Från bananfodral till resistens

Så står jag där på Ica framför en produkt jag länge trott mig behöva … bananfodralet. Klart jag köper ett knallrött bananfodral och några bananer i bara farten. Väl hemma fick jag lång näsa för fodralet passar bara de där raka största bananerna, mina favoritbananer är små, kurviga och smakar bra mycket mer än Fyffes någonsin gjort. Det var när vi var till Karibien som jag insåg att det finns andra sorters bananer, dessutom med smak. 

Här hemma har vi invaderats av små äckliga flugor och då kommer min morbida sida till sin rätt. Vi skaffade till husbilen som ett badmintonracket med el i … det låter väl fantastiskt och ni ska bara höra hur det smäller när man får en fullträff på flygfän. Jag är så nöjd med detta utrotningsverktyg att jag ständigt är på G med det i högsta hugg. Anders han skakar på skallen åt min fobiska mördarjakt viftandes med mitt racket, vänta ni bara tills den där kvällen kommer när vi helt invaderas av höstgalna flygfän som alla har bokat in sig på en charters resa till vårt hem, då står jag här helt redo.

Jag kopierade in den här texten från Facebook, har äntligen hittat ett ställe som tillåter längre texter även där. Men nu ska jag skriva lite mer som inte står på Facebook.
Jag har funderat fram och tillbaka över det här med penicillinet jag fick för att bli av med bacillerna. Hur kunde jag få den första sortens penicillin, det var väl den som inte klarade av den bacill jag hade … nu var den ju resistent sa de.
Så jag ringde njutmottagningen och pratade med syrran som skulle se till att doktorn ringde mig vilket han gjorde så snabbt att jag fick rusa ur duschen dyngsur med en handuk klistrad vid kroppen, flåsande svarade jag i telefonen. I mitt flåsande var det inte lätt att få läkaren att fatta vad det hela handlade om men jag sa att jag rusat ur duschen när det ringde och sen var det som om jag kunde andas normalt igen.
Han förklarade att den första bacillen var borta men de upptäckte en annan när de gjorde det där extra provet för att gå igenom många olika bacillstammar och se om jag hade något annat och vad. Det är då de ser att jag har en bacill i samma familj som den första som är mer resistent än den första bacillen och det är det första penicillinsorten som förhoppningsvis ska lyckas ta dö på den jäkeln. Om inte så blir det penicillindropp …
Han sa att det finns resistens och så två undergrupper som inte är lika mycket resistenta och det är en sån undergrupp som min bacill är. Hoppas ni fattar vad jag försöker tala om …. Kor älskar jag, önskar jag kunde ha en i köket och klappa på. Minns min mormor som växte upp med kor på gården hur hon så kärleksfullt berättade om kor och deras vackra ögon.

5 reaktioner på ”Från bananfodral till resistens

  1. turez skriver:

    Ett sådant där racket har verkligen gjort succé här hemma också. Ännu mer succé på campingen där jag har jobbat i sommar. Där det varit total getinginvasion. Härligt värre med sådana där racketar då. Vi sålde lite på campingen också, gästerna blev så glada. De som blev ledsna var nog mer getingarna.

    Heja för den idén säger jag bara 🙂

  2. frunatmaken skriver:

    Jag är inte riktigt med men hoppas att det fixar sig utan dropp.

    Hrmf, det är bara att hålla god min… hamnar jag på sjukhus då fukade det inte med penicillint jag har nu, med lite tur försvinner bacillen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s