra det funkar ju inte så. Är det någon vuxen som ännu tror att livet är rättvist? Nej, tänkte väl det, vi är ju alla olika och drivs av olika skäl till att tex jobba olika mycket. De som sliter och vill något ofta redan i unga år varför ska de inte få betalt för sitt slit?
Varför ska de betala slöa Sunes liv? Om Sune är sjuk kan jag fatta och tycka att det är rätt, men det har varit så mycket som bara har gått an i vårt land under alla år som sossarna satt vid makten. Det här som vi alla lider av lite till mans att staten som förr ska ta hand om oss. Att vi själv inte har huvudansvaret för oss själva som sossarna lärde alla förr, det är det som gör att vissa ännu åker utomlands utan försäkring och anser att staten/konsulatet ska betala hemresan när allt gått åt pipan. 

Om man i ett sånt land som vårt inte kan skaffa sig en grundskoleutbildning och ev högre studie så kan de banne mig inte skyllas på staten. Vi är alla olika, en del av oss kommer aldrig att läsa på högre ort och det är helt rätt för oss, det är ett slags val man gjort någon gång. Ett val som kan ha tagits för att man helt enkelt inte är gjord för att slå in kunskaper inför prov som sen ända bara rinner ut när allt är klart. Det finns mer folk som mig som ville jobba, inte slösa sin tid på skolbänken mer än nödvändigt. Samhället behöver dessutom fler av oss tror jag, vi som servar er andra på alla nivåer.

Jag har aldrig varit arbetslös för jag insåg tidigt att det alltid finns jobb för oss som vill. Men klart ska jag sitta där och vänta på just min höga tjänst som bara finns ett fåtal av, då finns det arbetslöshet. Visst är det märkligt att folk har fått gått arbetslösa även under goda tider för att de inte hittade det jobb de tyckte sig vara förtjänta av.

Jag tror att det är tufft där ute i dagens samhället, men en hel del tror jag är ”som man bäddar får man ligga”. Gamla stelbenta regler från sossarnas tid och för den delen ett samhälle proppfullt med manschettknapp arbetstagare inom stat och kommun som inte gör så mycket till utan mest är ett sätt att bevara det gamla och sina tjänster.

Nu har jag pipit klart och ska ni nu gå igång på mig så vill jag påpeka att det här inlägget började jag med hos frunatmen men insåg att det blev för långt för att ha som kommentar så jag flyttade över det i min egen blogg. Så jag skyller allt på dig frunatmaken 😉

4 reaktioner till “Ett inlägg med irriterande tankar

 1. Jag blir knäpp på dessa politiker, det bara kastas skit på varann fram och tillbaka. Det parti som jag ska rösta på finns inte ännu…….

  Nej precis så är det … nu har jag gått här och tänkt på det jag skrev och jag tar nog tillbaka lite av det här med att få arbete. Det är inte likadant på arbetsmarknaden som när jag var frisk och för den delen beror det mycket på var man bor. Jag menar i mindre trakter är det inte så jäkla lätt att få jobb, kommunerna drar ju ner överallt fast de borde göra tvärtom.

 2. Det är fult att skylla på andra, det vet du väl? Det är ju precis det politikerna ägnar största delen av sin tid åt 😉

  Visst är det en soppa! Det är lätt att lova, men sen blir det inte mycket genomfört…

 3. Nä, jag vet varken hit eller dit jag heller. Vilket som är bäst att rösta på. Egentligen är väl ingen det. Det är inget parti som jag håller med på alla punkterna. Då spelar det roll om vilka frågor som jag själv tycker är viktiga, och då ska jag veta det för att rösta rätt. Så som jag tycker. Just nu vet jag inte hur min röst kommer att ligga.
  Jag är uppvuxen till att rösta på sossarna. Men jag har faktiskt en egen hjärna att tänka med och ett eget tycke om hur jag vill att Sverige ska styras.

  Jag håller med dig, de borde gå ihop allihop och se till vårt lands bästa. Men då är det många lögnhalsar som ska enas och samsas. Något som de inte direkt är kapabla till. Lyssna på folket, är vad de borde göra. Det känns i alla fall inte som om att vi blir hörda utan följer bara regler som är hit och dit.

  En människa i Sverige kan vara så sjuk och har intyg på det men ändå inte få stöd ifrån Sverige utan står ensam kvar. Vad är det för sätt?
  Samtidigt som andra verkligen får all den hjälp som de behöver. Det finns liksom ingen jämn balans. Är det inte det vi ska ha i det här landet?

  Usch, politik kan verkligen förvränga ens skalle.

  Visst är det märkligt hur svenskar som ofta har jobbat hela livet ställs utanför allt och misstros medans media ständigt skränar om alla invandrade sjuka som söker asyl, hur synd det är om dem som inte får stanna kvar och få allt hjälp de behöver. Då är det så viktigt att de får något som inte alla svenskar får.

  Att skriva dessa ord är ju i vårt land förenat med livsfara … rasistisk kallas man för om man tänkar lite själv och lägger ihop en del saker. Det har man inte rätt till i vårt land, men jag både ser och tänk, det kommer jag fortsätta med för enligt lag har jag rätt till fritt tänkande så länge jag inte kränker minoritetsgrupper ha ha att kränka stora grupper är helt ok i vårt land.
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s