Äppel Päppel pirum … tomat

Strålande sol vilken höstdag … har varit ut med Watson och sen hem till paret som hjälper oss med Watson. Kaffe och nybakt äppelkaka med vaniljvisp stoppade jag i mig fast jag inte hade ätit lunch. Har haft det väldigt trevligt, tycker så mycket om det här äldre paret, varma båda två. De är ju så där hjälpsamma och snälla att man själv nästan skäms. Fick med mig tomater i en påse som ska ligga på fönsterkarmen och mogna plus äpplen.

Han berättade för mig en gång att hans bil gick sönder ute i ingenting. Då kom en stor raggarbil glidande och han tänkte väl oj oj eller något sånt. Ur raggarbilen klev en kille och sa att han skulle dra honom till en mack. När de stod där på macken ville Bertil göra rätt för sig och tog fram plånboken, så tacksam över hjälpen han fått. Då sa raggarkillen; Nej, jag ska inte ha betalt … hjälp du någon annan vid ett annat tillfälle så blir det bra.

Sen har Bertil lev efter det och jag tycker precis så jag med och är så glad över att jag har träffat Bertil och hans fru.

Det händer mycket privat just nu som jag känner mig så lättad över, ni vet sånt där som man inte kan gå in på och berätta om för att det handlar om andra.

Jag har verkligen börjat lyssna på mig själv eller på min kropp ska jag väl säga och kombinerat det med en minskning av en betablockerare som jag tror har varit en jäkla fysisk stoppkloss för mig väldigt länge. Jag mår ”riktigt bra” sedan slutet av förra veckan. Oroar mig bara för att jag på onsdag äter sista penicillintabletten, sen ska jag vänta i en vecka och därpå ta ett urinprov som måste vara fritt från bakterier. OM inte så har jag ätit penicillin i tre veckor i onödan och kommer att läggas in och få häxdropp för att bli frisk. Vill inte !!!

Jag har nu stickat färdigt mina grå/orange vantar ska bara såpatvätta och rugga upp dem, sen ska jag fota både dem och två filttofflor som jag har gjort. Igår började jag med ett par nya vantar ur vantboken, denna gång blir det fyra färger; lila, grått, vitt och turkost. Har beställt lite nya färger, två olika gula och en röd det ska bli lappvantar det.

Helgen blev fylld av sånt jag tycker om … lördag var vi en sväng och handlade mat sen kom mamma och vår son med marsipangrisen. Vi åt taco till middag och tårta till kaffet. Tänk så lite det behövs för att man ska tappa kontrollen … har inte ätit kaffebröd och godis på ett bra tag men de skulle ju komma och då gjorde jag en tårta. Sen har det varit klippt … är sugen mest hela tiden på mest kaffebröd, men har inte köpt något mer irriterande att man bara behöver en dags mumsande så är man tillbaka i suget.

Marsipangrisen han prata i telefonen nu … i söndags ringde ”han” och berättade att han hade varit på brandstationen och suttit i en brandbil. Ha ha, han prata ungefär som Linus på linjen och så hör man plötsligt tut tut tut som en brandbil och sen säger han mitt i röran av eget språk ”brandbil”. Det gäller att hänga med när han snackar .. skitkul låter han. På söndagskvällen tog sonen fram en Toblerone som de hade extrapris på i affären … den var tom när han öppnade den. Jaha sa jag det var väl därför det var extrapris på den. Men sen blev sonen varse vart Tobleronen tagit vägen … Tim satt där helt kletig av choklad och förmodligen mätt. Hann han äta middag undrade jag som visste att sonen höll på med en korvgryta. Nej, blev svaret och jag som redan har duschat honom .. nu fick han duscha lillgrisen en gång till.

5 kommentarer på “Äppel Päppel pirum … tomat

 1. Visst är det skönt med sådana personer i sin närhet.

  Tycker jag ser en liten marsinpangris med en hel toblerone i handen som sitter på köksgolvet och mumsar medans pappa och mamma lagar mat. Vilket stort leende han har på läpparna hihi.

  Hoppas du är piggare idag. Ser du skrivit om platt fall. Du, det är inte farligt att ta emot hjälp! Ibland behöver man det. Tänk om ingen alls hade brytt sig i stället?
  Glad det gick bra i alla fall.

  Kramen och skön onsdag på dig.
  Synnöve.

 2. Vilka härliga människor sådana finns det inte gott om. Skönt det måste vara att känna dom och kunna umgås och hjälpa varann. Ja håller med dig om betablockerare, jag flåsar som en flodhäst bara jag reser mig ur soffan, ska det vara på det viset. Nej naturligtvis inte dom trycker väl ner pulsen på något sätt, därför är det så jobbigt att gå och för att inte tala om trappor. Jag har pratat med läkaren om att byta sort, så att man orkar börja tänka på att motionera. Vad härligt med ditt barnbarn, tänk att snart får jag också få vara med om samma sak, att bli farmor, gissa om jag längtar…
  Hoppas dina baciller håller sig borta och att du får hålla dig frisk nu.
  Kram kram

 3. Ha ha hoppas att han inte åt upp foliet 😛
  Härligt att höra att du mår bra och att du slipper åka in på häxdroppet, låter förfärligt. Min tumme är din tills det är över!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s