Tappningsdags

Sover tungt och väcks av telefonen … min sjuksyster ringer för att kalla in mig till blodtappning på måndag, Hb:t är allt för högt. Det känns skönt att veta att jag kommer att må bättre än jag gör just nu, synd bara att man måste vänta tills Hb:t är så högt innan man tappas.

Men det tog ett tag efter tappningen förra gången innan jag började må bra igen … en halv liter tappar de.

Strålande höstdag idag med ännu ljumma vindar men det lär vända i helgen hörde jag på väderprognosen. Watson och jag ska bara ta det lugnt denna dag. En önskan har jag om en hel veckas bara varande, men det verkar helt sjukt svårt att bara få vara. Igår fick jag till en redigt stressig dag, försökte få hundvakt men de var upptagna så turen med Watson flåsade jag runt som ett galet ånglok.

Sen hade jag ett samtal att ringa och det fick jag hålla på med hela förmiddagen innan jag fick tag i personen. Sånt låter ju larvigt att säga; att jag blir stressad av, men det är dagens sanning. Sen tog jag bussen till lab och lämnade blodprovet, hem igen och passa på en fastighetsskötare som skulle komma för att sätta fast spisen i väggen. Vill inte att marsipangrisen ska få den över sig, han kommer att vara här mycket mer framöver, vi ska barnsäkra hela lägenheten, alla fönster ska få lås för vi bor hööögt upp.

På söndag är vi bjudna på middag hos makens ”nya” syster, då ska ungarna med och träffa sina halvkusiner det ska bli så roligt. Jag ska köpa fin choklad från Betsy´s som present, dottern tar med sig blommor. Jag skulle vilja ha något nytt och fint övertill som döljer alla volangerna runt min feta mage, men jag vet inte om det blir av att handla något i helgen.

Sen ska vi ner till graven, lägga krans och tända ljus … tror att vi ska tända lite ljus på makens väns föräldrars grav också då han inte bor i Stockholm längre. Läste att det beräknas komma så där 20´tusen till vår kyrkogård, helt otroligt mycket folk. Ja, vi ska tränga oss dit i alla fall och få det hela gjort.

Resten av helgen tänker jag bara vila …

4 reaktioner till “Tappningsdags

  1. Men att du aldrig får bli frisk på riktigt vännen!Idag tänder jag en marshall på balkongen så paps ser var mina omtankar kommer ifrån; kanske du också?

    Goa varma till er 🙂

  2. Hoppas verkligen att du blir piggare nu.
    Vad kul att de ”nya” syskonen vill umgås, jättebra att barnen är med och vill träffa ny släkt också.
    Ha en bra söndag!

  3. Tänker på dig nu.. idag då du ska … kanske redan gjort… ”åderlåtas” Hoppas att du kommer att känna dig mer ”lättflytande” Stora måndagskramar humlina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s