Fångar dagen så gott jag kan

Nu gäller det verkligen att fånga dagen …

Min läkare ringde och ändrade penicillinet sa att hon hade pratat med specialist, de hade nu kommit fram till att jag har fått för korta kurer tidigare, vilket jag faktiskt ringde upp och pratade om, men det var ju så bra som de var enligt den läkaren. Det är ju så när man har en mottagning och en avdelning att ringa till om man blir akut sjuk. Naturligtvis blir det många olika läkare och nackdelen är väl att helheten kan försvinna och med den min hälsa.

Men nu har den här läkaren gått igenom, reagerat och tagit bra beslut. Jag ska äta penicillin i tre veckor, måtte skiten vara borta efter det. Enligt henne har jag aldrig blivit helt frisk efter kurerna och det har jag faktiskt känt av.

Igår var jag till min husläkare och pratade, så nu lägger jag antidepressiva tabletter till min samling och det känns som ett bra beslut som jag känner mig nu. Men orolig är jag för magen … magkatarr har jag redan och får ju stävja den så gott det går under den här förlängda penicillin kuren. Inte är det optimalt att börja en ny medicinering just nu, men nu blev det så här.

Tack för tips både från Znogge och Imse om tabletter som man kan ta för att inte få tillbaka urinvägsinfektionen. Ingen läkare har sagt något om den sorten,  kanske hör de till en av alla saker vi med ny njure inte får äta. Jag ska fråga vid lämpligt tillfälle.

Så här blev de turkos/svarta vantarna

Här är nästa par i grått och mustigt orange på gång.

Nästa par blir nog i rosa och lila .. varför inte? Ett par i lila och vitt kunde vara snyggt.

Så lite gör jag, fast det säkert inte låter så. Igår fick jag hem både garn och ett T-shirt tyg med söta igelkottar på. Jag ska sy T-shirt med både kort och lång ärm om tyget räcker till marsipangrisen.

Under min långa sjukperiod så har alla mina sysaker dansat runt, jag har så svårt att hitta instruktionsboken till min symaskin .. det mesta minns jag men hur var det med tvillingnålen, hur gjorde man? Vi vilket i detta fall faktiskt till skillnad mot alla andra fall betyder ”vi” (annars betyder ”vi” maken). Nå, vi håller så sakta på att rensa ut skåp efter skåp och i vårt extra rum ska en syhörna skapas till mig. Så skönt att rensa ur köksskåp och hiva undan en massa onödiga burkar och fan vet vad man har stående ja, just stående i skåpen. Hela hemmet ska rensas igenom och det behövs efter alla år jag inte har orkat med sånt.

Imorgon ska vi på 40 års kalas hos våra tidigare grannar de med alla sönerna, det är alltid mysigt att åka hem till dem det ser jag fram emot. På söndag ska vi träffa makens halvsyster för första gången vilket ska bli väldigt spännande. Vi skulle ha varit där en kväll i veckan men se då blev ju jag sjuk igen och allt ställdes in.

12 kommentarer på “Fångar dagen så gott jag kan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s