Blodet är tjockare … än normalt

Jaha, så nu är blodet tjockt igen … jag mådde nog så här konstigt i vintras när jag slutade i en hög i entrén på Karolinska efter att jag hade tappats. Men denna gång kommer jag att åka taxi både dit och hem var så säkert på det om det nu blir tappning.

En dag i regnets tecken och jag har inte orkat ett smack, var ut med Watson och orkade nästan inte ta mig hem. Gud så jag kan flåsa när jag mår dåligt …

Ljuset i dagens mörker var sonen som ofta ringer på sin väg hem, tänk att man är så mycket mamma fast ungarna är vuxna och har sina egna liv. Usch ibland tycker jag synd om ungarna som har en sån här jobbig morsa som tycker och tänker och aldrig har vett att hålla käften.

På tal om ingenting … hur länge tror ni en julskinka (kokt) kan hålla sig i frysen? Jag köpte en billig skinka efter nyår och frös ner … glömde bort och tog upp igår för tining. Ska bli spännande att lukta på den ikväll … maken och jag har ett uppdrag.

Rent fläskkött ostekt tror jag är ca 6 månaders hållbarhet på i frysen, sen börjar det väl härskna. Tror ni att fåglarna gillar en gammal kokt skinka? Jag kommer aldrig att ge den till fåglarna om den luktar för underligt. Men jag kan dela med mig om den är ok att äta, för en så stor skinka kan inte vi två äta upp ensamma. Min tanke med skinkan från början var att göra egen korv och då mala ner det rena skinkköttet i korven, så tänkte jag men sen orkade jag aldrig göra korv och skinkan fick vila i frysen.

Nu ska jag ut och slåss med kycklingen och det andra till maten … jag är helt tom i bollen. Tog fram och tinade kyckling när jag hade ett storpack med färsk karré i bitar bara att steka och sen den där skinkan uppå det hela.

7 reaktioner på ”Blodet är tjockare … än normalt

 1. Helena Palena skriver:

  Kan blodet tjockna? Måste du lämna blod? Det gjorde jag när jag var ung. Fick en hacka och någon present. Tror skinkan går att äta faktiskt. Allt har så snäva gränser. Håller längre än man tror. I annat fall kan du mata fåglarna. Jag får rester från en pizzeraia till mina höns. Det tycker dom om. Massor med snaskigt gott.

 2. Livsglimtar skriver:

  Det är inte så ovanlig biverkan efter att man har fått en njure, så ja, det kan tjockna. Jag får lämna blod men det är inget de kan använda, så tråkigt nog kommer det inte till nytta. Tror inte någon vill ha blod med immundämpande medel i.
  Så jag får inga presenter eller pengar bara äran att bli åderlåten och förhoppningsvis piggare efter det.
  Skinkan luktade helt friskt så det blir middag imorgonkväll och jag kan nog dela med mig till fåglarna.
  Pizza till hönorna det låter det ha ha.

 3. TT skriver:

  Oh, jag satt just och läste här i din blogg när jag sedan såg att du kommentaret i min!!
  Jag tror skinkan är helt OK, det ska ta mycket lång tid innan mat förfars i frysen.

  Ja, det är en gåva att kunna roa som den gossen gör! :o)

 4. turez skriver:

  Ja usch. Inte roligt att känna sig orkeslös.
  När jag ringer min pappa så kan det bli tätt. Ena dagen ringer och jag frågar om hur han stuvar makaroner, andra dagen så vill jag bara prata. Jag ringer honom inte varje dag men när det väl är så brukar det bli några gånger i veckan.
  Alla behöver vi våra föräldrar och barn är ju alltid barn 🙂

  Kram på dig och lycka till med skinkan!

 5. PaljettenQ skriver:

  Alltså.. är inte skinkan rimmad? Den är ju salt, kanske för salt för fåglar? Äsch jag vet inte… verkar konstigt att hänga ut den så där, tänker mig att det kommer att hänga råttor på den, he he. Men ger oss en rapport hur det går med den. Du har iaf fångat min nyfikenhet 🙂

 6. Maggan skriver:

  Skinkan var helt ok att äta och jag tänkte inte hänga ut hela skinkan utan skära av fettranden och med den lite kött, skära det i mindre bitar.
  Det var väl att den var insaltat och redan kokt som har gjort att den smakade som helt ny. Gott med hemkokt potatismos med både lite smör och grädde i.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s