Glädje ger kraft

Så där ja, nu har jag med makens hjälp fått ordning på bilderna. Nu först börjar jag fatta att det är första advent, hur skulle det bli om inte min man höll ordning på allt.

Så nu lyser ljusslingan på balkongen och i alla fönster står julstakarna och skänker tröst i mörkret. Till och med adventljusstaken har fått mossa precis i rätt tid.

Idag är det tredje dagen som jag och Watson går en längre sväng i solskenet, det har gått bra och jag känner mig lite på gång. Men får ta det lungt på eftermiddagen, igår dök min vän C upp med en present hon köpt till mig på Canarieöarna.  En långklänning utan ärm hur enkel som helst och underbar att ha på sig när det är varmt ute. Blir så glad över hennes värme och omsorg, snart ska hon in och göra en gastrobypas (osäker på stavningen). De ska förminska magsäcken så att hon går ner i vikt … är glad att hon får göra den operationen men oroar mig också för allt som kan gå fel.

På spisen puttrar chili con carne som vi ska bjuda sonen och Marsipangrisen på när de kommer. Det ska bli så underbart att få se honom igen och få krama lite och gosa med den lille gullungen.

Läste en artikel om en kvinna som också lider av fibromyalgi, det kan faktiskt vara en tröst ibland att läsa om andras lidanden av samma orsak. Både att känna igen sig och att tänka vilken tur att jag inte har det där som hon mår så dåligt av. Fibromyalgi är ju så många olika symtom, det var inte utan anledning läkarna förr i journalerna skrev SVBK= sveda, värk, bränn, kärring om mig och mina olyckssystrar och bröder för visst finns det även män med fibromyalgi. Det går upp och det går ner men just nu går jag på glädje och förväntanspiller och är i lite bättre form inför träffen med Tim. För visst är det så att man stundtals orkar lite mer och mår bättre rent psykiskt/fysiskt för att man är glad och längtar till något.

Julen … firas hos dottern och det ska bli så kul i deras nya hus. Jag planerar med julklappar och har nog börjat få ordning på vad som ska ges bort. Vi brukar köra lite knytkalas aktigt så i år ska jag göra sillsallad, den vill alla ha just min, sen ska jag lägga in en sill vars recept heter Långbro sill efter Värdshuset Långbro. Det lär vara en absolut favorit där, så det borde den kunna bli även hemma hos oss.

Nu ska jag ut och duka och fixa lite i köket ….

5 reaktioner till “Glädje ger kraft

 1. Härligt med nya krafter så här inför jul. Så du orkar med lite julstök.
  Mysigt med jul just för att det finns lite ljus i mörkret runt om i stugorna 🙂

  I vår familj är det farmor som gör sillen. Det har hon alltid gjort och kommer alltid få göra. För det är hennes alla i familjen vill ha ( förutom jag, som inte gillar sill ). Härligt med traditioner.

  Knytkalas är bra. Har alltid blivit stressad av att se hur pappa fixat och hållt på med all mat som ska räcka till alla på julafton. Bättre om alla tar med sig lite så blir det lugnare för värden 🙂

  Kram på dig Maggan!

 2. Jag känner igen mig i det där att läsa om andras lidanden och att känna igen sig. För att få mer grepp och förståelse över min artros så läser jag ganska ofta artiklar och bloggar där andra berättar om sina symptom och hur det påverkar livet. På något sätt känns det mindre ensamt.
  Men samtidigt är det lite farligt, jag kan dels känna att jag har det inte så illa som de andra… men. Jag är skiträdd att jag ska bli sämre och hamna där i träsket av smärta och inte orka komma upp ur sängen. *hurvas*
  Jag drömmer ofta om att jag måste skaffa kryckor eller rullator… det känns just nu som en mardröm.

  Vad roligt att ha knytis på julen, det vill jag också ha! Ska lägga det i förslagslådan där hemma 🙂 Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s