Mellan Egypten och Kabul i en blink

Borde skriva om hur ”glad” jag blev när en syrra från Danderyds njurmottagning ringde vid tiotiden för att tala om att min läkare hade annat för sig än att ta emot mig idag på den tid de har skickat för säkert två månader sedan. En mottagning ska ju ta emot sina tidsbeställda patienter punkt slut … klart att läkaren kan vara sjuk eller vårda barn, men att bara ha något ”annat för sig” duger inte för mig. Så nu är jag tillbaka på Danderyds sjukhus igen … börjar väldigt bra det hela, som om jag inte har tänkt nog mycket tidigare på att byta sjukhus. På Huddinge har aldrig ett besök blivit inställt på över ett år och snacka om jag har varit där ofta.

Jag som hade beställt tid för mammografi samma dag för att slippa åka extra bara för det. På ett vis var det lika bra att det inte blev något på njurmottagningen för mammografiavdelningen var en röra. Fullt av kvinnor satt och väntade i väntrummet och i omklädningsbåsen var det fullt. Det som skulle ta max 20-30 minuter tog en timma, vad är det med Danderyds sjukhus nu för tiden.  De borde skaffa sig en ny sjukhusledning … syrran som skötte röntgen var väldigt trevlig och gjorde ett bra jobb. Så nu är man ihopklämd för ett år framöver tills nästa kallelse kommer.

På tal om bröst så fick jag veta att jag har fettvävnad där. Va, sa jag som tänkte att hon menade att jag var fet vilket jag ju gudbevars är? Då förklarade hon att alla de där mjölkgångarna kvinnor har fram till bröstvårtan försvinner tidigt på en del och det är bara en fördel när man röntgar för då ser man lätt om det är något där som inte ska vara där. Det finns kvinnor som hade de där gångarna kvar enda upp i 70-års åldern. Jag såg mina egna plåtar och såg precis det hon berättade om, spännande. Som när jag före transplantationen skulle röntga lungorna och syrran där fick byta till större plåtar för jag hade stora lungor. Tänk så mycket man inte vet om sig själv …

Taxi dit och hem bjöd på invandrad livskunskap som jag alltid gillar, första killen kom från Egypten och vi kom fram till att han var värsta Svennebananen. Vi pratade så klart om Egypten och kom in på magsjuka vilket det landet är väldigt känt för, han sa då att även han numera blir magsjuk när han kommer dit. Klart efter tjugo år i Sverige så blir man en Svennebanan med känslig mage utomlands. Han berättade så kul om hur han kom hit, på sin väg till USA var det ett flygstop på Arlanda. Han såg allt det gröna som växte och solen sken det var så vackert att han bestämde sig för att stanna en vecka. Mötte vackra blå ögon och blev kär … gift och hela baletten. Nej, han är inte gift med samma kvinna utan hittade en ny och fick barn, så nu är han Svensson. Klart vår del av planeten ser grön ut jämfört med Egyptens torra ökenlandskap.

På vägen hem mötte jag vackra Kabul … han kom där ifrån. Jisses så vi pratade om religion och allt möjligt, det här med höjt terroristhot i vårt land pratade vi rätt mycket om. Jag frågade honom om jag skulle vara rädd för honom eller han för mig, kanske är jag en SD-röstare? Jäkla sjukt allt är nu för tiden. Han levde ihop med en polska och berättade att hennes pappa (katolik) boende i Polen inte ville träffa ”Kabul” först för att han var muslim. Där ser man så kärleksfullt det där med religion är. Men han envisades med att åka med till Polen och träffade hennes pappa som nu ringer tre gånger i månaden och vill prata med honom vilket jag lätt kan förstå, han var verkligen trevlig med skallen full av vettiga tankar. Sexton år har han bott i vårt land, haft egen restaurang men det blev för tungt att få ihop 120 tusen i månaden i skatt så nu kör han taxi plus glassbil. Om vi jämför oss med många invandrare är större delen av svenska folket ett slött pack, inte jobbar vi så många timmar som de oftast gör.

Nu måste jag dra mig isäng …

2 kommentarer på “Mellan Egypten och Kabul i en blink

  1. Jag har också suttit och pratat med taxichaufförer i helgen. En av dem var överste innan han kom till Sverige från Azerbadjan, vilket levnadsöde….
    kramkram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s